Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Marián Vojtko zazpíval všem zamilovaným

Marián Vojtko již od první písně nenechal nikoho na pochybách, že skutečně umí!První májový večer bývá obvykle zasvěcen zamilovaným, a snad proto si ho vybral pro svůj koncert v Divadle Broadway zpěvák Marián Vojtko. Samotná scéna byla tomu večeru zcela podřízena, v centru dominovala velká obrazovka ve tvaru srdce a po stranách ji lemovaly ještě dvě podélné obrazovky, které během koncertu projekcemi ilustrovaly děj písní. Když se pod rozkvetlým stromem objevila hvězda dnešního večera, publikum ji přivítalo bouřlivým potleskem v rozechvělém očekávání věcí příštích.

Marián patří ke zpěvákům, kteří dovedou naplnit sálA Marián rozhodně nezklamal. Svou první písní „Nespravedlivý Bůh“ z muzikálu Drákula od Karla Svobody nenechal nikoho na pochybách, že tuto hlavní roli ztvárnil skutečně excelentně. Následovala píseň „Patricie“ z muzikálu Baron Prášil od Zdeňka Bartáka, na jehož přítomnost v hledišti Marián od té chvíle nezapomněl upozorňovat snad před každou další písní, kterou od něho zpíval. Třetí skladbou byla Mariánova oblíbená, anglicky zpívaná árie z Fantoma opery. Následovaly romantický „Déšť“ od Joshe Grobana, „Slib lásky“, kterou najdete i na Mariánově CD, a jako poslední v tomto bloku Marián zazpíval slovensky „Nejsladší jed“.

Velkoplošné projekce dodaly písním v Mariánově podání patřičnou atmosféruZatímco v úvodní části koncertu Marián zpíval na halfplaybacky, druhou polovinu se konečně dostaly ke slovu živé nástroje, v jejichž kulisách probíhala celá předchozí produkce. Jako host v tomto bloku vystoupila formace Hamleti ve složení Aleš Háma, Jakub Wehrenberg, Dalibor Gondík a Hardi Marzuky. U duetu „Láska je jako moře“ v podání Aleše a Mariána, se publikum válelo smíchy a Marián ukázal i svůj nadhled a smysl pro humor. Ani v dalších hitech „Reklama na ticho“, „Sex je náš“ nebo parodii na píseň Honzy Nedvěda nebylo o legraci nouze.

Hudební formace Aleše Hámy Hamleti dovede diváky vždy spolehlivě pobavitPo této živější části koncertu se mikrofonu ujal opět Marián a zklidnil a dojal rozjařené publikum slavnou „Haleluja“. Po písních „Ještě chvíli“ od Jiřího Škorpíka a „Stín katedrál“ opět od Karla Svobody si diváci mohli vychutnat Mariánův tenor v ústřední melodii z filmu Troja od Joshe Grobana s názvem „Remember“. Následovala „Don´t give up“ a koncert Marián vygradoval písní „To je ta chvíle“ z muzikálu Jekyll a Hyde, ve kterém rovněž nezapomenutelným způsobem ztvárnil hlavní roli.

Také skladatel Zdeněk Barták přišel po koncertě Mariána pozdravitNadšené publikum tleskalo dlouho a ve stoje, tak není divu, že Marián ještě musel přidávat. V závěru večera si diváci mohli vychutnat ještě „Naše životy“ z muzikálu Aida od Eltona Johna a v italštině Non ti scordar di me“odErnesta de Curtis. Koncert pro zamilované se tedy velmi vydařil, spokojeným divákům se Marián pak ve foyeru dlouho podepisoval, přijímal dárečky a líbal se pod rozkvetlým stromkem, jehož přítomnosti u vchodu do zákulisí fanynky pohotově využily k líbání se svým idolem pod záminkou „aby neuschly“…

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.