Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Editorial číslo 9

Vážení čtenáři našeho muzikálového serveru,
přiblížil se závěr roku 2009 a s ním přichází i jeho rekapitulace. Uplynulý rok byl především plný různých hudebních událostí, byl plný premiér, ale mnoho představení skončilo derniérou. Mnozí lidé, kteří mají rádi různé muzikály, si zahráli své vysněné role – některým to šlo výborně, některým to naopak nešlo. Ale přesto našli odvahu, aby na prkna, která znamenají svět, vstoupili.

Přeji i Vám, lidem, kteří máte hudební divadlo rádi, aby i rok 2010 byl pro Vás rokem změn, ale vždy k lepšímu, aby Vám přálo štěstí a byli jste zdraví.

V roce 2009 přinesl náš tým pro své čtenáře přes 400 článků (167 aktualit, 158 recenzí, 54 koncertů a akcí, 4 zahraniční články, 6 recenzí nosičů, 7 soutěží (začali jsme s nimi až v září), dva Editorialy, a přes 10.000 fotografií a několik videí.

Jaký byl rok 2009?
Leden -  hned začátkem měsíce jsme mohli spatřit muzikál Kleopatra v podání členů fanklubů divadel Broadway a Hybernia.

Únor – dlouho očekávaný návrat slavného českého muzikálu Dracula byl velmi úspěšný. Praha zažila návrat skupiny ABBA v koncertní show ABBA the Show, Brno zažilo premiéru muzikálu Bídníci a Plzeňské divadlo J. K. Tyla zažilo návrat Vévodkyně z Chicaga.

Březen – muzikál Mona Lisa se představil veřejnosti a sklidil velké ovace. David Uličník byl Tenorem bez fraku, Bára Basiková vystoupila ve svém posledním recitálu (před porodem), Frank Wildhorn si přijel zkontrolovat Carmen, proběhlo znovuotevření divadla Milénium, a na scéně MDB proběhla premiéra slavného muzikálu Evita, fanklubáci z Black Velvet měli svou premiéru v muzikálu Kleopatra.

Duben – Muzikál Thriller se představil i v Praze, Johanka z Arku uzavřela konkurzy a začala zkoušet, opereta Polská krev se představila na tiskovce - stejně jako připravovaný muzikál Je třeba zabít Davida. Poslední dubnovou, tedy svatojakubskou noc, se představil nový český muzikál Kladivo na čarodějnice.

Květen – muzikál Němcová! oslavil rok uvádění, Touha přivítala 50.000 diváka, Plzeň uvedla muzikál Hledá se muž Zn. Bohatý, lyrikál Kudykam se představil v knižní podobě. Muzikál Baron Prášil hledal své hvězdy v konkurzech, do Prahy dorazila Budapešť na operetní koncert, a muzikál Carmen oslavil stou reprízu.

Červen – slovenský hiphopový Príbeh ulice dobyl Prahu, v Brně se konala premiéra muzikálu na motivy severské balady Singoalla, Mona Lisa získala dva měsíce po své premiéře Zlatou desku. Carmen přivítala 100.000 návštěvníka. Šachmat a Nikita se představili veřejnosti v divadle Hybernia. Muzikál Němcová! měl svou derniéru.

Červenec – premiéra muzikálu Romeo a Julie na zámku Hluboká měla obrovský úspěch.

Srpen – Již po jedenácté se první sobotu v měsíci konala Noc na hradě Houska, zatímco poslední den tohoto měsíce se sešly Královny popu na Karlštejně.

Září – Divadlo Kalich oslavilo 10 let na scéně, Daniel Hůlka zapěl s Evou Urbanovou na Noci v Opeře, Johanka z Arku oslavila svůj návrat, Polská krev se premiérově představila v Karlíně, Dracula oslavil své 100. uvedení, Bílý Dalmatin se představil dětem – premiérově v Kalichu. Dáma s kaméliemi měla derniéru.

Říjen - Mona Lisa oslavila také stovku, Carmen zase rok uvádění. Muzikál Mozart! měl na scéně MDB svou premiéru, při níž si Jan Ježek poranil prsty u nohy. Lyrikál Kudykam se představil na scéně Státní Opery Praha, Jiří Suchý si zahrál v Lysistratě. Na koncertě Bona Mente Monika Absolonová a Vlasta Horvát představili krásný duet Bona Mente.

Listopad – Príbeh ulice si zahráli i čeští herci, očekávané Děti ráje překvapily svou premiérou, Robin Hood z Kalichu se představil novinářům, Dracula pokřtil své DVD, Obraz Doriana Graye měl derniéru. V Mladé Boleslavi se ke sto letům představil stoletý Dědeček automobil, v Brně – ve stejný den – Spring Awakeing.

Prosinec – Dáma na kolejích přijela do Plzně, Mona Lisa se rozloučila s diváky, Johanka z Arku křtila CD a představila Johanku Radku Špáňovou. Úspěšné koncerty měli Marián Vojtko, Radka Fišarová a Daniel Hůlka. Obraz Doriana Graye představili Zrnožrouti. V Praze se představily Pornohvězdy, v Liberci se představila Sugar s Janem Křížem a sourozenci Gondíkovými, v Čardášové princezně zase Maďar Tamás Földes jak Feri Bacsi. Členové FK Broadway a Hybenia zazpívali na vánočních trzích, Martin France připravil Dárek pro Tebe – koncert pro FOD. Muzikál Dracula měl derniéru.

