Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Mata Hari sváděla diváky už po sté

Svůdnou Mata Hari si střihla Yvetta BlanarovičováAčkoli je to téměř k neuvěření, tak dvacátého března měla krásná a barevná hudební show Mata Hari už své sté představení od jejího uvedení. Kdo ještě nestačil toto představení zhlédnout, určitě se vypravte nebot´zaručené stoji za vidění a věřte, že se nikdo nebude nudit. Pánové ocení vnadné křivky krásných žen ve svádivých kostýmech a dámy, ty zase dojme melancholický a dojemný příběh krásné špionky. A mezi námi děvčaty, ani ženské oko zde není ošizeno - dámy, rozhodně si také přijdete na své.

Jiří Langmajer si stou reprízu užívalPřestože jsme se původně na toto představení vypravili s určitým cílem, a sice polapit konečně Aleše Hámu, který je pověstný svým specifickým humorem, nebylo nám v tomto ohledu přáno. Nicméně vzhledem k faktu, že toto představení nebylo určeno jen divákům, ale i zástupcům od tisku, tak volba Jiřího Langmajera coby Chevaliera, byla jistě dobrým tahem, neboť právě Jiří Langmajer je za tuto roli nominován na Cenu Thálie. Gratulujeme. Nutno podotknouti, že i on hýřil nakažlivým humorem, kterému podléhalo obecenstvo i kolegové na jevišti, takže jsme odcházeli spokojeni.

Budoucí Fantom opery - Radim Schwab - také neunikl před fotoaparáty novinářůKrásnou Mata Hari si v tento výroční den zahrála půvabná Yvetta Blanarovičová, která se běžně střídá s neméně šaramantní Kateřinou Brožovou. Obě dámy jsem měla možnost v této roli vidět a bylo by skutečně těžké soudit, která z nich dojímá a okouzluje diváky větší měrou. Ostatně, které z dam nelze nepodlehnout by nám snad mohli prozradit jejich kolegové v rolích svedených milenců. Když už jsme u mužských rolí, pak nemohu odolat, abych v roli Maslova nezmínila Radima Schwaba. Ačkoli je tato role jen malá, tak věřte, že ho zkrátka nepřeslechnete. A protože na divadle není malých rolí, bude vám zcela jistě odměnou krásný duet Maslova a Mata Hari. Nelze si však neposteknout, že Radimův výjimečný hlas nedostal trochu více prostoru. Tak snad příště.

Josef Vojtek s manželkou Jovankou si afterparty užívaliTaké Josef Vojtek v roli manžela Mata Hari vás určitě zaujme, neboť dokáže vzbudit stejnou měrou lítost i zášť, když se na jevišti trápí pro svého ztraceného syna. Stejně tak pánové Pavel Soukup a Ladislav Frej dávají celé show patřičný herecký glanc profesionálů a spolu s company vytváří všichni zainteresovaní velmi povedené dílo. A jelikož už jsem na začátku zmiňovala, že toto představení bylo jubilejní, tak se pánové Oldřich Lichtenberg a Michal David rozhodli, že obdarují jednoho z diváků nejen dojmem z představení, ale i věcným darem. A protože, jak vtipně poznamenal pan producent Lichtenberg, „Právě začalo jaro“, bylo jednou z cen - čerpadlo na zahrádku. Druhou neméně zajímavou cenou pak byly vstupenky na libovolné představení Divadla Broadway. Šťastná výherkyně ocenila oboje.

Jeden z autorů - Michal David, měl jistě důvod k spokojenému úsměvuPo představení pak následovala afterparty, kde se novináři mohli vrhat na přítomné účinkující a tvůrce muzikálu a většina umělců se tak sešla s novináři v divadlením klubu, aby stou reprízu jak se patří společně oslavili. Nejprve hvězdy muzikálu Mata Hari vzali útokem fotografové a novináři, lační rozhovorů pro svá média. Největší zájem byl pochopitelně o představitele titulních rolí Yvettu Blanarovičovou a Jiřího Langmajera. Velký zájem byl o nejen pro svou výšku nepřehlédnutelného Radima Schwaba - budoucího Fantoma opery, ale pochopitelně také o Pepeho Vojtka, na kterého v divadelním klubu čekala jeho manželka Jovanka. Na rautu si fotografování a uvolněný, příjemný večer užívali i představitelé dětských rolí, i když se z pochopitelných důvodů příliš dlouho nezdrželi a záhy s rodiči spěchali domů. Důvod ke spokojenosti ze sté reprízy muzikálu měl samozřejmě i autor hudby Michal David, který si odskočil z poroty soutěže Hlas Česko Slovenska, aby všechny aktéry muzikálu podpořil a s nimi tuto významnou událost oslavil. Společnost tam dokonce bavil vyprávěním výborných vtipů. Když jsme z klubu Broadwaye odcházeli, zábava byla v plném proudu a jistě se ještě protáhla. A my za naši redakci přejeme muzikálu Mata Hari ještě mnoho repríz a spokojených diváků.

Komentáře k článku

avatar Lucka
0
 
 
Skvělá hra, ne tak docela muzikál. Hra s překvapivě pěknou hudbu M. Davida a skvělými hereckými i pěveckými čísly. Obsazení hlavních i vedlejších rolí je tak dobré, že nemusíte číhat na tu nejlepší alternaci. Jestli se Divadlu Broadway po dlouhé době něco povedlo. Tak je to právě Mata Hari.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.