Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Kouzlo improvizace - Gábina Gunčíková a Martin Šafařík na Létě plném hvězd

Gábina jako vždy všechny uchvátila nejen svým zpěvem, ale také i svým půvabemPrvní koncert letošního Léta plného hvězd měl nečekaný, i když velmi zajímavý průběh. Stříbrná Superstar 2011 Gábina Gunčíková si pozvala jako hosta letošního finalistu Martina (Šafu) Šafaříka. Třetím účinkujícím byl společný kytarista obou Daily. Program začal dvěma písněmi z Gábinina nového CD ("Celkem jiná" a "Provokatérka"). Poté, co ještě přidala svoji oblíbenou "You Can´t Stop Me" došlo k problému – Dailymu se přetrhla struna na kytaře. Ale tahle nepříjemná situace dala koncertu nový směr – protože Šafa je skvělý klavírista a dokáže zahrát prakticky cokoli, ujal se doprovodu on. Jako opravdoví profesionálové se rychle dokázali s Gábinou domluvit, a tak jsme mohli slyšet skladby v unikátním provedení - například "Feeling Good", "Watch Over You" od Alter Bridge nebo známý "Skyfall".

Gábina s Martinem přilákali na Léto plné hvězd řadu svých fanouškůŠafa ovšem neukázal jen své klavírní umění, zazpíval i písně, které jsme od něho mohli slyšet v letošní SuperStar ("Iris" od Goo Goo Dolls a "Něco končí" od Marka Ztraceného), a také premiérově "You Take My Breath Away" od Queenů. U téhle skladby Martin podotkl, že ač má Queeny moc rád, většina jejich písní není zrovna ideální pro jeho hluboký hlas. Nicméně právě "You Take My Breath Away" hlouběji položená vyzněla skvěle.

Olga Černohorská nikdy nezapomene své hosty pořádně vyzpovídatAby si zpěváci trochu odpočinuli, byla jejich vystoupení prokládána krátkými rozhovory, jak už je na Létě plném hvězd zvykem, jedna z autorek výstavy - Olga Černohorská. Jak Gábina, tak Šafa se shodli, že jejich prázdniny budou spíše pracovní – zvlášť ty Šafovy, protože musí s kapelou pilně cvičit, koncertovat a co nejdříve připravit singl. Gábina si přece jen trochu času na relaxaci (a na vylepšení angličtiny) chce najít.

Martin a Gábinou zvěčnili své podpisy do knihy hostů a na červeného slona - maskota výstavy Léto plné hvězdZávěr koncertu obstarala známá skladba "Hallelujah", kterou si tentokrát zazpívalo i publikum. Ale úplný závěr to nebyl, jako zlatý hřeb přišlo to, na co se Martinovi příznivci těšili celou dobu – ukázka jeho operního umění. Árie "Caro mio ben" byla ve spojení s Martinovým nádherným basem opravdovou třešničkou na dortu tohoto zvláštního, ale nesmírně příjemného podvečera.

Nezbývá, než oběma nadějným zpěváků přát, aby se jim povedlo v budoucnu své umění předávat co největšímu počtu posluchačů. Určitě si to zaslouží

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.