Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Quasimodo už má o Esmeraldě jasno!

Druhé kolo konkurzu začíná, nervozita všech adeptek stoupáV pátek 22. února 2011 se Divadle Hybernia konalo druhé kolo konkurzu na hlavní ženské role v chystaném muzikálu Quasimodo, s podtitulem „Kdysi se pro lásku umíralo“. Z prvního kola do úzkého výběru postoupily a roli cikánky Esmeraldy se přišly utkat: Markéta Procházková, Alžbeta Bartošová, Soňa Borková, Michaela Doubravová, Ivana Korolová, Viktoria Matušková, Radka Pavlovčinová, Hana Holišová, Vendula Pimprlová, Dáša Šarközyová, Zdenka Trvalcová a také Česká Miss 2010 Jitka Válková.

O roli Guduly se v druhém kole ucházely už jen dvě adeptky – Dita Hořínková byla opravdu výborná Jako adeptky na další ženské role, například o roli Esmeraldiny matky Guduly se do druhého kola přišly ucházet Dita Hořínková a Gabriela Vermelho. Zatímco obsazení role Esmeraldy bylo již oznámeno, na výsledky konkurzu o roli Guduly si budeme muset ještě patrně chvilku počkat. Ve hře je totiž ještě Bára Basiková, která byla produkcí oslovena přímo, ale k nabídce se doposud nevyjádřila. Před porotou se objevila i Lucia Šoralová.

Ve výběrové komisi jsme mohli vidět kromě režiséra a dalších členů i představitele Quasimoda Tomáše Trapla nebo jednoho z autorů hudby Jana MaxiánaPorota s předsedajícím režisérem Martinem Kukučkou měla tentokrát opravdu nelehkou úlohu, neboť výkony všech adeptek byly již velmi profesionální po všech stránkách. Děvčata čekal povinný monolog, který musely předvést v různých emočních polohách, potom předvedly dvě písně, první rytmickou cikánskou a druhou něžnou ukolébavku. Největším oříškem byl velmi emotivní scénický tanec ve dvojici, po kterém musela adeptka uchopit rychle mikrofon a „a capella“ zazpívat tiše ukolébavku. Radka Pavlovčinová porotu přesvědčila jak svým zpěvem, hereckým projevem, tak hlavně i perfektním výrazovým tancemMnohá dívka si sáhla až na své dno a při písni jí po náročném tanci již docházel dech.

A jak celý náročný a ke konci i velmi napínavý konkurz dopadl? Roli Esmeraldy získaly dvě lepé děvy: Radka Pavlovčinová a Markéta Procházková. Obě dámy nejsou v umělecké oblasti a na muzikálových scénách žádnými nováčky. Pojďme se tedy společně podívat na jejich uměleckou dráhu, a čím vším si před získáním hlavní role Esmeraldy prošly. Stojí to jistě za pozornost.

Porota v čele s režisérem Martinem Kukučkou měla skutečně nelehký úkolRadka Pavlovčinová se narodila 1. února 1989 v Senici na Slovensku. Už od dětství se chtěla věnovat herectví, od svých tří let tancuje i závodně. Vystudovala gymnázium a poté Konzervatoř a VOŠ Jaroslava Ježka, obor muzikál. Vzhledem ke studiím se přistěhovala do Čech. Její první rolí byla Karla ve filmu Rafťáci a další role na sebe nenechaly dlouho čekat. Další rolí Radky byla jedna ze spolužaček Moniky Farské v seriálu Ulice, jmenovala se Sára. Dále jste Radku mohli vidět v televizních inscenacích To horké léto v Marienbadu a Kdo hledá, najde.

Výkon Lucie Šoralové byl výborný, ale na hlavní roli nestačilSvou první roli získala v seriálu První krok. Když na Konzervatoři Jaroslava Ježka vyhlásili konkurz, nikdo netušil, o jaké role vůbec půjde. Radka si nakonec zahrála bohatou paničku Silvii Allemand. Jejím posledním počinem v seriálech na televizní obrazovce je role Moniky v seriálu Cesty domů, kde na sebe upozornila po boku trochu slavnějšího kolegy Miroslava Etzlera. Pro zajímavost - Radka se také objevila na obalu CD Mira Šmajdy "Čo sa týka lásky", se kterým při této příležitosti nafotila i pár velmi decentních a uměleckých aktů. O roli cikánky Esmeraldy se ucházela také Hana HolišováAle stejně tak jako nás zajímá spíše kvalitní obsah CD, tak i za Radkou stojí především kvalita její umělecké práce. 