Jak vidíte, byl to rok plný muzikálových událostí, a u většiny z nich jsme nechyběli.

Radost z naší dobře odvedené práce nám však kazí takzvaní „fandové“. Ti – na rozdíl od fanouška – jsou pro věc zapáleni natolik, že se snaží udělat cokoliv pro to, aby dílu/umělci/produkci pomohli. A to i v případě, že jsou jediní, kdo si myslí, že jejich pomoc bude vítaná. Ač mají rádi různá díla, mají jednu společnou věc: jdou přes mrtvoly. Jsou dvojího druhu: bloger a propagátor.

Typický bloger by mohl vypadat takto: návštěvníkovi muzikálu se dílo zalíbí, a tak se rozhodne o něm napsat. Založí si stránky (blog), napíše článek plný faktických i stylistických chyb a vystaví ho. Dá echo svým kamarádům, aby se na stránku podívali a kladně ohodnotili, neboť on udělal před týdnem na jejich stránkách totéž. Vzájemně si tedy zvyšují rating a ujišťují se vzájemně o své dokonalosti. A samozřejmě i o díle samotném. Po nějaké době zjistí, že návštěvnost stránky je malá, a to kvůli tomu, že tam chybí obrazový materiál. Ihned začnou zuřivě hledat na internetu, postahují, co se dá (bez ohledu na nějaká autorská práva) a metodou Copy&Paste si do svého blogu nakopírují články, fotky, videa, mp3…

Jelikož kromě oficiálních stránek daných muzikálů jsou v česku jen tři servery, mapující tuto oblast, zavítají také k nám. Najdou zde hodně materiálu, který si buď jen vystaví, anebo ještě hůře – upraví po svém. Výsledek pak pyšně vystaví a čekají… Na co vlastně? Možná ani oni sami nevědí. Možná čekají pochvalu, jak jsou dobří, když někomu ukradli jeho dílo, zohyzdili ho (bohužel, většinou) a nejlépe ho začali vydávat za dílo své vlastní.
A protože je internet malý, původní autoři se za čas dozví, že jejich dílo někdo ukradl, upravil a začal vydávat za své. Ti pak samozřejmě zareagují a nebývá to příjemná reakce. Bloger se rychle vzpamatuje a článek, fotku či video rychle smaže. Většinou – aby neztratil svou tvář před kamarády – se slovy „… stejně to bylo blbý…“. A rychle hledá další objekt, kde by se mohl blýsknout svými „schopnostmi“.

Druhým typem je propagátor. Ten se dokáže dostat na představení, kde je oficiálně povoleno fotit či točit a náležitě toho využije. Pořídí si fotky, video, mp3… Ty pak doma zpracuje – co na tom, že většinu materiálu by profík vyhodil do koše. Takovýto materiál – pokud možno v co největším objemu – vystaví na web pro ostatní „fandy“. Při kritice jejich díla se schovávají za prohlášení „… lepší něco než nic…“, zcela ignorujíce fakt, že dílo lépe propaguje dobrý materiál než… ! Jak to říci slušně?

Oba typy mají jedno společné: myslí si o sobě, že jsou středobodem vesmíru, že vše co dělají, dělají nejlépe na celém světě, všechno vědí nejlépe… prostě brouci Pytlíci.

Naštěstí je tu i spousta Ferdů Mravenců, kteří jsou skromní, pracovití a hlavně pokorní, protože již poznali pravý význam slov, které jsou připisovány Sokratovi: „Vím, že nic nevím“. Nemají totiž zapotřebí se cpát do první řady: oni v ní již jsou, i když nyní nejsou třeba vidět.

Do nového roku (protože myslím celý rok, je správně písmenko n malé) přeji našim čtenářům, aby potkali co nejméně brouků Pytlíků, a naopak spoustu lidí, kteří budou vědět, než těch, co si jen sami myslí, že vědí! A my si přejeme, abyste nás četli, rádi se k nám vraceli. My se vždy snažíme, abyste zde nalezli hledané informace.

A nevěřte fámám, že budeme končit, slučovat se či jinak měnit status quo! Naopak, připravujeme další, velmi zajímavé projekty! Máte se na co těšit!

Komentáře k článku

avatar Roman Zajíc
0
 
 
Bože, jak jste, Michale, trapný. Stále Vás to baví starat se o konkurenci a házet na ni špínu? LŽETE, vymýšlíte si, aby Vy se stal tím nejzajímavějším středobodem muzikálovového publicistického vesmíru. Lidé jako Vy mají jakousi neodolatelnou potřebu hledat třídního nepřítele. To už tu bylo. Je mi to celkem fuk, jaký je Váš morální kredit, mně stačilo Vás sledovat na jedné premiéře tuším v Kalichu, kde jste zvuky svého fotoaparátu perfektně rušil diváky sledující dění na premiérovém jevišti. Doufám, že na premiéře Barona Prášila se nepotkáme...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar MK
0
 
