Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikáloví nadšenci táboří ve Štědroníně

Vystoupení v plenéru začaly odvážně mladší dětiUž jste někdy slyšeli o muzikálovém táboře? Že ne? Tak si teď se mnou máte možnost svou mezeru ve všeobecném poznání doplnit. Letní tábor Muzikál, který si vám dovoluji představit, se odehrává v první polovině července, ve Zvíkovském podhradí, konkrétně v rekreačním zařízení Štědronín. Je určen dětem, které mají rády hudbu, tanec, zpěv. Zamlouvat se bude i dětským duším, které se nebojí vyměnit městský vzduch za vzduch vonící přírodou a hlavně nespoutaností a inspirací. Přesně to je totiž tou nejlepší hereckou, taneční a pěveckou múzou.

Všichni vedoucí pěkně pohromaděHlavními vedoucími jsou Tomáš Löbl a Jaroslav Nicolas Milíček. Muzikálovými lektory parta jejich kamarádů: Josef Vágner, Zuzana Pospíšilová, Pavlína Lukešová, Kristýna Horvátová, Maruška Horvátová, Tereza Pučelíková, Nikola Cífková, Lukáš Kellner a Jaroslav Němeček. Já osobně je všechny považuji za velmi užitečné lidičky a moc si jejich práce vážím a věřím, že nejsem sama, kdo jejich snahu oceňuje. Že lektory a vedoucí na fotografii poznáváte? Že už jste je někde viděli? No ano, v divadlech, v televizi, na koncertech a hlavně v muzikálech. A jelikož se jedná o tábor muzikálový, dovoluji si vyjmenovat ty, v jejíchž fermanech se táboroví vedoucí a lektoři objevují: Děti ráje, Bídníci, Osmý světadíl, Pomáda, Kat Mydlář, Kleopatra, Ať žije rokenrol, Zpívání v dešti, Chicago, Dracula a dalších a určitě i u jiných než muzikálových příležitostí a neskromně připomínám, že i na našem serveru Musicalnet.

Kristýna Kešnerová a Lucie Kaslová si v choreografii na Draculu troufly i na akrobatické prvkyNa závěrečné odpoledne čtrnáctidenního pobytu byli přizváni i rodiče, mající tak příležitost nasát táborovou atmosféru a zhlédnout část toho, co se jejich děti měly možnost naučit a zažít. I my jsme měli to štěstí nasávat atmosféru všemi póry. Fotoaparáty cvakaly, kamery nahrávaly. Šanci v premiéře i derniéře s nadsázkou řečeného „muzikálu“ dostal každý. Aktéři jednotlivých vystoupení se očividně snažili ukázat maximum svých pohybových možností (nejenom tanečních, ale i gymnastických), stejně jako pěveckých, jak je k tomu vedli po celou dobu tábora jejich vedoucí.

Oddíly starších dětí nastudovali s lektory choreografii na hudbu z muzikálu DraculaTrávník štědronínské louky se pro některé děti stal prvními prkny, co znamenají svět. Nechyběla ani aparatura a mikrofony. Světelné efekty v kontrastu se sluncem sice neměly velkého uplatnění, přesto i ony dodávaly vystoupením na vážnosti. Během programu se vystřídali vítězové táborové soutěže „LTM hledá talent“ - mažoretky, čtyři zpěvačky a dvě tanečnice. Postupně se předvedlo i všech sedmdesát pět dětí v ukázkách například na písničky „Lucky dance“, „I like to move it“ a v choreografiích na hudbu z muzikálu Dracula a Hamlet.

Talent, snaha a vlastní, nespoutaný projev tvoří pri tanci neodmyslitelný celekJako perličku mohu uvést, že tábor navštívili mistři světa a Evropy v Hip Hopu - Tereza Löblová a Matěj Zvara, kteří mají vlastní taneční skupinu B – originál. Tereza s Matějem naučili děti dva tance tohoto žánru v neuvěřitelně krátkém čase. Potvrdilo to myšlenku, že v každém z dětí (stejně jako v každém dospělém), dřímá trochu toho pohybového umu, který stačí k životu jen postrčit a provokovat. A to se na táboře podařilo. Já sama jsem mezi vystupujícími zahlédla pár talentů a těším se, že jednou budou ve článcích na Musicalnetu označeni tučným písmem.

