Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Koncert Jitky Zelenkové na výstavě hraček

Dita Vích Hořínková onemocněla. Zastoupila ji Jitka ZelenkováDalším hostem doprovodného programu výstavy „Léto plné hvězd“, jehož mediálním partnerem je server Musicalnet, měla být původně sopranistka Dita Vích Hořínková, která se pro nemoc omluvila. Koncert „Plný košík písní květinářky Lízy“ musel být tedy odvolán a hrozilo, že příchozí diváci budou muset zklamaně odcházet. Pořadatelé však sehnali náhradu nad jiné povolanější – stálici naší hudební scény Jitku Zelenkovou.

A tak kdo z diváků usedl ve čtvrtek 15. července 2010 do řad hlediště na výstavě, mohl se tedy těšit na pořad náhradní s názvem „Bez lásky láska není“ v podání Jitky Zelenkové a Pavla Větrovce, Jitka Zelenková a Pavel Větrovec - díky nim diváci neodešli z prázdnoukteří dokázali operativně reagovat a ochotně na výstavu dorazili podpořit projekt, věnovaný zdravotně postiženým dětem.

Zpěvačku Jitku Zelenkovou jistě není třeba nikomu dlouze představovat. Svým sametovým altem se nesmazatelně vepsala do povědomí široké veřejnosti Jitka Zelenková se do povědomí široké vřejnosti dostala především po boku Karla Gottapředevším po boku Karla Gotta. V současné době vystupuje se svým sólovým recitálem, dále ji můžete vidět a slyšet jako hosta orchestrů: např. Orchestr Gustava Broma, Big Band Felixe Slováčka, Golem, Boom-band!… atd. V posledních letech je zvána jako speciální host do programu Heleny Vondráčkové a Karla Gotta.

Na klavír Jitku Zelenkovou doprovodil náš přední klavírista, skladatel a kapelník orchestru Karla Gotta Pavel Větrovec. Taktovku orchestru mu v roce 1989 předal Ladislav Štaidl. Na klavír Jitku doprovodil Pavel VětrovecOd téhož roku je Pavel Větrovec i profesorem Pražské konzervatoře. V minulosti spolupracoval také s Karlem Svobodou (Včelka Mája, Návštěvníci…)

Celý večer se nesl v příjemné uvolněné atmosféře, oba umělci si koncert opravdu užívali a s nimi i přítomné publikum. Jitka samozřejmě nemohla vynechat své největší hity, jako jsou „Smůla bude v tom“, „Kdo jsem vlastně já“, „Sem a tam“, „Ideální počasí“ a mnohé další.Oba umělci si koncert opravdu užili a spolu s nimi i diváci

Písně prokládala vtipnými příhodami ze své bohaté pěvecké kariéry. Jako každá zpěvačka se nerada fotí a prosila pořadatele, aby nebyla focena během zpěvu, když skladbu prožívá a nemá kontrolu nad svými výrazy obličeje. Náš fotograf Michal však během předehry několika skladeb fotil, a když čekal na pauzu, tak jej Jitka během písně uchopila za loket a odvedla ho z 'jeviště' na jeho místo v první řadě, Zpěvačka Jitka Zelenková, klavírista Pavel Větrovec a oraganizátorka Olga Černohorskácož všechny přítomné velmi pobavilo.

Závěrečnou písní „Halellujah“ od Leonarda Cohena s textem Pavla Vrby se s námi Jitka Zelenková a Pavel Větrovec rozloučili. Oba umělci sklidili dlouhý a zasloužený potlesk. Během následné autogramiády si diváci měli možnost s oběma aktéry i popovídat. Autorka výstavy Olga Černohorská nechala podepsat oba vzácné hosty do knihy návštěv výstavy.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.