 
Pane Zajíc, pokud Vám vadí zvuky staršího typu fotoaparátu, můžete být natolik grand a zainvestovat Michalovi nový model fotoaparátu, který bude bez zvukového projevu mechanických součástí :-).
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Romane, LŽETE sám! Co se nejdříve naučit číst? Konkurence je pro mne někdo, kdo svou práci dělá dobře, ale v tomto případě o tom nemůže být ani řeč. Stačí se podívat na různé blogy, a rozumný člověk najde to, o čem píši. Takže příště místo urážení doporučuji použít tlačítko Vyhledat.
Na jakékoliv premiéře v Praze se vždy nachází mnoho fotografů, takže jsem opravdu nemohl rušit sám. A Baron Prášil nebude jiný.
A na závěr: každý člověk má právo vyjádřit svobodně svůj názor, a já toho využívám. Vy koneckonců také.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
Ráda bych také přispěla do této diskuze. Jen předem pro informaci - nemám žádné stránky, kde bych cokoliv prezentovala, jsem jen fanoušek muzikálů a operet, a obdivuji jejich představitele.
Při vánočním koncertu Mariána Vojtka v Betlémské kapli jste ale rušil "jen vy" pane Škvore. To neustálé cvakání fotoaparátu, neustálé pobíhání kolem pódia, to Vám nepřipadá jako vyrušování? A posedávání po zemi, to bylo při koncertu nanejvýše nevhodné. My, co jsme seděli nedaleko Vás jsme byli Vaším chováním opravdu znechuceni, protože jinak perfektní koncert byl Vámi po celou dobu narušován.
A nejde jen o koncert. Všeobecně si diváci zaplatí ne zrovna levnou vstupenku a nakonec musí celou dobu poslouchat "cvakání". Předpokládám, že vy se na představení dostáváte zdarma a tudíž to, co si o vás myslí diváci, Vás zřejmě nezajímá. Hlavně, že budete mít fotky a vystavíte je na svých stránkách. Ale docela bych Vám přála, abyste si vstupenky na představení kupoval jako my obyčejní diváci a pak celé 3 hodiny Vám u hlavy cvakal fotoaparát. Myslíte, že by se Vám to představení líbilo? A co byste si z něho asi zapamatoval? Dle mé zkušenosti jen to cvakání, pobíhání a vyrušování.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jana
0
 
 
Radko, souhlasí s tebou. Pan Škvor je velmi neomalený a netaktní jedinec.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Milá Radko,
možná jsem rušil já Vás, a to jen proto, že jste seděla vepředu. Ti, co fotili na boku nebo vzadu zase rušili tamní diváky. Snažil jsem se pohybovat tak tiše, jak to jen šlo. Na zemi jsem seděl, jelikož druhé křeslo by zcela uzavřelo uličku, a tak by bylo obtížné - neřkuli nemožné - uličkou procházet a to i pro fanoušky.
Definujte "zadarmo". Pokud myslíte, že neplatím za vstupenku, máte pravdu. Pokud myslíte, že na akci přijdu včas, fotím na ni (či jinak dokumentuji), a pak následně trávím mnoho hodin před monitorem PC, vybírám a upravuji fotky (případně stříhám video), tak vstupenka zdarma (či pozvání z produkce) je opravdu minimem, jak přispět na celkovou částku za práci.
Jelikož není Marián moc zajímavý pro "bulvár", tak tam žádní zástupci tištěných novin nebyli. Jak se tedy příznivci Mariány o něm dozvídají? Právě ze zdrojů těch, kteří nejdou po bulvárních informacích, ale píší (a fotí) o tom, co je opravdu důležité - o výkonech, herectví, výrazu.
Možná, že kdyby se sami šéfové fanklubu věnovali psaní o Mariánovi (neodbývali jeho koncert jediným odstavem na jeho oficiálních stránkách), udělali by tím lepší službu fanouškům, než já svým cvakáním!
Ale fotil bych tam stejně, to je bez diskuze. Prostě proto, že dělám práci, která mě - naštěstí - baví. I když vím, že to ruší. Bohužel, zvuk je generován pohybem mechanických částí fotoaparátu (na rozdíl od kompaktu) a tak nejde "vypnout". Lze ho různými, bohužel velmi drahými prostředky, omezit. Právě proto se snažím fotit hlavně ve zvukově silných pasážích, ale ne vždy se můj záměr podaří.
Není pravda, že jsem fotil tři hodiny, jelikož koncert trval hodiny dvě. A i tak jsem se snažil nefotit stále. Nicméně se omlouvám i za to rušení, které jsem způsobil, mrzí mne to. Ale jak jsem psal, nedá se to vyřešit jednoduše.
Na druhou stranu, tento komentář bych čekal spíše pod článkem o Mariánově koncertu, který jste nepochybně četla. Tam by měl větší relevanci.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
Pane Škvoře, jen pro upřesnění, koncert trval 2,5 hodiny a ty 3 hodiny, které jsem uvedla jsem nevztahovala přímo na koncert,ale na muzikálová či divadelní představení, která vesměs tuto délku mají. A pokud vím a věřte, že to vím přesně, tak Mariánovo stránkách se fanklubáci domluvili, že fotit nebudou, protože by to velice rušilo a jelikož bylo zajištěno natáčení tohoto koncertu, tak by to bylo i zbytečné. A když to sem tam přece jen blesklo (a to jsem si všimla i já), tak to byla spíše fotka na památku dalších návštěvníků.
A pokud jde o vedení Mariánova webu, tak si myslím, že ho Pavel K. vede velice dobře a Marián má jedny z nejlepších stránek. A to co se na jeho stránkách uveřejňuje je dle mého názoru dostačující. Diváci, kteří si informaci o Mariánovi najít chtějí, tak si ji najdou, aniž by museli číst jakékoliv bulvární články.
A proč jsem reagovala až nyní? To bylo zřejmě proto, že jsem se ztotožnila s názorem p.Zajíce ohledně vyrušování. I když tohoto pána neznám, má ve svých příspěvcích pravdu, se kterou se ztotožňuji. A vzhledem k tomu, že půjdu na všechny generálky Barona Prášila, tak jen doufám, že se nebudete nacházet poblíž a znepříjemňovat mi představení. Děkuji.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
Omlouvám se za oslovení, samozřejmě vím, že se skloňuje "Škvore", ale byl to jen překlep.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Radko, koncert trval přesně 1:56 (hodinu padesát šest minut, nepočítám společné focení ve foyer). Možná se fanklubáci domluvili, ale osobně jsem byl přítomen situaci opačné. Pokud bych byl o Pavlíkově dobrém vedení aspoň trochu přesvědčen, tak bych to ady nezmiňoval. Pokud to ovšem někomu stačí... K vyrušování mohu říci jen jedno, a to už jsem napsal výše.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar jana
0
 