Zahrejte si pár písniček a přesvědčte se o čtyřech akordechO svůj, už využívaný, talent se na závěrečném vystoupení podělili i lektoři a vedoucí, z nichž někteří zatancovali se svými dětmi, jiní zahráli nebo zazpívali. Pro křížovkáře tu teď mám kontrolní otázku. Víte, na kolika akordech je založena valná většina písniček? Jmenuje se podle toho i hudební seskupení 4 AKORDY - Tomáš Löbl a Josef Vágner (syn legendárního Karla Vágnera). Tito dva hoši nám to naživo předvedli na kytaru, piáno, ve zpěvu i stylu beat boxu, asi v desetiminutovém bloku, za sebou jdoucích písniček různých žánrů.

Bezmála devedesátičlenný táborový sbor při závěrečné hymněJak se zpívá v semaforské písničce „Všechno vždycky dobře dopadlo“, i třetí ročník Letního tábora Muzikál dopadl dobře. Počasí přálo, v očích dětí i rodičů bylo vidět spokojenost. Mimořádné poděkování patří všem, kdo na zdaru táboru mají jakoukoliv zásluhu. A na přání hlavního vedoucího Tomáše, ještě hvězdičku připisuji Pepovi Vágnerovi, kterému bylo zapomenuto poděkování přímo na místě loučení. V závěrečném defilé účastníků od „prťat až po dospěláky“ se v choreografii, kterou si děti samy vymyslely, ukázali všichni, kdo propadli nádherným muzikálovým snům. Zazněla táborová hymna (s textem Jana Tenkráta) z playbacku, který byl nahrán přímo na táboře sborem sedmdesáti pěti dětských hlasů, doprovázena zpěvem naživo.

Tábor Muzikál 2013 je mrtev! Ať žije tábor Muzikál 2014Jsou-li mezi vámi rodiče, kteří pozorují u svých dětí nadání nebo prostě jenom chuť rozhýbat život, pak vám je určeno zvážení a dětem je určeno pozvání na první Podzimní tábor Muzikál 2013. Bude probíhat 25. - 30. října ve Štědroníně formou workshopů. Organizovat ho bude opět Tomáš Löbl s Jardou Milíčkem a určitě se děti mohou těšit i na své známé muzikálové lektory. Podrobnosti najdete u přihlášky. Doufám, že videa natočená na letním táboře vás potěší a možná i inspirují k podání Přihlášky na podzimní tábor.

 

Letní tábor Muzikál 2013

writeFlash({"src":"http://www.youtube.com/v/BJitLY9TPcw","allowfullscreen":"true","width":"640","height":"360"});

 

Další ochutnávka aneb i v létě může být zima

writeFlash({"src":"http://www.youtube.com/v/SWPQlGR77Cw","allowfullscreen":"true","width":"640","height":"360"});

 

Tahle slečna na vedoucí určitě nezapomene Finalistka talentové soutěže Veronika Schmidtová Finalistka talentové soutěže Dominika Držíková Finalistky talentové soutěže -  mažoretky Aneta Kulhánková a Michaela Marková
Finalistky talentové soutěže Natálie Petrovičová a Michaela Pazderová - break dance Mezi dívkami byli i tanečníci hoši Finalistka talentové soutěže Tereza Novotná To je supr lektor Lukáš se svým oddílem
Lektoři Maruška a Lukáš se zhostili duetu se ctí Zkuste si sami domyslet, co děti složily ze svých těl Kdo z dětských řad jednou bude mít odvahu postavit se do té pro dospěláky Každý dostal dárek na rozloučenou

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.