Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Zkoušky muzikálu Obraz Doriana Graye

David Kraus jako Dorian  GrayV pátek 3. února 2006, 14 dní před premiérou (18. 2. 2006), proběhla v divadle Ta Fantastika první kostýmní zkouška k muzikálu Obraz Doriana Graye. Kostýmy jsou dílem návrhářky Kateřiny Štefkové, která odvedla dobrou práci. Účinkujícím se kostýmy velmi líbili, nezasvěcení nad některými kostýmy kroutili hlavou a přemýšleli, jaké postavě mají patřit.

Bára Basiková jako  JeštěrkaPoprvé si své zbrusu nové kostýmy oblékla skupina číslo jedna, jak ji nazval režisér Jiří Pokorný. Byli v ní například Bára Basiková, David Kraus, Daniel Hůlka, Viktor Dyk, Vilém Čok, Radim Schwab, Michaela Zemánková a další. Přítomní si na jevišti v nových kostýmech zkusili první polovinu. Snad nikdo s nimi neměl výraznější problémy. I country se mihne jevištěm…Jen dámy si musely zvykat na pohyb v dlouhých šatech s vlečkami a dobovými doplňky.

Nahlédla jsem na chvíli pod pokličku příprav nového muzikálu a fotky ze zkoušek můžete exkluzivně vidět na našem serveru. Divadlo Ta Fantastika se snaží, aby každá zde uváděná inscenace byla originální a nezaměnitelná. Zatím se mu daří tento "trend" držet.

Dorian Gray a Henry s prostitutkamiMusím říct, že to, co jsem z Obrazu Doriana Graye viděla, se skutečně nepodobá ničemu, co se v divadle hrálo a hraje. Ať už se to týká scény, kostýmů, nových tváří v obsazení, ale i hudby. Ta mě obzvlášť zaujala. Michal Pavlíček napsal velmi melodickou, rytmickou a pro posluchače určitě zajímavou hudbu.

Dorian Gray v dvojexpoziciZkoušky probíhají v pohodové atmosféře a režisér Jiří Pokorný občas osobně předvede, jak má daná scéna vypadat. Někdy svými hláškami rozesměje celý soubor a tím uvolní atmosféru. Každou  scénu vylepšuje a zdokonaluje, aby výsledný dojem byl perfektní.

Sladit veškeré technické aspekty dané scény a herecký výraz bývá složité, Noid mi zapózoval u občerstveníale nakonec se podařit musí. Zajímavosti tohoto muzikálu jsou dvě: vše se odehrává v obraze a pomocí speciální techniky diváci uvidí některé scény z pohledu Doriana.

To, co jsem z divadelní kuchyně měla možnost zahlédnout, mě skutečně upoutalo. Nezbývá tedy, než ještě pár dní počkat, a pak hurá do divadla Ta Fantastika podívat se na výsledek.

Fotografie Michal Škvor, text Petra Gregorová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.