 
Výborně "vrah o morálce káže"...........
trocha tolerance z vaší strany by jistě neškodila. Kdyby jste nevěděl co znamená slovo respekt a tolerance tak to najdete v Ottově naučném slovníku pane Škvore.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
"Tiše šeptám při té hrůze: "Inter arma silent musae" ...".
A vy jste se dívala? Nemám ten pocit, promiňte.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar jana
0
 
 
Ne neprominu..........................
celkem mě dostáváte že saháte k latině. Nevím co tím pořesně chcete říci ale...........
Nemyslím že by mezi zbraněmi mlčeli můzi.

* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Roman Zajíc
0
 
 
Ha, ale já umím číst i mezi řádky. Nemusíte neustále dokazovat, jaký jste podvraťák a egoista větší než Grossglockner. A víte co, až zase budete "dělat svou práci" a rušit hlučnou závěrkou, požádám pořadatele, aby Vás vyvedli. Pochopím focení na generálkách, pochopím focení děkovačky, v případě výslovné povolenky, že můžete fotit veřejnou premiéru či reprízu, ještě pochopím focení tišším foťákem (existují) pěkně stranou. Obvykle se totiž před představením jasně říká, že pořizování obrazových či jiných záznamů se výslovně zakazuje. Kvůli autorským záležitostem i kvůli nevyrušování ostatních diváků. Kdyby alespoň ty fotky měly kvalitu, ale do mistrů divadelní fotografie, jako Kronbauer či Kratochvil, jste ještě nedorostl.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Tak to je skvělé, vítejte do klubu zdolávačů rekordů. Těší mne, že zatímco jiní podvracejí přímo, já to umím mezi řádky. Tišší foťák existuje, jen ho málokdo používá. Ty běžné mají pouze jinou frekvenční charakteristiku toho zvuku. K focení: vždy ho mám - stejně jako ostatní - domluveno dopředu s produkcí. S posledním bodem souhlasím - rozumný člověk se musí učit celý život. Rád se nechám poučit, ale od lidí, kteří něco umí, kteří něco dokázali.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Jestřáb
0
 
 
Dovolím si drobnou poznámku. Oficiálně s povolením jsem točil záznam zmiňovaného koncertu.
Pane Škvore svým pobíháním za pódiem jste mi zkazil mnoho záběrů, a já pak hodiny seděl u PC a snažil se vás vystříhat. Bohužel se nepodařilo zcela, takže i vy sám osobně účinkujete na DVD Vánoce s Mariánem. Myslím, že spousta fanoušků nejen Mariána bude mít radost, až vás tam uvidí. Ale nechci vás poučovat, moc toho neumím a nic jsem zatím nedokázal.
Cvakání zdar.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
I já tam pracoval oficiálně, ale bohužel, pokud mi nikdo neřekne, že nemám chodit, pak nemohu vědět, že někomu budu překážet. Jen na okraj: za pódiem jsem byl přesně 2x., a tak jistě byla možnost najet detail. Věřte, že jsem tam byl jen z toho důvodu, abch měl zajímavý úhel záběru.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Abigail
0
 
