Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Srdeční záležitost Magdy Malé

Magda Malá s Hankou Křížkovou a Vlastimilem HarapesemŘekne-li se 11. září, mnozí z nás si asi hlavně vybaví hrůzu spojenou se smutkem leteckého útoku v USA. Já vám chci ale přiblížit 11. září roku 2011 v Praze. Nedělní večer, který nám do srdcí přinesl zcela opačné pocity. Mluvím o benefičním koncertu Magdy Malé „Srdeční záležitosti“.

Magdu Malou známe z našeho serveru jako zpěvačku mnohých muzikálů. Okouzlující Magda Malá zpívá duet s Petrem DopitouDovolila bych si připomenout například Miss Saigon, Bídníky, 451stupňů Fahrenheita, Malou mořskou vílu, Draculu, Krásku a zvíře a Popelku na ledě.

Dnes si o ní ale pojďme povídat jako o ženě a matce s velkým srdcem. O ženě, pomáhající dalším ženám a jejich dětem, které se podobně jako ona v jedné své životní etapě, ocitly v beznaději. OI Michal David přišel podpořit správnou věcna sama o svém smyslu života mluví jako o poslání pomoci druhým.

V roce 2005 se stala spoluzakladatelkou obecně prospěšné společnosti Mater et pueri a předsedkyní její správní rady. Společnost pro pomoc svobodným matkám v tísni si stanovila za cíl pomoc matkám, které se ocitly ve složitých životních situacích. Jde hlavně o shromažďování finančních prostředků na podporu provozu azylového domu „Otevřené srdce“ v Praze. Vladimír Hron moderoval a zpíval, třeba s Terezou Mátlovou (zde za účasti její dcery Emily Ann)Fondy na realizaci záměrů této společnosti jsou vytvářeny hlavně dárcovskou pomocí. Vznikají ale i doplňkovými činnostmi, například pořádáním kulturních akcí, jejichž výtěžek směřuje na konto Mater et pueri.

Jednou z akcí je i benefiční koncert Srdeční záležitosti, kterému drží Magda tradici už několik let. Letošní se uskutečnil v divadle ABC a návštěvníci se mohli zaposlouchat, zazpívat si a pobavit se s více než patnácti účinkujícími, Zástupci ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostěse souborem Prážata a se sborem ZUŠ F. L. Gassmanna z Mostu.

Pozvání Magdy Malé přijal Vladimír Hron, který nejenom že zpíval, ale i celý večer vtipně moderoval. Dalšími byli Jan Bendig, Sylva Schneiderová, Leona Černá, Martin France, Marcela Březinová, Pavel Roth, Vlastimil Harapes, Petr Dopita, Hanka Křížková, Kateřina Brožová, Míša Nosková, Tereza Mátlová a Michal David.

Soubor Prážata zazpíval před divákyByl to dojemný, milý, veselý a v neposlední řadě užitečný večer, ve kterém jedni dělali radost druhým. Jeviště hledišti, hlediště jevišti a všichni společně maminkám a dětem. Dík patří všem, kteří se snažili podpořit tolik potřebnou myšlenku v dnešní době - myšlenku pomoci jeden druhému. Velký dík patří Magdě Malé, pro kterou je pomoc druhým srdeční záležitostí.

Srdeční záležitosti se vydařily se vším všudyChcete- li i vy otevřít svá srdce pro maminky a děti v tísni, informujte se na stránkách společnosti Mater et pueri. Musicalnet věří, že fotografiemi a vzpomínkou na příjemné jedenácté září také přispěje troškou do mlýna.

A mimochodem, Magdi, moc ti to ten večer slušelo.

 

Malá Terezka s tatínkem Magda Malá a Leona Černá Šek nadace Mater et pueri Překrásná Magda Malá
Vladimír Hron s Magdou Malou ladí poslední detaily Leona Černá a Martin France v zákulisí

Neobvyklý pohled na duet Magdy Malé a Petra Dopity Dáša Svobodová hlídá Magdě dcerušku Terezku
Vlastimil Harapes zpívá duet s Magdou Další portrétová fotografie - Magda Malá

S Pavlem Rothem v zákulisí Magda Malá se svou mladší dcerkou Terezkou

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.