Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Křest CD Pavla Vrby Jasná zpráva? Jedeme dál!

Pavel Vrba  - Jede dál, to je Jasná zprávaJasná zpráva? Jedeme dál! Název dvou skladeb skupiny Olympic. Ala také dva známé texty básníka Pavla Vrby, které zná smožná každý z nás. Právě tato dvě sousloví byla názvem koncertu, který byl přede dvěma měsíci uspořádán na počest životního jubilea textaře a básníka Pavla Vrby v Divadle Hybernia. Magické datum a čas 16.06. v 16.00 odstartovaly křest CD se záznamem z tohoto galakoncertu.

Alan svou novomanželku Kristinu doslova nosí na rukou...V salónku Divadla Hybernia se uskutečnil křest CD se záznamem koncertu k životnímu jubileu Pavla Vrby, který se konal 15. dubna 2008 v Divadle Hybernia. Zazněly zde texty, které vzešly z pera básníka Pavla Vrby v podání našich předních umělců. Tento koncert také natáčela Česká televize, která ho odvysílala 16. května.

Jakub Ludvík, Pavel Vrba, Petr Janda - kmotři CDHudební nakladatelství Popron pořídilo během koncertu záznam, který vydalo na CD s názvem Jasná zpráva? Jedeme dál!. Na křest dorazili zpěváci a přátelé Pavla Vrby, někteří z nich mu před časem popřáli z hybernského pódia osobně. Mezi přítomnými bylo možné zahlédnout Leška Semelku, Moniku Absolonovou, Alana Bastiena s chotí Kristinou a další umělce.

„Toto CD je startovní šachovnicí pro další etapu Pavlovy tvorby...“Samotným aktem křtu provázel Pavel Vrba. Ke kmotrovství byli přizváni fotograf Jakub Ludvík a zpěvák Petr Janda. Šampaňské tekoucí proudem na obal CD zpečetilo jeho další osud, jenž ho zavede na pulty hudebních obchodů a do rukou nadšených fajnšmekrů.

Zajímavostí onoho koncertu a tím i této nahrávky je zbrusu nový text známé písně Mariky Gombitové Vyznanie, který pro Moniku Absolonovou ze slovenštiny pod názvem Vyznání přebásnil právě Pavel Vrba. A právě zde měla svou premiéru. Zajímavostí je, že i v X-Factoru jsme ji mohli slyšet - zazpívala ji Kamila Nývltová - ale v původní slovenské verzi. Monika Absolonová tak má opět náskok.

Fotografie Michal Škvor, text Libuše Váňová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.