Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Soutěž o vstupenky na Léto plné hvězd

Olga Černohorská a Iva Kárníková  - duše celé výstavy a autorky vystavovaných hračekMusicalnet se již druhým rokem stal mediálním partnerem umělecké agentury Anaháta, aby vám i letošním roce mohl zprostředkovat nevšední umělecké zážitky z koncertů doprovodného programu výstavy Léto plné hvězd. A že letošní ročník bude skutečně hvězdný, o tom svědčí i fakt, že tři koncerty byly téměř vyprodány ještě před zahájením výstavy. Aby to těm divákům, na které se nedostalo, nebylo líto, přichystali jsme pro vás společně s uměleckou agenturou Anaháta soutěž o vstupenky na koncerty!

Děti neodolaly a jaly se zkoušet vystavené hračkyPokud si chcete o vstupenky zasoutěžit, máte jedinečnou šanci. Co pro to musíte udělat? Je to jednoduché. Pozorně si přečtěte program výstavy Léto plné hvězd, pod každým avízem na koncert najdete k danému tématu koncertu dvě otázky, jednu z oboru muzikálu (zde můžete odpovědi hledat na našich stránkách) a druhou z okruhu témat, týkajících se výstavy Léto plné hvězd nebo jejích autorek (hledat můžete na webu umělecké agentury Anaháta nebo přímo na výstavě tím, že se tam zajdete podívat).Prostor výstavy je omezený, tedy soutěžte a nebo si vstupenky rezervujte již dnes

Na mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript pak pošlete své odpovědi ve tvaru „název pořadu“ – 1) odpověď, 2) odpověď. Do předmětu zprávy napište: Soutěž – název pořadu. Emaily došlé na jinou adresu se soutěže nemohou zúčastnit. Připojte vaši adresu a také mobilní telefon.

Některé koncerty jsou již v tuto chvíli vyprodanéZodpovíte-li správně obě soutěžní otázky, budete zařazeni do slosování a tři dny před dnem konání vybraného koncertu bude vylosován výherce. O své výhře budete vyrozuměni mailem nebo SMS. Výherce musí přijetí výhry zpětně potvrdit, vstupenky bude mít potom připraveny přímo na místě konání koncertu, na výstavě Léto plné hvězd, Dražického náměstí 10/65, Praha 1 hodinu před začátkem koncertu či pořadu.

 


 

Duše serveru Musicalnet.cz Michal Škvor osobně zpovídal redaktory a hosty Večera s Musicalnetem12. 7. út v 18 hod. – „Na scéně i v zákulisí, Musicalnet všechno zjistí!“
Večery s mediálním partnerem výstavy Musicalnetem se v loňském ročníku velice vydařily, a tak divákům i v letošním roce Michal Škvor nechá nahlédnout pod pokličku tvorby muzikálového serveru, představí svůj redakční tým a hosty, kterými nebude nikdo jiný než hudební skladatel Zdeněk Barták a muzikálové divy Magda MaláZuzana Ďurdinová Lucie Černíková. Publikum si poslechne nejen mnoho pěkných písniček, ale především se dozví „něco z druhé strany“ opony, kam se běžný divák většinou nedostane. A samozřejmě nebude nouze ani o humorné historky a spoustu dobré zábavy. 

Soutěžní otázky:
1) Jaké nejnovější povolání si Zdeněk Barták vyzkoušel?
2) V kterém roce navázala umělecká agentura Anaháta spolupráci se serverem Musicalnet?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 9. 7. večer v 18.00 hod.