Jejím zatím největším úspěchem na divadelních prknech je role čarodějnice, kterou Radka ztvárňuje v muzikálu Robin Hood na scéně Divadla Kalich. Získání role předcházel casting „Cesta ke slávě“, reality show, kterou mohli diváci pravidelně sledovat na TV Prima a ze které jsme vám pravidelně přinášeli reportáže. Hlavní role Robina a Lady Mariany získali Jan Kříž a Martina Bártová, roli čarodějnice získala právě Radka Pavlovčinová. Markéta Procházková není ve světě muzikálu žádným nováčkemZa svůj výkon v této roli byla v roce 2010 nominovaná na Cenu Thálie. V této roli Radka alternuje s Leonou Machálkovou.

Markéta Procházková se narodila 25. února 1986 v Jihlavě, kde do svých devatenácti let žila a studovala. Zlomovým rokem se stal pro Markétu rok 2003, kdy vyhrála jihlavskou pěveckou soutěž „Jihlavský slavík“ a televizní pěveckou soutěž „Rozjezdy pro hvězdy“. O zpěvu, tanci a herectví vždycky snila, ale až právě tento rok rozhodl, kterým směrem se bude Markéta po gymnáziu ubírat. Začala tedy dojíždět do Prahy na hodiny tance (jazz dance, latinskoamerické a standardní tance) a začala zpívat s kapelou. Od roku 2005 studuje Konzervatoř Jaroslava Ježka – obor muzikál, kde studuje zpěv u paní profesorky Lívie Ághové.

Ani vynikající Alžběta Bartošová na hlavní roli Esmeraldy nedosáhlaOd roku 2004 si zahrála pár epizodních rolí v českém seriálu Ulice, pravidelně vystupuje se svou kapelou, v roce 2007 ztvárnila roli Gigi v obnovené premiéře české verze světového muzikálu Miss Saigon v režii Petra Novotného, zahrála si roli „Průvodkyně děje“ v původním českém muzikálu Adéla ještě nevečeřela v režii Radka Balaše. V lednu roku 2009 nastudovala v rekordním čase roli Hanky v muzikálu Touha Daniela Landy a v témže roce ještě roli nevlastní sestry Mony Lisy Margarity Amadori v původním českém muzikálu Mona Lisa (režie Libor Vaculík, hudba Bohouš Josef).

Roli Esmeraldy česká miss Jitka Válková nezískala, zato ji alespoň pořádně vyšlehal svou dlouhou pomlázkou Marian Vojtko, představitel kněze FrollaV Divadle Kalich Markéta Procházková ztvárňuje také roli Berušky v muzikálu pro děti Bílý Dalmatin. V Příběhu ulice hraje Miu, v muzikálu Baron Prášil si zahrála roli Gity. V Divadle Broadway se objevila jako Muzikantská Liduška v představení Ať žije rokenrol! a ve Třech mušketýrech zpívala roli Constance. V zatím posledním muzikálu této produkce Kat Mydlář ztvárňuje Markéta Procházková Bětušku.

Při čekání ve vestibulu divadla Radka Pavlovčinová ještě netušila, že roli Esmeraldy získáOběma vítězkám konkurzu, jak Radce Pavlovčinové, tak Markétě Procházkové, bychom chtěli pogratulovat k tomuto významnému úspěchu v jejich umělecké kariéře a popřát jim hodně inspirace, sil a chuti k nastudování krásné role cikánky Esmeraldy. Obsazení zbývajících rolí, například Esmeraldiny matky Guduly, případné doplnění alternací dalších ženských rolí, i chystané prázdninové zkoušky pro vás budeme nadále sledovat a budeme vám z dění kolem chystaného muzikálu Qausimodo přinášet pravidelné reportáže. 

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.