Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Óčko rozdávalo hudební ceny

Hala Incheby se zcela naplnila diváky a přenos mohl začít2. prosince se v Incheba Aréně konal velkolepý koncert při příležitosti předání cen PURUM s názvem „Hudební ceny Óčka za rok 2010“. Pořadem velmi svižně a vtipně provázeli moderátoři Diana Kobzanová a Petr Vágner. Diváci v nabité hale hořeli netrpělivým očekáváním, jak jejich hlasování dopadlo, a kdo ze zpěváků a skupin se umístil na předních příčkách. Za přítomnosti televizních kamer se to měli během následujících okamžiků dozvědět.

Podaří se i Miro Šmajdovi dosáhnout met jako Anetě Langerové?V první vyhlášené kategorii zpěvačka roku se žádné velké překvapení nekonalo. Aneta Langerová si i v letošním roce přišla v pořadí již pro třetí sošku. Za tři roky se žádné její konkurentce nepodařilo tuto vysoce nasazenou laťku zdolat. Aneta byla svým vítězstvím samozřejmě velmi potěšena.

Pepa Bolan ze skupiny Mandrage dostal jako jeden z oceněných možnost i zazpívatNaopak v kategorii zpěváků se pořadí každým rokem neustále mění a letošním velkým překvapením bylo vítězství sympatického blonďatého zpěváka Davida Deyla. Porazil své nominované kolegy Tomáše Kluse, Kindla X a Vojtu Dyka. David v loňském roce získal ocenění objev roku.

Podobné překvapení si užila i skupina Mandrage, která loni získala prvenství v kategorii rock. Skupina Nightwork si přišla pro cenu bez Vojty Dyka, který měl jiné pracovní povinnostiSvou cenu před rokem věnovali svým fanouškům, a ti se jim v letošním roce odvděčili svým hlasováním a udělením titulu skupina roku. Jejich nové CD nese název Hledá se žena. Zpěvák kapely Pepa Bolan během produkce spadl z jeviště, ale naštěstí se mu nic vážného nestalo.

Moderátorská dvojice se zasloužila o vtipný a svižný průběh večeraV kategorii pop a dance dle všeobecného očekávání zvítězila skupina Nightwork. V roce 2009 si chlapci pro ocenění přišli v kostýmech superhrdinů. V letošním roce si kapela cenu přišla převzít v obyčejných teplácích. Jejich hit „Tepláky“ totiž momentálně boduje u diváků na všech frontách.

V kategorii rock letos zvítězila skupina Divokej Bill. Porážku konkurenční kapely Kabáti okomentovali konstatováním: "Asi nastupuje nová generace." Divokej Bill je hudební skupina z Úval u Prahy, koncertuje po celé České republice, Diváci se choulili do zimních bund, ale zdá se, že jim to vůbec nevadilouskutečnila turné se skupinami Čechomor, Tři sestry (Turné pro radost) a v Anglii absolvovala turné s kapelou Levellers. Jejich poslední CD nese název Mlsná.

V kategorii hip hop byl svým vítězstvím velmi příjemně překvapen bubeník skupiny Chinaski Marpo. Tento hudebník, vlastním jménem Ota Petřina, má za sebou již tři alba, poslední CD Knockout natáčel na Floridě ve vlastní produkci. V kapele Chinaski hraje na bicí již třetí sezónu.

Vyhlášení cen Óčka si nenechal ujít ani manažer Sámera Issy Zdeněk ObhlídalNejlepším klipem se dle diváků Óčka staly Zlatokopky od Rytmuse. Agátě Hanychové, která v klipu tuto zlatokopku zahrála, se role moc líbila, dokonce se přiznala, že ji za klip zcela nečekaně pochválil i její otec. Klip Rytmuse pochází z jeho posledního alba Král a vznikl v producentsko-režijním tandemu Matouš Heger a Martin Kopp.

V publiku nemohly chybět ani fanynky Mira ŠmajdyŠirokou kategorii objev roku letos s přehledem vyhrála mladičká Markéta Konvičková, která vešla do povědomí diváků v soutěži Česko-Slovensko hledá SuperStar. Sošku s okem si prý umístí hned vedle Slavíka a slíbila, že zapracuje na tom, aby se příštím ročníku soutěže Óčka objevila i v hlavní kategorii.

Vystoupení Big Burger Bandu s Ondřejem Rumlem patřilo k lahůdkám programuBěhem večera vystoupila celá řada účinkujících a kapel jako například Tři sestryLou Fanánkem Hagenem, mladičká zpěvačka Ewa Farna, Michal Hrůza, Xindl X s Olgou Lounovou, Marpo, Wohnout, Viki a řada dalších. Pauzy na reklamy vyplňovalo skvělé seskupení Big Burger BandOndřejem Rumlem jako hostem.

Miro Šmajda má velký smysl pro humor, a hned tak ho na jevišti něco nezaskočíZávěr večera patřil zahraničnímu hostovi Miro Šmajdovi s jeho výborně šlapající kapelou Rosemaid. Petr Vágner Mira hned v úvodu rozesmál, když mu přišel ukázat svůj pomalovaný hrudník s Mirovým jménem a srdcem. Miro pak za hurónského pištění fanynek zazpíval na závěr galakoncertu dvě skladby ze svého nedávno vydaného debutového CD „Co sa týka lásky“ Na večírku nechybělo ani malování na těloa svojí show tak předávání cen Óčka zakončil.

Předávání Hudebních cen Óčka zhasnutím televizních kamer rozhodně neskončilo. Slavilo se samozřejmě ve VIP zóně přímo v Incheba Aréně, kde byly připravené stoly plné výborného jídla a pití. Většina účinkujících se potom přesunula do Klubu Óčka u Kongresového centra na Vyšehradě, kde bujará oslava pokračovala do časných ranních hodin. Kdo měl zájem, mohl vše probrat s přáteli nebo se pobavit na příjemné diskotéce.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.