Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Johanka poodhalila svoje spolubojovníky

Bára Basiková - po více než devíti letech opět JohankouV divadle Kalich se dnes konalo poslední kolo konkurzů do obnovené verze muzikálu Johanka z Arku. A kdo si v ní, kromě osvědčených hvězd jako je Bára Basiková nebo Kamil Střihavka, zahraje?

Skladatel Ondřej Soukup a textařka Gabriela Osvaldová s ředitelem Divadla Kalich Michalem KocourkemVe dnech od prvního do třetího dubna se na prknech divadla Kalich konal veřejný konkurz na role do muzikálu tvůrčího tandemu Soukup - Osvaldová  - Johanka z Arku. Dle oficiálních informací divadla se konkurzů zúčastnilo přes dvě stě zájemců, dle slov Ondřeje Soukupa "ti dobří, špatní ale i hodně špatní".

Bohouš Matuš - další z původního obsazení z Ta FantastikyRozhodnutí o obsazení části rolí padlo již dnes, takže se v Johance kromě již avizovaných jmen jako jsou Bára Basiková, Lucia Šoralová, Kamil Střihavka, Vilém Čok, Bohuš Matuš, Ondřej Ruml a Vladimír Marek, setkáme třeba s Janem Křížem, který svým výkonem přesvědčil porotu konkurzu. Dále byl obsazen Jiří Zonyga, Ladislav Radka Špáňová z konzervatoře Jaroslava Ježka bude debutovat rolí svaté Kateřiny a nejspíš i několika sborovými rolemiSpilka, Richard Tesařík, ale hlavně také mladý neznámý objev - Radka Špáňová. Tato devatenáctiletá studentka 4. ročníku Konzervatoře Jaroslava Ježka přesvědčila autory a režiséra o svých kvalitách, a tak jejím debutem na muzikálové scéně bude menší role svaté Kateřiny.

Jan Kříž, Ondřej Ruml a Bohouš Matuš jako pravděpodobní budoucí Raimondové proklínají osudFinalisté konkurzu předvedli přítomným novinářům a fotografům i svoje pěvecké umění. První vystoupili s písní "Proklínám" Bohuš Matuš, Ondřej Ruml a Jan Kříž. I když spolu nikdy tuto píseň ve třech nezpívali, přesto mi z jejich výkonu běhal mráz po zádech. Jejich výkon mě rozhodně navnadil na představení. Radka Špáňová zazpívala píseň z konkurzu - "Most přes minulost" a ačkoli se nevyhnula drobným intonačním nepřesnostech, je dobře, že dostane šanci i někdo mladý a neokoukaný.

Improvizace Richarda Tesaříka, který ztvární roli Beaudricourta a další tři sólové roleHumorný prvek přinesl na jeviště Richard Tesařík, který zazpíval "Francii čert vzal", tedy part Beadricourta. Noty dostal dnes ráno a tak příliš neuměl text a jeho francouzštině by Johančini krajané asi nerozuměli. Režisérem Lubomírem Fritzem byl následně ujištěn, že ho nevzali proto, že má dnes svátek.Jiřím Zonyga sice bude hrát Beaudricourta, ale dnes si společně s Ladislavem Spilkou zazpíval píseň La Hira Ty jsi ten déšť

S písní La Hira "Ty jsi ten déšť" následně vystoupil Ladislav Spilka (který hrál roli La Hira již v nastudování pro španělské turné), společně s Jiřím Zonygou. Oba pánové prokázali své kvality a uvidíme, jak se se svými rolemi poperou na jevišti.

Lucie Šoralová i Bára Basiková excelovali v roli Johanky v Divadle Ta Fantastika (dovolí Báře Basikové třetí člověk na fotografii být od letošního září opět Johankou z Arku?)To nejlepší na konec přišlo s duetem Báry Basikové a Lucie Šoralové, které zazpívaly "Nebe to ví". Jejich výkon není třeba komentovat, jen mě utvrdily v tom, že je na co se těšit. O tom, že se těší i široká veřejnost, svědčí i fakt, že produkce musela přidávat další představení na podzim 2009.

L'ubomír Fritz byl před devíti lety Bednárikovým asistentem, letos již bude režiséremJohanka z Arku se v divadle Kalich poprvé představí 14. září, zkoušení začne již koncem dubna zkoušením šermů, hlavní zkoušecí období pak propukne v červnu. Z realizačního týmu je zatím znám režisér Lubomír Fritz a choreograf Martin Pešek. Johanka se také oblékne do modernějších kostýmů, přibudou projekce a hlavně se konečně dočkáme živé kapely.

Kompletní obsazení zatím nebylo zveřejněno, definitivně bude rozhodnuto během 14 dní, ale dle mého odhadu bude přibližně následující:

Finalisté konkurzu a část inscenačního týmuJohanka - Bára Basiková, Lucia Šoralová
La Hire - Kamil Střihavka, Ladislav Spilka
Raimond - Bohuš Matuš, Ondřej Ruml, Jan Kříž
Král - Vilém Čok, Jan Apolenář
Beadricourt, Kat - Richard Tesařík, Jiří Zonyga
svatá Kateřina - Radka Špáňová

Ladislav Spilka bude tentokrát zpívat La Hira v češtině

Pro Jiřího Zonygu bude Beaudricourt muzikálovým debutem

Lucie Šoralová nastoupila do Johanky sice později, v té době ale byla již slovenskou muzikálovou hvězdou

Komentáře k článku

avatar tom2410
0
 
 
Nevim jakto Jirka Zonyga zazpíval, ale myslím že by zvládl spíš La Hirea než Beatricoutra
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Ahoj Tome, vzhledem k tomu, ze se definitivni obsazeni zatim nevi, tak to co vidis vyse pouze hadam...takze je klidne mozny, ze toho La Hirea da, ale to si musi rozhodnout reziser a realizacni tym ... ale kazopadne me velice prekvapil, nejak jsem si ho nedovedla predstavit, jestli to zazpiva, tuplem kdyz je clovek zvykly na verzi s Kamilem
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Alena
0
 
 
Jsem ráda, že v Johance bude Bohuš Matuš:-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
Jo jo, souhlasím.
Myslím, že Láďa Spilka mnohé překvapí. Jako La Hira jsem ho viděla ve španělské verzi Johanky a byl super! Škoda, že už nebude Petr Kolář.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Ivet
0
 
 
Láďa ukázal, že umí už ve špalnělské verzi i v jiných muzikálech o tom není pochyb. Ale hlavně se těším taky na Raimonda v podání Honzy Kříže :o)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.