Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Masožravá Adéla ovládne Divadlo Broadway

Hlavní protagonisté představení o masožravé rostlině - Ondřej Brzobohatý a Zuzana NorisováNa prkna divadla Boadway vtrhne od října zbrusu nová hudební komedie Adéla ještě nevečeřela. Premiéry se uskuteční 23. a 24. října 2008. Na tiskové konferenci se představila nová hudební inscenace s názvem Adéla ještě nevečeřela. Jedná se o divadelní adaptaci filmové parodie scénáristy Jiřího Brdečky a režiséra Oldřicha Lipského z roku 1977. Na tomto filmovém projektu spolupracovalo mnoho známých tvářích Theodor Pištěk (kostýmy), Jan Švankmajer (výtvarník) a v hlavních rolích si zahráli Michal Dočolomanský, Naďa Konvalinková, Miloš Kopecký a mnoho dalších.

Seznamte se s autory - Radek Balaš a Ondřej Brousek...Na divadelní verzi spolupracuje osvědčená autorská dvojice Radek Balaš, který v sobě snoubí několik rolí od režie, přes texty písní, až po spoluchoreografa. A Ondřej Brousek celé toto dílo zhudebnil. Choreografii si vzala na starost tanečnice KristinaKloubková-Bastienová. Scénu stvoří Šimon Caban. Kostýmy vzejdou z rukou Jolany Kubické Schofield, která již pracovala na muzikálech DONAHA, Šakalí léta nebo Někdo to rád horké.

... Jolana Kubická Schofield ...Velkým překvapením je účast známého fotografa Jana Saudka, který vytvoří uměleckou stylizaci obrazového materiálu pro program. Hlavní postavu detektiva Nicka Cartera ztvární Ondřej Brzobohatý v alternaci s Alešem Hámou. Pro Ondřeje je tato příležitost první muzikálovou zkušeností. Půvabnou tvář hlavní ženské hrdince propůjčí Zuzana Norisová. V dalších rolích se můžeme těšit například z Richarda Genzera, Zdeňka Duška, Jany Švandové, Vladimíra Brabce. V jednaní je také účast herce Jiřího Langmajera nebo Květy Fialové. Masožravou kytku Adélu  nazpívá muzikálová zpěvačka Monika Absolonová.

Ondřej Brzobohatý si v této inscenaci odbude svou muzikálovou premiéruDějová linie zůstává stejná: detektiv z Ameriky přijíždí vyřešit zamotaný případ. Nachází v Čechách svou lásku v roztomilé Květušce, ale naráží také na svéráznosti, které skýtá pouze český národ. Divadlo nabízí jiné prostředky k využití než film, a tak uvidíme masožravou rostlinu Adélu jako loutku, o kterou se budou starat 3 až 4 loutkoherci . Autoři slibují, že Adéla bude nejenom zpívat, mluvit, ale i tančit. Po hudební stránce se Ondřej Brousek inspiroval 30. a 40. léty slavné éry amerických muzikálů. Zazní také filmové melodie. Dočkáme se malé parodie na českémuzikály. ... a Kristýna Kloubková BastienováV této hudební komedii nebude chybět humor, nadhled a nadsázka, což mnohé muzikálové produkce postrádají.

Adéla se představí publiku ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Pod záštitou stejného autorského týmu. Pouze herecké osazenstvo bude představovat část divadelního souboru již zmiňovaného Slováckého divadla. Premiéra by se zde měla konat na podzim letošního roku.

Kvítek Zuzana Norisová

Všichni důležití pěkně pohromaděViděla jste film Adéla ještě nevečeřela?
Viděla a myslím si, že několikrát, ale vždycky nějaké ty kousky. Bohužel mi některé tyto skvělé filmy splývají dohromady. I Limonádového Joeho, kterého hraju v Karlíně, jsem neviděla přesně. Je to ostuda , ale musím se na něj podívat. Viděla jsem jí, ale dávno. Vybavuji si takové ty útržky - jako paní Konvalinkovou, která byla strašně roztomilá.Zuzana Norisová je zatím jednou z mála již známých interpretů, kteří se v novém díle objeví Mamince, když jsem jí říkala, že tam budu hrát, tak jí to potěšilo, protože má Naděnku hrozně ráda. A i mě to těší.

Jaký je rozdíl mezi Květuškou a Winnie z Limonádového Joa?
Budu se snažit tam nějaký rozdíl udělat. Tenhle rok hraji hodně naivek a snažím se to různě odlišit třeba způsobem mluvy. V tamtom jsme mluvili jako z dvacátých let a toto Alternace hlavní představitelky zatím není známa... nebude taková stylizace. Bude to v něčem jiném. Myslím, že to nebude tak šílený. Já se je snažím odlišovat.

Jak se těšíte na spolupráci s Ondřejem Brzobohatým?
No hrozně se těším. Ještě jsme spolu s Ondrou nikdy nedělali, ale jeho styl trochu znám. Pro něj to bude muzikálová premiéra, tak uvidíme, co to přinese. Ostatně jenom jsem zaslechla, jaké bude další obsazení a doufám, že vše dobře dopadne. S panem Balašem jsem také ještě nedělala a Kristinka je hrozně šikovná. Uvidíme jak se role ujmeTakže se na novou spolupráci těším moc.

Už jste viděla návrhy kostýmů?
Návrhy jsem neviděla. Scénář mám teprve pár dní a z hudby jsem slyšela něco málo, ale líbilo se mi to. Pro mě je hudba důležitá, podle ní si vybírám. A tahle je výborná. I když mám trochu obavy, abych to stihla. Mám to takové rozkouskované. Myslím, že se to dá skloubit dohromady.

Fotografie Michal Škvor, text a rozhovor Libuše Váňová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.