 

Dasha je jako Máří Magdaléna nezapomenutelná14. 7. čt v 18 hod. – „Od Carmen až k Máří Magdaléně“ – Dasha a Martin Kumžák
Dasha
, vlastním jménem Dagmar Sobková, se řadí mezi nejobsazovanější muzikálové zpěvačky a herečky. Již ve svých sedmnácti letech dostala roli Ofélie v muzikálu Janka Ledeckého Hamlet, poté přišla na řadu pohádková Popelka ve stejnojmenném muzikálu, Mia v Galileovi, Mariana v opeře Martina Kumžáka Božská komedie, židovská dívka Rebeka v muzikálu Karla Svobody Golem. V Divadle Broadway se objevila jako nezkrotná Angelika a tajemná Mona Lisa. V Hudebním divadle v Karlíně excelovala hned ve dvou protikladných postavách – ohnivé Carmen a nesmělé Katariny a za ztvárnění Máří Magdalény v muzikálu Jesus Christ Superstar obdržela Dasha Cenu Thálie.

Soutěžní otázky:
1) S kým Dasha zpívala duet v televizní reality show Robin Hood – Cesta ke slávě?
2) Jmenujte pět druhů pexes, které můžete na výstavě Léto plné hvězd vidět.

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 11. 7. večer v 18.00 hod.

 

Podpořit svým vystoupením výstavu přijde i Hanka Křížková21. 7. čt v 18 hod. – „Harlekýne, harlekýne!“ – Hana Křížková
Hana Křížková
patří ke stálicím naší hudební scény již pěknou řádku let. Byla s úspěchem obsazena do mnoha muzikálů: Dracula, kde hrála ohnivou nymfu, Landův Krysař, kde ztvárnila svéráznou rybářku Štěpánovku, americký crazy muzikál Jeptišky, muzikál na ledě Mrazík, kde se ujala role Marfuši, Monte Christo, kde hrála paní hospodskou Danglarsovou, další muzikál na ledě Romeo a Julie, klasika mezi muzikály Bídníci, kde excelovala po boku Jiřího Korna coby škodolibá paní hospodská Thenardierová, Golem – hospodská Rozina, Carmen – vědma, Švejk – čtyři ženské role a obnovený Dracula – ohnivá nymfa. Hančinou srdeční záležitostí je stále swing, šanson a blues, takže se diváci mohou těšit na písně i z této oblasti.

Soutěžní otázky:
1) Kdy a kde se konal poslední sólový koncert Hanky Křížkové?
2) Ve kterém výrobku umělecké agentury Anaháta najdete křížky?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 18. 7. večer v 18.00 hod.

 

Marián Vojtko si tentokráte na koncert přizval Kamilu Nývltovou28. 7. čt v 18 hod. – „Muzikálové duety“ – Marián Vojtko a Kamila Nývltová
Čerstvý držitel Thálie 2010 za tvárnění hlavní role v muzikálu Baron Prášil Marián Vojtko se nám představí ukázkami z děl, ve kterých ztvárnil titulní úlohy. Účinkoval v muzikálech Jekyll & Hyde, Tři mušketýři, Mona Lisa, Monte Cristo, Kleopatra, Dracula, Angelika a v současné době jej můžeme vidět ve stejnojmenném muzikálu v roli Kata Mydláře. Ve čtyřech posledně jmenovaných mu byla hereckou partnerkou mladá a talentovaná zpěvačka Kamila Nývltová, která na sebe upozornila v soutěži X-Factor. Od roku 2008 působí jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. V únoru 2010 jí vyšlo debutové album „Kamila Nývltová“.

Soutěžní otázky:
1) Jmenujte alespoň tři muzikály, kde si spolu Marián a Kamila společně zazpívali?
2) Jak se jmenuje hra Anaháty v 3D provedení, rozvíjející motorické dovednosti a představivost?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 25. 7. večer v 18.00 hod.