 
Vážený pane Škvore,
tenhle článek jsem četla ještě o něco dřív, než se pan Zajíc a Radka vyjádřili a chtěla jsem ze slušnosti mlčet, ovšem teď už se mi nějak nechce. Neznám Vás osobně, v životě jsme se nepotkali, a ani jsme spolu v životě nemluvili, ale tyhle stránky už navštěvuji poměrně dlouhou dobu. A původně jsem to dělala i velmi ráda. Dnes ten názor, bohužel, zopakovat tak úplně nemůžu.
Nevím, zda to byl Váš záměr či ne, ovšem musím se přiklonit k prvnímu komentáři tady: z tohohle článku totiž "vyzařuje", že se snažíte "stát tím nejzajímavějším středobodem muzikálovového publicistického vesmíru" jak už bylo řečeno. Chápu, že jste samozřejmě v první řadě psal o majitelích různých blogů, ale ten arogantní a sebestředný postoj, který je z článku cítit, to bohužel nevymazalo, ať máte pravdu sebevíc, uznávám, že ji zřejmě ve spoustě ohledů máte. Nicméně výsledný dojem to nezakryje.
A musím říct, že to bohužel není poprvé, kdy z nějakého Vašeho článku tento názor mám. A potvrdil jste mi ho i ve svých reakcích tady. Minimálně poznámka typu: "rušil jsem vás, protože jste seděla vepředu" je skutečně kvalitní... A měla bych pro Vás ještě jednu radu, nechte si své nepřátelské poznámky od cesty, jsou směšné, trapné a skutečně se nehodí.
Ovšem je to jen můj názor a můj názor je samozřejmě bezpředmětný, že? Já jsem nedokázala nic...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Milá Abigail, díky za Váš komentář. Jen si dovolím upozornit, že tento článek je editorialem čili úvodníkem. A to je útvar, který může být velmi subjektivně vnímán. I když jspou v něm popisovány objektivní skutečnosti.
Jen oprava - nemyslím si, že bych chtěl být středobodem čehokoliv, na druhou stranu, pokud chci informovat a mít rozhled, musím být ve středu dění :-)
Produkce již samy poznaly, že ne vše je bude dobře propagovat. Mnoho lidí z branže to štve, ale nemluví o tom. Jsem tedy sebestředný, pokud o tom mluvím nahlas?
K rušení vepředu: to bylo myšleno jako fakt. Já sám jsem 5 minut pře začátkem netušil, kde budu sedět (stát). Mnoho fotek jsem dělal i z boků nebo zezhora (i zproza pódia, jak psal Jestřáb), a nebyl jsem jedinný, kdo tam fotil.
Takže ještě jednou: za cvakání se omlouvám, bohužel, bez něj to nejde.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Barney
0
 
 
Pane Škvore, s dovolením bych rád uvedl na pravou míru Vaše sezení na zemi během koncertu Mariána Vojtka v Betlémslé kapli, ať také čtenáři mohou pousoudit více názorů na onu situaci. Říkáte, že by druhé křeslo uzavřelo uličku, ano, v tom máte naprostou pravdu, o tom žádná, ale jak k tomuto vůbec došlo? Vzpomínám-li si dobře a vězte, že si opravdu dobře vzpomínám!, tak v oné inkriminované uličce, se žádné křeslo původně nenacházelo, poněvadž ulička sloužila pro to, jak jste již zmínil, aby jí mohli fanoušci procházet. Ale co se nestalo, najednou "hodný" pan Škvor, prinesl bůhví odkud, letní plastovou sedačku, postavil ji do oné zmíněné uličky (měla tam vůbec ta plastová sedačka co dělat?) a usadil na ní jakousi slečnu. Zajímavé, že. Poté, jakmile koncert začal, jste si sedl do uličky NA ZEM, vedle oné zmíněné plastové židle. Tak mě zde prosím neříkejte něco o vaší shovívasti, když jste dfc. uličku zaterasil sám! (jestli jste byl v onu chvíli v roli pořadatele koncertu, moc se Vám omlouvám a napíši zde veřejnou omluvu). O Vašem rušení během koncertu tu padlo již mnoho, proto už to nebudu rozebírat, ale se všemi názory, co zde zazněli, se plně ztotožňuji (navíc jsem seděl vzadu!!! a nikdo ostatní, krom Vás, mě nerušil!).

Na závěr bych chtěl dodat, že si Vás vybavuji i z pár představení z divadla TaFantastika, kde jste tedy, zřejmě podle vás "decentně", končil během Vašeho energického focení skoro na klíně diváků na kraji řad, ale jo, určitě se na vás tešili a měli z vás ohromnou radost, že je můžete během uměleckého zážitku obšťasťňovat svou přítomností...

P.S. ...také jsem nic nedokázal, tak prosím, omluvte můj "spam"
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Milý Barney, zase dezinformace, kolikátá už?
Ano, křeslo jsem tam přinesl po domluvě s organizátory. Ne, nebyla to "letní plastová sedačka", neboť to naopak bylo poměrně masivní sofa tamvé barvy, které původně stálo pod kazatelnou. Slečna tam také byla pracovně, stejně jako já.
Proč si neověříte fakta, než začnete psát?
Jelikož se zvuk šíří rovnoměrně, pak je možné, že jste slyšel závěrku i vzadu, i když vzhledem k vzálenosti... Ale fotil jsem i vzadu.
Ve Fantastice fotím ze třech míst, ale ani z jednoho se nejde dostat na klíny diváků :-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Mariánův koncert: jelikož se jedná o diskusi of topic (vůči tomuto článku), nebudu již na další komentáře reagovat.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Vážení diskutujíci,
nedá mi to, abych též nezareagovala na téma cvakání - potažmo rušení. Spoustu krát jsem seděla v Hudebním divadle Karlín v jedné z předních řad (podotýkám jako regulérně platící divák) a přesně vedle mne shodou okolností seděl dvorní fotograf tohoto divadla Martin J. Polák. Jistě nikdo z vás nebude polemizovat s faktem, že tento pan fotograf je profík na svém místě. A i přesto jeho focení bylo logicky slyšet. A ač milovník operetního žánru a čistého zvuku - necítila jsem se tímto nečekaným faktem traumatizována. Není to natolik rušivý element, aby si člověk nemohl představení užít a vychutnat, neřku-li, aby mne napadla myšlenka si na fotografa stěžovat.

