Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Robin Hood se představil na press show

Ján Ďurovčík představil přítomným novinářům průběh press showDivadlo Kalich pozvalo ve středu 18. srpna novináře na press show k chystanému muzikálu Ondřeje Soukupa a Gábiny Osvaldové "Robin Hood". Premiéry proběhnou již 1. a 2. září, takže zkoušky jsou již v plném proudu a už se jen dolaďují jednotlivá čísla. Vedení divadla v čele s režisérem představení Jánem Ďurovčíkem představili přítomnému publiku celkem sedm ukázek z díla. Průvodci nám byli dvě komické postavičky muzikálu, hluchý a slepý střet v podání Zdeňka Podhůrského a Ivana Vodochodského.

Po každé ukázce umožnili představitelé novinářům focení, zde jsou to Robinové Jan Kříž, Václav Noid Bárta a Ján JackuliakV první ukázce s podivným názvem „Bla, bla a tak dál“ se postupně představily všechny tři alternace Robina. V písni se Robin vrací do svého domova z válečného tažení a zjišťuje, že již nemá žádný domov ani rodinu, všichni zahynuli a Robin u hrobu svého otce slibuje pomstít jeho smrt. Ján Jackuliak zazpíval ukázku velmi přesvědčivě a procítěně, Václav Noid Bárta působil dojmem opravdového chlapáka a zbojníka, Jan Kříž odzpíval part velmi dobře, ale zatím působil trochu nejistě. V otočných menhirech se postupně objevily všechny tři MarianyDoufejme, že se to reprízami zlepší.

V další ukázce se představily tři Lady Mariany v zasněné písni „Ten javor“. V mohutných menhirech na otáčivé točně se postupně objevily Martina Bártová, křehká, lyrická, i když poněkud nesmělá, Nela Pocisková, která se na české scéně objevuje poprvé a její výkon se stal příslibem velkých očekávání, jak se s rolí porovná. Do třetice se písně ujala Lucia Šoralová, předvedla dobrý profesionální výkon, působila jistě a sebevědomě.

Duet Radky Pavlovčinové a Martina Pošty ve dvou záporných rolích byl příjemným překvapenímVe třetí ukázce s názvem „Pravda je vřed“ čekalo na novináře překvapení v podobě duetu dvou negativních postav, a to Šerifa z Nottinghamu a Čarodějnice. V této písni dostali velký prostor nejen zpěváci, ale i scénograf Martin Černý a kostýmní výtvarník Roman Šolc, kteří celou scénu sugestivním způsobem dotvořili. V roli Čarodějnice překvapila Radka Pavlovčinová svým výborným zpěvem, hereckým výkonem a především tanečním umem. Jako partnera měla Martina Poštu, který jí byl rovnocenným partnerem. V polovině písně přebrala pomyslné žezlo další alternace těchto dvou postav Leona MachálkoV závěru duetu přebrali pomyslné žezlo záporáků Leona Machálková a Kamil Střihavkaa Kamil Střihavka. Leona podala profesionální výkon hodný jejího jména a ani Kamil za ní nezůstával pozadu. Oba si své záporácké role užívali, takže v představení bude na co se těšit!

Čtvrtá ukázka byla pro přítomné novináře tak trochu překvapením, protože se v ní nezpívalo. Mohli jsme se podívat na taneční choreografii – souboj Robina a Mariany. Souboj Robina (Václav Noid Bárta) a Mariany (Nela Pocisková) skončil vzájemnou shodouPředstavili se nám v něm Václav Noid Bárta a Nela Pocisková. Oba dávali do souboje vše, předvedli náročné aranžmá i vtipný krátký dialog. Bojových scén má být v představení více než dost, a pokud se budou odehrávat v podobném duchu jako ukázka, bude na co se dívat a nad čím tajit dech.

Další scéna se odehrála na popravišti, kde se nám v roli Malého Johna postupně představili obě alternace. Petr Opava předvedl výborný výkon jak pěvecky, tak v hereckém výrazu. Kupodivu mne mile překvapil i Jiří Zonyga. Jak dopadne poprava, si tvůrci nechali zatím pro sebeAč neherec působil věrohodně a nepřehrával, je vidět, že na sobě pracuje, prý se můžeme těšit dokonce i na jeho taneční kreace. Jak poprava dopadne, nás tvůrci zatím nechali napjaté a nic neprozradili.

V šesté, předposlední ukázce, písni s názvem „Mary a Ann“ se nám představil Robin Jan Kříž i s celou company a dalšími sólisty. Ján Ďurovčík zde roztančil opravdu všechny, bylo vidět, že i přes náročnou choreografii a rychlé tempo, píseň zpěváky baví a tančili opravdu naplno až do efektního závěrečného akordu. Ve strhujícím závěru se předvedly i Mariana Lucia ŠoralováMíšou Doubravovou v roli komorné Kitty.

Ján Ďurovčík roztančil úplně všechny Z televizního castingu známým duetem Robina a Mariany „Až se zblázním“ se s námi všechny tři alternace hlavních rolí rozloučily. Nejvíce mne zaujal pár Jan Kříž a Martina Bártová, snad svojí přirozeností, Martina svou nesmělou křehkostí – což jí bude možná kritikou vyčítáno jako herecká nezkušenost. Nejvíce přesvědčil Jan Kříž jako Robin a Martina Bártová jako MarianaVelmi se mi líbil i pár Václav Noid Bárta a Lucia Šoralová, role jim typově velmi sedí. Nejméně mne zaujal pár Ján Jackuliak a Nela Pocisková, tím nechci říct, že byli špatní, ale z představených dvojic se mi zdáli nejméně přesvědčiví. V budoucích představeních se ovšem počítá se všemi kombinacemi herců. Takže pokud bych si měla vybrat, asi nejraději bych se šla podívat na kombinaci Václav Noid Bárta a Martina Bártová.

Po ukázkách následovala tisková konference, ve které dostal každý z autorů i účinkujících možnost vyjádřit se k průběhu zkoušek. Na tiskové konferenci se mluvilo o přátelské tvůrčí atmosféře tohoto muzikáluVšichni se vesměs vyjádřili ve smyslu, že jsou šťastni, že mohou v muzikálu účinkovat, a že vše probíhá v přátelské a tvůrčí atmosféře. Tuto atmosféru narušil svou humornou poznámkou jen Kamil Střihavka, když na sebe prozradil, že jako jediný má placené zkoušky, takže je v kolektivu velmi oblíbený a o pauzách postává vždy stranou hloučků ostatních hereckých kolegů. Jak je vidno, o humor kolem Robina Hooda není nouze, doufejme, že se ho dočkáme i v samotném představení.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.