Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Jekyll & Hyde pilně zkouší

Jekyll (D. Hůlka) a Gabriel (J. Laufer) si upřesňují pohybyJeden z nejnáročnějších muzikálů Jekyll & Hyde se již od listopadu zkouší v Hudebním divadle Karlín, nyní sídlícím v Kongresovém centru Praha. Umělci již mají za sebou čtené zkoušky, nyní se zkouší jednotlivé obrazy pod přísným dohledem přísného režiséra.

Jekyll (D. Hůlka) umírá v náručí Emmy (K. Brožová)

Zkoušky probíhají v pohodové atmosféře, pod mezinárodním vedením. Režisérem je Rino Brezina, původem Němec, nyní žijící ve Švédsku. Na svém kontě má přes 50 představení v průběhu 30 let. Z muzikálů jmenujme třeba Bloodbrothers, West side story. Jeho vedení by mohlo být zárukou kvality v takto náročném projektu.

Dirigentem je další cizinec - Američan Alexander Frey. Je to světově žádaný umělec, ověnčený mnoha prestižními cenami a tituly. Spolupracoval s Johne Maucerim, ale hlavně studoval dílo Leonarda Bernsteina. Z muzikálů stojí za povšimnutí nastudování BernsteinovaJekyll (D. Hůlka) svádí Lucy (L. Machálková) Petra Pana, nebo West side story.

Kostýmy budou jistě vynikající, neboť je navrhuje skvělá Lucie Loosová (např. Miss Saigon, Noc na Karlštejně), která také navrhla scénu.

Podle dostupných informací umělci své role již zvládají, nyní pilují detaily, aby na premiéře vše dobře působilo.

Premiéry se také zúčastní autoři díla, američané Leslie Bricusse a Frank Wildhorn.

Fotografie Martin J. Polák, text Michal Škvor

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.