I průměrně inteligentní a nervově zdatný jedinec dokáže zvuky, které nechce slyšet vědomě potlačit a přestat je vnímat. V dnešní době oblíbených openspace většiny nadnárodních korporací, je to předpoklad pro úspěšnou pracovní činost. Pokud vás cvaknutí fotoaparátu dokáže rozrušit natolik, že nedokážete vnímat nadále představení - pak vřele doporučuji návštěvu psychoterapeuta - neb v dnešní době je tato neschopnost adaptace, skutečný handicap. V opačném případě zbýva už jen pobyt v nedotčené divočině.

Navíc všechny fotky vznikají nikoli pro potěchu fotografa, ale pro čtenáře, kteří by si častokrát nemohli dovolit shlédnout všechny alternace z finančních či třeba vzdálenostních důvodů. Budete tedy sponzorovat méně majetné či více vzdálené diváky ze své kapsy? Pokud ano - tak do toho a tento portál může být zrušen. Fotky jsou jediný objektivně vypovídající materiál, jelikož jakákoli sebelepší recenze je - a vždy bude jen subjektivní názor pisatele.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
A ještě pro DÁMY z Mariánova fanklubu, které se tu tak rozohnily - tady nezbývá než ocitovat jednu krásnou a trefnou repliku z Marošova oblíbeného muzikálu Jekyll & Hyde, a sice: "O morálce by měl mluvit jen ten, kdo sám nějakou má!" Jsem si jista, že nejedna produkce divadla a fankluby jiných umělců, které byly atakovány nejednou vaším jednaním, by tu teď slzely dojetím....
Čestné výjimky tohoto věhlasného spolku mi jistě prominou ..
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
A jak je vidět, i paní/slečna Renata se naváží do fanklubu MV a to nejen v této diskuzi,jak jsem zaznamenala. No, ale co, každý si svůj názor udělá sám a já jsem si na vás svůj názor po delší době také udělala. A replika z muzikálu,kterou jste uvedla je pravdívá, ale v tom případě byste se jí měli oba dva řídit nebo pro vás neplatí?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Milá Radko, do Mariánova FK se nenavážím vůbec, nevidím důvod - to bylo holé konstatování pravdy. A pokud je mi známo - to Vy jste přišla sem k nám a přidala svůj příspěvek na téma vyrušování jako první. Jinak řečeno, reakce platila Vám konkrétně - nikoli FK. Očekáváte, že se nebudeme bránit? To, že pověst zmińovaného FK je BOHUŽEL nechvalně známá, je výsledek prezentace některých jeho členů. Teď bych tu mohla detailně zmiňovat spoustu vašich "pěkných kousků", ale bohužel by tím padnul kal i na umělce, kterému FK přísluší (protože svým chováním děláte ostudu hlavně jemu), a to nejen, že nechci, ale ani nemám zapotřebí. Nutno však podotknouti, že tuto charakteristiku nelze uplatňovat na všechny členy FK - někteří z nich patří do mého života a nemám důvod si jich nevážit. Bohužel však tato "zdravá část" je poněkud v menšině.

Oblíbenou replikou se řídím ve svém životě beze zbytku, nemějte strach, i proto se neobjevují žádné moje připomínky na vašem webu, byť se tam někdy odehrávají velmi paradoxní situace a glosovat by bylo co. Avšak vzhledem k faktu, že svou osobu nepovažuji za dokonalou a neomylnou - nekritizuji ani ostatni. Nicméně každý útok v životě logicky vyvolá odvetu, tak to chodí - bojíte-li se reakce, a nechcete-li být kritizováni, pak nenapadejte okolí. "Nechceš-li být souzen - nesuď sám!"

A co se týče Vašeho názoru na mou osobu - upřímně, je mi úplně jedno, jaké andersenovské zkazky u vás kolují. Jen je obdivuhodné, jak hluboké názory a soudy dokaží někteří z vás vyvodit, aniž by dotyčného kdy osobně viděli nebo poznali. I kliničtí psychologové by bledli závistí před takovým výkonem :o). Pohádkám budiž vzdána čest ...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
Sice se neznáme osobně slečno/paní Kratochvílová,ale již jsem byla několikrát přítomna při Vašem vystupování. A pokud jde o fanklub, tak sice nepíšete na tento web, ale na web Musical.cz. Zajímavé je, že všichni si FK chválí a od nikoho jsem nikdy neslyšla, jak vy uvádíte, že pověst FK je nechvalně známá, právě naopak. Každý může vznést námitku, dotaz, vyvolat reakci a to jsem udělala i já.A moje chování prosím vynechte, já slušně píšu svůj názor. A možná se budete divit, ale názor si dělám na každého sama, nikoliv na základě nějakých "zkazek",jak výše uvádíte, to nemám zapotřebí.A reakce ať kladné či záporné se opravdu nebojím, jelikož si za svým slovem stojím.Částečně souhlasím jen s jednou částí Vaší poznámky a to, že se opravdu vše nedá uplatňovat na všechny členy FK.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Radka
0
 
