Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Jiří Korn – film a muzikál

Korn v muzikálu DraculaPředstavovat čtenářům Musicalnet.cz Jiřího Korna je plýtváním času. Jednomu z našich nejlepších muzikálových interpretů vyšlo výběrové CD - Film a muzikál, které se snaží zmapovat Kornovo působení na prknech, která znamenají svět a na filmovém plátně.

Největší prostor na CD dostala hudba Karla Svobody, v jehož muzikálech Korn účinkoval. Nejvíc prostoru má legendární muzikál Dracula, z jehož původní nahrávky z roku 1996 je zde šest písní. Na svou trojroli Šaška, sluhy a profesora pak navázal rolí v dalším muzikálu Monte Cristo. Jeho Danglars má na CD další čtyři písně. Svobodovu tvorbu pak završuje jeho poslední muzikál Golem a píseň „Směním, koupím, prodám".

Další Kornovou slavnou rolí byl jistě Thénardiér z Bídníků, píseň „Hlava mazaná" je tu pak z verze z roku 1992 s Petrou Janů jako Madame Thénardiér. Z novějších děl je tu pak píseň z Wildhornovy Carmen - „Taková ženská".

Jiří Korn v CarmenKromě klasických muzikálů nalezneme na CD i písně ze dvou muzikálů na ledě a to z Urbánkova Romea a Julie a Mrazíka. Z koncertního programu Daniela Hůlky Mise je tu pak coververze písně „Work Song" z pera Erica Woolfsona.

Filmové plátno tu pak zastupuje Kornova slavná role „hloupého" Honzy z pohádky Honza málem králem a „Svítí slunce nad hlavou". Z filmu Anděl s ďáblem v těle je tu pak duet s Hanou Buštíkovou - „Charleston o bohatství a slávě".

CD obsahuje výběr těch nejlepších rolí, z nichž jsou obsaženy ty stěžejní, protože Kornovo muzikálové působení je neodmyslitelně spjato s tvorbou Karla Svobody.

Tracklist:

Vůle boží 4:05
Šašek a Adriana 3:31
Džber a kord 4:07
Smrt 1:43
Schůzka v zahradě 4:09
Sluha a čas 1:10
Dehybernace 3:30
V chaloupce na kuří nožce 2:10
Faraon kdysi Dantesův 4:04
Pomluva 2:42
Poslední tango v Paříži 2:18
Ulehnem, jak si ustelem 1:48
Megapolis 2:57
Koupím, směním, prodám 2:08
Hlava mazaná 4:58
Soudce 2:00
Taková ženská 3:08
Charleston o bohatství a slávě 2:47
Svítí slunce nad hlavou 1:21

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.