Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Klein, Pytloun a spol. nacvičují svoji svatbu

Na první pohled docela normální rodinkaAno, ano, už to tak vypadá. Co? Klein a svatba? Vždyť Jarda už je ženatý dlouho. Pytloun a svatba? Ten se přeci ženil nedávno, ne? Vypadá to, že Musicalnet se opět stává svědkem něčeho nevšedního. Říkejme raději příjemného, milého, crazy. Z pozice obsazení některých postav, rodinného a kamarádského. A svědectví podáváme hned, doslova od pípy – z Kulturního zařízení a hospůdky v jednom na Bílé Hoře, kde probíhala jedna ze zkoušek nové crazy komedie Svatba (ne)bude.

Finálovou písničku s textem F. Pytlouna si odpoledne zapěli všichni poprvéZatímco český národ si 8. května 2014 užíval státního svátku, herci z „Kleinovy party“ pilně nacvičovali. Ne, že by jejich crazy komedie mířila na prkna s oponou „Národ sobě“, ale ambice tohoto zájezdového přestavení jsou určitě veliké. Už zkouška napověděla, že hudba je přinejmenším zajímavá a melodie chytlavé. Některé jsem si už po chvilce mohla s herci broukat. Na této zkoušce si všichni společně také poprvé vyzkoušeli závěrečnou píseň. Kořením představení se ukazuje živá hudba, zajímavé pěvecké i herecké výkony. O ty už se postarají… přijďte na premiéru a sami uslyšíte, uvidíte. A jestli to herci ještě dotáhnou, budete se i za břicho popadat.

Herci při udílení rad nespustili z choreografa očiHerecké a řečnické projevy tohoto konkrétního zkouškového dne měly ještě rezervy, kterých si byli herci vědomi. Choreograf se snažil upřesnit nejisté prvky. Některé role na zkoušce chyběly, a tak je zaskakovali kolegové s myšlenkou, že přijdou druhý den, na další celodenní zkoušku. Každopádně nadšení a současně pocit zodpovědnosti celého "svatebního" týmu, chystajícího zpestření scény menších divadel, je nadšení viditelné, slyšitelné a cítitelné. Režisér, producent a další tvůrci vědí, že je ještě třeba hodně zabrat. Všichni, kdo se okolo divadel a muzikálů točíme, víme, že konkurence je veliká.

Tyto lidi pohromadě na fotografii nám mohla nabídnou pouze zkouškaMusicalnet si vás tímto dovoluje pozvat na zářijovou premiéru do Prahy. Ale ještě před tím na veřejnou generálku 23. května 2014 do Lounského divadla, ve kterém účinkují někteří z herců v dalších divadelních kusech. O dva dny později můžete zavítat v 19 hod. na první představení „Svatby“ v plenéru, pod širým nebem v proseckém Parku přátelství na Praze 9. Musicalnet bude samozřejmě u toho, bude fotit, bude psát, bude vás nadále zvát na představení, která stojí za to. Být přítomna přípravě svatby u Macháčků mi bude ctí a potěšením.

Producent crazy komedie jde příkladem Shodou okolností měl choreograf poprvé a asi naposledy možnost zahrát si roli nevěsty (herečka chyběla na zkoušce) Můžete nahlédnout do Evina pečlivě vedeného scénáře... nebo i jinam? Některé nápady se rodí přímo na place
Seznamte se skutečnou částí rodiny Kleinů – otec, jeho dcera děda a vnuk na jednom jevišti Sourozenci Macháčkovi si užívají svůj duet Tzv. okno (výpadek textu) se podařilo elegantně skrýt Anděl si výsledek svého počínání dokumentuje fotoaparátem

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.