Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Petr Poláček je D´Artagnan

Constance (Z. Norisová), d'Artagnan (P. Poláček) a Porthos (J. Helekal)Finalista Česko hledá Superstar 2004 Petr Poláček se - stejně jako jeho kolega Tomáš Savka - dal zlákat muzikálem. Stejně jako Tomáš, i Petr získal hlavní roli. Tou je role D´Artagnana v adaptaci Dumasova románu Tři mušketýři.

Tři mušketýři, kteří jsou vlastně čtyřiPříběh je asi všem znám, přesto publikum hltalo příběh mladého Gaskoňce, který se chce stát mušketýrem, zamiluje se do krásné (a vdané) Constance (Zuzana Norisová), která je důvěrnicí královny (Markéta Zehrerová). D´Artagnan spolu se svými novými přáteli, mušketýry Athosem (Josef Vojtek), Mylady (M. Absolonová), Rochefort (M. Skala) a d'Artagnan (P. Poláček))Porthosem (Jiří Helekal) a Aramisem (Dušan Kollár) bojují proti Kardinálovi Richelieu (Bohuš Josef) a jeho poskokům - Rochefortovi (Martin Skala) a ďábelské svůdkyni Mylady (Monika Absolonová). Samozřejmě že jde o nalezení šperku, který dala královna svému milenci, vévodu Buckinghamovi (Tomáš Bartůněk).

Rochefort a d'Artagnan v posledním soubojiPetr Poláček si na svém prvním veřejném představení s rolí D´Artagnana poradil velmi dobře, zvládal náročné šermířské souboje i romantiku s Constance. Nehledě na to, že mu šel i komický prvek, když se jako D´Artagnan převlékl do ženských šatů.Poslední chvíle na tomto světě zrádné Mylady

Monika Absolonová jako Mylady opravdu válí, i když v tanečnějších pasážích má stále co dohánět. Ovšem díky zdatné a velice kvalitní taneční company se to dá přehlédnout. Monika v kombinaci s vynikajícím Martinem Skalou jako Rochefortem tvoří skvělou dvojici a je opravdu na co se dívat. Kardinál Richelieu a vítězící d'ArtagnanSkala rozbalil svůj hlasový rozsah ve své jediné a možná nejlepší písni celého muzikálu - "Štěstí couvá" a publikum to ocenilo.

Příjemně překvapila i Markéta Zehrerová jako královna Anna, která alternuje také v roli Mylady. Svůj vysoký standard si zachovává i Zuzana Norisová, které křehké romantické role sedí. Buckingham (T. Bartůněk) podléhá Mylady (M. Absolonová)Josef Vojtek je jako Athos náležitě drsný a Bohouš Josef jako kardinál náležitě úlisný. Kardinál je také jednou z rolí, kde jsou alternace nejvyrovnanější a z trojice Bohouš Josef, Marián Vojtko a Tomáš Trapl se i při sebevětší snaze nedá určit nejlepší alternace.

Divadlo Broadway dodržuje svůj nový slogan z plakátů - Ještě více hvězd. Je na divácích, aby určili zda je to dobře nebo špatně.

 

Rozhovor s Petrem Poláčkem

Veronika Břešťanová vede rozhovor s Petrem PoláčkemPetře, máte za sebou první představení před veřejností, jaké máte pocity?
Sám za sebe mám dobrý pocit, jsem rád, že jsem to zvládnul. Samozřejmě se ještě musím zlepšovat.

Mylady a d'ArtagnanA jak dlouho jste zkoušel?
Od 15. srpna, takže na to bylo docela málo času, ale zvládli jsme to.

Jak jste se vlastně k muzikálu dostal? Ze Superstar Vás všichni mají zafixovaného jako rockera.
Michalu Davidovi jsem se líbil už déle. Sice jsem byl vždycky zastáncem toho, že do muzikálu ne, Planchet sleduje milostné vzplanutí Constance a d'Artagnanaale je to obrovská zkušenost a teď mi to pomáhá i při vystoupeních na koncertech.

Viděl jste Tři mušketýry předtím, než jste byl angažován?Gaskoněc d'Artagnan přijíždí do Paříže…
Viděl, dokonce několikrát.

Jak jste se popral s týmovou choreografií, když jste ve více lidech na podiu?
Celou dobu jsem zkoušel sám, bez kolegů, takže jsem si představoval kde kdo stojí a pak najedou kolem mě stálo deset lidí a já v tom začal mít zmatek. Mušketýr d'Artagnan se postavil proti kardinálovi RichelieuAle naštěstí byly projížděčky, dneska jsem hrál počtvrté s kolegy.

Myslíte, že byste se mohl objevit ještě v nějakém dalším muzikálu?První děkovačka Petra Poláčka
Já bych rád, kdyby přišla nějaká nabídka tak do toho půjdu. Já jsem říkal, že do něčeho jako je muzikál půjdu, až mi vyjde deska a až budou lidi vědět, jakou dělám muziku.

A plánujete novou desku?
Plánuju desku na příští rok, teď ještě pojedu nějaké koncerty, ale kapela je pro mě prioritou. Muzikál je krásná práce, já se tu vyzpívám a každopádně je to záhul jak blázen.

Fotografie Michal Škvor, text Veronika Břešťanová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.