 
Ještě bych ráda reagovala na jednu věc a tou je Vaše věta "Jsem si jista, že nejedna produkce divadla a fankluby jiných umělců, které byly atakovány nejednou vaším jednaním, by tu teď slzely dojetím....".
Pokud tato věta patřila jen mě osobně, nikoliv fanklubu, tak bych prosila o vysvětlení, jelikož si nejsem ničím takovým vědoma. Nikdo z žádné produkce mě nezná a nikdy jsem osobně s nikým nemluvila.A jen pro Vaši informaci jsem pouze ve 2 fanklubech a to ještě upřesním, že ve druhém fanklubu jsem pouze nově zaregistrována, zatím nic víc. Stejně tak mě neznáte ani vy, takže bych si vyprosila toto Vaše neoprávněné nařčení.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Milá Radko,
Prozradím Vám jednu profláknutou zákeřnost. V okamžiku, kdy se stáváte členem jakéhokoli formálního spolku (politického, kulturního, charitativního ..), automaticky tím přebíráte na sebe jeho image (dobrou i špatnou), a to bez ohledu na to, jestli jste ji způsobila nebo ne, a bez ohledu na fakt, jak dlouho zde působíte. Je to správné a spravedlivé ? Nikoliv – není – to souhlasím. Ale svět prostě není spravedlivý – tak to chodí. I proto nejsem členem žádného fanklubu, byť hudebních oblíbenců, které obdivuji je velká řada. Ale právě proto, že si ráda za svůj čistý štít ručím sama, musím se podobných spolků zříci.

Říkáte, že jste se žádného nekorektního jednání nedopustila – klidně to tak může být, nepřu se. I já sama jsem ve svých minulých reakcích objektivně uvedla, že nepochybuji o tom, že jsou u Vás v FK světlé výjimky. Nicméně – v praxi to chodí tak, že pokud se několik členů jakéhokoli FK chová nekorektně – pak přichází na produkci stížnost v podobě obvinění celého spolku a jako prohřešek celého spolku je pak také produkcí považován. Jinak řečeno, pokud si myslíte, že v případě nějakého faupax konkrétního „Vonáska“ bude negativní reakce směřována jen na něj – pak je to hluboký omyl. I proto musí být výběr lídra/rů podobného spolku velmi precizní, aby to byla autorita, která dokáže podobným situacím předcházet a udrží image celé skupiny nedotčenou. Což není vůbec jednoduchá záležitost, jak mohu sama potvrdit.

Důrazně tu vykřikujete „neznáte mě – tak si vyprošuju neoprávněné nařčení“ – je mi líto, vyprošovat si nemůžete vůbec nic – ne, ve Vaší situaci. Není to tak dlouho, co se ve Vašem příspěvku objevilo – cituji:“ já jsem si na vás svůj názor po delší době také udělala” , nikdy jsme spolu nejednaly ani nemluvily. Na základě čeho si děláte názor na charakter člověka – dle toho jak sedí v divadle na sedadle? Protože nikde jinde jste neměla možnost mne vidět – žádných vašich akcí FK nejsem účastna a nijak je ani neglosuji. Nikdy jsem nikomu z Vašich členů neublížila, natož pak Vašemu idolu. A přesto je v určité části vašeho FK oblíbená propaganda, která ze mne činí „třídního nepřítele“. Odkud tento popud vznikl je mi známo, a snad mi i lichotí, že se mě dotyčná osoba zřejmě bojí natolik, že jí stojím za tolik námahy. Nicméně důvod sporu s touto osobou netkvěl v FK samotném – ale v jejím nekorektním a neomaleném chování k mojí osobě, jsem zvyklá klepnout podobné lidi přes prsty, a ani v tomto případě toho ani v nejmenším nelituji. Každá situace má vždy dvě strany mince – nic není jen černé a bílé. Chcete-li objektivitu od druhých, buďte objektivní sama.

P.S. Tím bych považovala debatu na téma FK za uzavřenou – není k tématu. Pokud chcete diskutovat dále – pak už jen v osobní rovině. Žádný konkrétní výčet hříchů, zde uvádět veřejně stejně nebudu – svůj důvod, proč tak neučiním, jsem prezentovala již dříve.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Barney
0
 
 
Drahá Renato, já ani nevím, na co mám z Vašich vět reagovat dříve :-(
Prvně bych chtěl asi říci, že celá vaše redakce (dle vašich příspěvků, předpokládám, že jste v ní i Vy) nemá kapku sebeúcty ke svému okolí, potažmo ke svým čtenářům. Vaše pokrytecké reakce to jen potvrzují!

Dovolím si citovat jednu vaši perličku: "Pokud vás cvaknutí fotoaparátu dokáže rozrušit natolik, že nedokážete vnímat nadále představení - pak vřele doporučuji návštěvu psychoterapeuta - neb v dnešní době je tato neschopnost adaptace, skutečný handicap." - tak v tomto jste asi překonala i pana Škvora s jeho poznámkou "rušil jsem vás, protože jste seděla vepředu"

Tím pádem se mě už ani nechce reagovat na vaše "duchaplné" myšlenky a radši vyhledám odbornou pomoc psychoteraputa!!!