 

Ondřej Brzobohatý nám v roli detektiva možná prozradí, kdo vraždí za oponou2. 8. út v 18 hod. – „Kdo vraždí za oponou?“ – Ondřej Brzobohatý
Tento výjimečný všestranně nadaný umělec je absolventem Konzervatoře Jaroslava Ježka v oboru skladba, dirigovaní a klavír. Výrazněji na sebe upozornil v roce 2003, kdy společně s herečkou Laďkou Něrgešovou moderoval první řadu soutěže „Česko hledá SuperStar“. Autorské tvorbě se věnuje v kapelách Bůhví a Pragason, kde působí i jako zpěvák a klávesista. Píše hudbu pro film, divadlo a televizi, je autorem několika znělek k pořadům. V divadle svého otce Radka Brzobohatého hraje ve dvou inscenacích Tančírna a Vyhazovači. K lyrikálu Kudykam Michala Horáčka a Petra Hapky, který uváděla Státní opera Praha, vytvořil orchestraci celého představení. V Hudebním divadle Karlín v současné době ztvárňuje krále Heroda v muzikálu Jesus Christ Superstar a v průběhu letošního léta se věnuje nastudování role detektiva v chystaném muzikálu Vražda za oponou.

Soutěžní otázky:
1) Jak se jmenuje detektiv, jehož ztvární Ondřej Brzobohatý?
2) Uveďte název prestižního ocenění, které získal kapsář Hudebník na Orffovy nástroje!

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 30. 7. večer v 18.00 hod.

 

Miro Šmajda podpořil výstavu Léto plné hvězd už loni, čím překvapí letos?4. 8. čt v 18 hod. –  „Čo sa týka lásky“ – Miro Šmajda
Po úspěšném Mirově koncertě v loňském Létě plném hvězd se pachatel vrací na místo činu i letos. V uplynulém roce vydal své debutové CD s názvem „Čo sa týka lásky“ a získal i tři významná ocenění ve stále populárnější anketě Žebřík 2010. Miro Šmajda se vám v tomto recitálu představí ve své komornější poloze, kdy bude zpívat své rockové balady pouze s klavírem. A možná, že uslyšíme premiérově i některou novou skladbu z druhého chystaného Mirova CD. V tomto pořadu bude jistě prostor i pro vaše otázky a po skončení večera chystáme malou autogramiádu.

Soutěžní otázky:   
1) Napište důvod, proč byl první Mirův koncert na loňské Léto plné hvězd přeložen na jiný termín?
2) Jaký speciální osobní dárek dostal Miro od autorek výstavy v loňském roce?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 1. 8. večer v 18.00 hod.

 

Výtěžek výstavy Léto plné hvězd půjde na realizaci pohádky Kominíček a štěstí, říká Iva Kárníková na vernisáži v r.20106. 8. so ve 14 hod. – „Kominíček a štěstí“ – Petr Kubec a Kateřina Klečková
Představení, které pro svou hloubku a moudrost zaujme nejen vaše děti, vzniklo díky výtěžku benefičních koncertů na naší výstavě v roce 2010. V současné době má za sebou již řadu repríz a jako zájezdové představení pomáhá zdravotně postiženým dětem po celé naší republice. Představení vzniklo v autorské dílně Olgy Černohorské, ujala se scénáře, textů písniček, výroby dekorací, kostýmů i neposlední řadě i režie. Hudbu složil Petr Kubec. Děti jsou do představení aktivně zapojovány, a proto se budou jistě výborně bavit i u nás na výstavě. Kateřinu Klečkovou můžete vidět i v company muzikálu Jesus Christ Superstar.

Soutěžní otázky:   
1) Ve kterém roce měla hra Kominíček a štěstí první premiéru?
2) Kolik divadelních her a pořadů Olga Černohorská napsala?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 3. 8. večer v 18.00 hod.

 

Petr Ševčík je jedním z objevů letošní Superstar10. 8. st v 18 hod. – „Kam padají sny?“ – Petr Ševčík a Flow of Voices
Mladý nadějný zpěvák Petr Ševčík, pocházející z Brna, na sebe upozornil v letošní řadě Česko-Slovenské SuperStar, a tak jsme se rozhodli pozvat ho s jeho vokálním kvartetem Flow of voices i k nám do Léta plného hvězd. Uslyšíte písně převzaté od skupiny "Acapella", částečně původní písně, jejichž autorem je Petr Ševčík a částečně vlastní aranže různých písní populárních. Flow of voices vystoupí ve složení: Petr Ševčík, Daniel Rymeš, Adam Zemek a Jan Polášek. Nenechte si tento nevšední zážitek ujít.

