Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Večer světových muzikálů

Honza Kříž a Míša NoskováV předvánočním čase loňského roku jsme měli možnost navštívit koncert Večer světových muzikálů, na kterém společně vystoupili Míša Nosková a Jan Kříž. V té době ještě většina lidí v naší republice netušila, kdo Jan kříž je. V současné době si však jeho jméno všichni spojují s reality castingem Robin Hood – cesta ke slávě. Ano, Jan Kříž je vítězným Robinem této soutěže a díky televizním přenosům se velmi rozšířil okruh lidí, kteří již vědí, že jde o velmi talentovaného zpěváka, herce a v neposlední řadě i scénografa.

Na koncertě Míši a Jana bylo možné slyšet  melodie ze světových muzikálů a nejen těch. Fantom Opery v podání Honzy KřížePosluchačovy uši si mohly vychutnat například  píseň "Mackie Messer", "Memory", "The last night of the world", "Píseň Samotářky", "S čertem si hrát" a další. Zastoupeny byly muzikály jako Kočky, Bídníci, Dracula, Fantom opery, Divotvorný hrnec, Monte Cristo a Kdyby tisíc klarinetů. Dirigent Martin Doubravský v libereckém divadle F. X. ŠaldyZde jmenované však rozhodně nejsou všechny, které bylo možno na koncertě vyslechnout.

Uběhlo přibližně půl roku od té chvíle, kdy sálem zněly oblíbené muzikálové melodie. Komu se koncert líbil a touží si znovu připomenout tehdejší atmosféru, má jedinečnou možnost. Míša Nosková jako Líza DoolitlováKoncert Večer světových muzikálů se vrací, a to hned dvakrát ve dvou různých městech. Těmi městy jsou Kladno a Praha. Kladenští mohou Míšu Noskovou a Jana Kříže slyšet 10. června 2010 v Domě kultury od 19 hodin a obyvatelé, či návštěvníci Prahy si tyto muzikálové melodie vychutnají 13. června 2010 od 19.30 v Casa Gelmi na Praze 2.

Oldřich Kříž zazpívá naposledy s Míšou NoskovouTato příležitost je též dvojnásob jedinečná tím, že jako host vystoupí sólista Státní opery Praha Oldřich Kříž a Míša Nosková se těmito koncerty se svými příznivci na přechodnou dobu rozloučí. Očekává radostnou událost a bude se tedy po delší dobu věnovat výhradně rodině, přesto na své fanoušky určitě nezapomene.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.