Soutěžní otázky:   
1) Na kolik hudebních nástrojů Petr hraje, na které?
2) Se kterou nadací pro opuštěné děti Olga Černohorská spolupracovala?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 7. 8. večer v 18.00 hod.

 

Dita Hořínková v muzikálu Cats11. 8. čt v 18 hod. – „Košík písní květinářky Lízy“ – Dita Vích Hořínková, Pavel Větrovec a Filip Antonio
Stálice naší výstavy herečka a sopranistka Dita Vích Hořínková a přední klavírista a kapelník orchestru Karla Gotta Pavel Větrovec se vám představí muzikálovým ale i operním recitálem. V Divadle v Mostě Dita fenomenálně ztvárnila roli Lízy Doolitlové v muzikálu My fair lady, zpívala v muzikálech Evita, Cikáni jdou do nebe a Kočky, v Hudebním divadle Karlín zaujala v Čardášové princezně rolí Stazi. Pavel Větrovec se představí našemu publiku také klavírními skladbami ze své autorské dílny. Speciálním hostem bude Ditin sedmiletý syn Filip Antonio, který v tomto roce slavil úspěchy v roli Čusbuse v muzikálu Děti ráje, do povědomí širší veřejnosti vstoupil jako malý Bastík ve filmu Líbáš jako Bůh režisérky Marie Poledňákové.

Soutěžní otázky:   
1) Jak se jmenovala Ditina role v muzikálu Cats?      
2) V kterém televizním pořadu se Olga Černohorská pravidelně objevuje s hračkami?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 8. 8. večer v 18.00 hod.

 

Ondřej Ruml letos pokřtil své debutové album18. 8. čt v 18 hod. – „Ondřejovy proměny“ – Ondřej Ruml
V recitálu Ondřeje Rumla se můžete těšit nejen na široký záběr písní z jeho repertoáru a kouzelnou krabičku, se kterou exceloval v soutěži X-Faktor, ale představí nám i nějaké skladby ze svého debutového CD „Proměna“. Ondřej Ruml ztvárnil titulní roli Martina v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky „Kudykam“ ve Státní opeře Praha, a v Divadle Kalich roli Raimonda v muzikálu „Johanka z Arku“ a můžete jej také spatřit ve Švandově divadle v představení „Merlin“. Ondřej je také sólistou kapely Top Dream Company a v dalším hudebním seskupení Dobrý večer Quintet zpívá basové party.

Soutěžní otázky:   
1) V jakých představeních a rolích se setkali Ondřej a Lucia Šoralová?
2) Kolik druhů velkých výukových kapsářů Anaháta vyrábí?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 15. 8. večer v 18.00 hod.

 

Nekonvenční žižkovský podzim je i ukázkou staropražských písní19. 8. pá v 18 hod. – „Točte se, pardálové!“ – Petr Kubec a Kateřina Klečková
Na závěr letošního Léta plného hvězd jsme pro vás připravili skutečnou lahůdku – bonusový večer s oblíbenými písničkami staré Prahy z přelomu 19. a 20. století. Zazní mnoho staropražských písní, jak říkáme, staré dobré hašlerovky, jako jsou například „Na Pankráci“, „Písnička česká“, „Byla panna, měla pána“, „Strahováček“ nebo „My jsme ti Pražáci“, a to vše bude proloženo humorným povídáním o historii města a jeho osobnostech. Kdo bude chtít, může i s námi společně zazpívat.

Soutěžní otázky:   
1) V jakém příbuzenském poměru k Petrovi Kubcovi je známý herec Mário Kubec, a v jakém tanečník Matt Pardus?
2) Do které země vezla kolekci hraček Olgy Černohorské při státní návštěvě bývalá první dáma Dagmar Havlová?

Uzávěrka tohoto kola soutěže je 16. 8. večer v 18.00 hod.

 

Přejeme úspěch v soutěži!

 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.