P.S. o Mariánově FK budeme hovořit až po dokončení mé psychoterapie, jelikož v současné chvíli na to nejsem zjevně připraven...
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Petra Gregorová
0
 
 
Milý Barney,
prosím, abyste v případě "celá vaše redakce" mluvil jmenovitě! Jsem také členkou a vyprošuji si, abyste mě srovnával s ostatními!!! Nebo pak zmínil konkrétní příklady, co se vám, třeba na mě nelíbí (když už mluvíte o celém týmu).
Osobně jsem proti těmto diskuzím, které jsou k ničemu. Akorát se to tady hádá a výsledek? Žádný.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Barney
0
 
 
Tímto bych se chtěl veřejně omluvit Petře Gregorové, neboť ve svém příspěvku jsem neměl na mysli její jméno nýbrž a pouze pana Michala Škvora a slečnu nebo paní Renatu Kratochvílovou.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Barney, nedostatkem sebeúcty nikdo z redakce netrpí (na rozdíl o Tebe), ale rozhodně nemám úctu k lidem, kteří jen kritizují, ale sami nic nedělají, aby neukázali, jak to neumí.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Barney
0
 
 
Pane Škvore, opět jste se předvedl v tom pravém světle, jak umíte jen Vy. Pakliže se neumíte odpoutat od Vaší ješitnosti a neustále poukazujete na to, jak jste "geniální", nemám Vám asi co říct. Jste prostě "BŮH" a já očekávám, že jednou určitě spasíte tento svět, doufám, že nebudu mít to potěšení se toho okamžiku dožít.
P.S. a pane Škvore, nějak jsem nepostřehl, že bychom si potykali!!!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Nejsem ani geniální a ani Bůh - ale ani přehnaně ješitný!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Drahý Barney,
jsem ráda, že jsem Vás nezklamala - překonat i nevyššího bosse portálu, to mi lichotíte - beru to, jako závazek do budoucna. Trochu mne tedy zaráží termín, který jste použil cituji:"sebeúcta ke svému okolí" - tedy, doteď jsem si myslela, že lze mít SEBEÚCTU k vlastní osobě, nebo prokazovat úctu okolí. Dva naprosto odlišné termíny! Čili ano, sebeúctu k okolí skutečně nemám - to nemohu sloužit. Sice to jistě bude ode mne puntičkářské a "pokrytecké", ale pokud už někoho kritizujete - mělo by to být alespoň smysluplnou formou - aby to třeba i méně chápaví jedinci naší redakce rozšifrovali, a nebyli z vašich jistě dobře míněných rad zmateni. Svých čtenářů si jistě vážíme (k vašemu překvapení k nim řadíme i již zmiňovaný FK) , i proto se jim snažíme ve svém volném čase přinést maximum - včetně obrazového materiálu. Chápu, že někteří by uvítali, kdybychom tu nejlépe neměli nic a v ideálním případě to tu uzavřeli - ale to se nestane.

A moje glosa ohledně adaptability a eliminace zvuků v dnešní době je ryze praktická. Sama jsem několik velkých korporací pracovně prošla, a neschopnost se soustředit a nenechat se vyrušit mnohem hlučnějším prostředím než je cvaknutí fotoaparátu, je naprosto základní předpoklad k přijetí. Čili jsem ráda, že Vás moje doporučení "natolik oslovilo", že ho jdete ihned realizovat. Jsem rozený altruista, takže jak můžu tak pomůžu.

Tak tedy - když už jsme se tu tak pěkně zžili, řekla bych, že se možná pro příště připojím i k této pokrytecké rubrice a možná... možná i zintenzivníme četnost - těšte se ...
P.S. všechny příspěvky, které tu jsou, píše každý sám za sebe a jelikož tým redakce je poměrně četný - nesměrujte svoje reakce obecně na tým jako celek. Dovolila bych si ponechat Vaší přízeň výhradně pro sebe a kolegu Škvora. Hodně úspěchů při terapii.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Roman Zajíc
0
 
 
Aparát pana Škvora dělá zvláštní zvuk. Trochu odlišný než klapnutí u jiného zrcadla. A o to tady jde. Dobře, jsme diváci-psychouši, kterým to vadí, kterým to rozhodí vnímání. Co k názoru Renaty dodat. Srovnávat sál divadla a akční pracoviště? To snad ne. K čemu kastování na psychouše a ty normální, kterým to nevadí, když se fotit při představení obvykle nesmí. A co ti na jevišti? Vnímají to, nevnímají, nabourává to jejich koncentraci, nenabourává? Odpovědi jsou pro nás psychouše jasné.

Ohánět se povolenkou od produkce je hezké účelové tvrzení. Tak se ptám, od koho konkrétně z Městského divadla Brno jste dostal povolenku fotit jejich páteční hostování s Probuzením jara na Nové scéně. Byl jsem tam (nenechal jsem si to ujít!), seděl jsem ve čtvrté řadě vlevo u uličky. A odkudsi nade mnou se shora do tmy opět slyším známé rušivé zvuky. Naštěstí jste se překvapivě krotil, jinak bych s Vámi vyběhnul. Tentokrát mi vadil víc rozhozený zvuk inscenace, přesněji blbá akustika Nové scény. Co však tam čekat jiného, ale to už je jiná kapitola. Jinak dost dobrá práce, to Probuzení jara.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Stajně jako motory u aut "předou" každý jinak, tak i jednotlivé řady fotoaparátů mají jiný zvuk, neboť se liší konstrukčně. A je to kombinace zvuku zrcadla, ale hlavně závěrky.
Probuzení jara - souhlas, velmi dobře zahrané, funkční scéna. Focení vždy povoluje produkce, důležité je že ho mám. Alke i zde jsme byli fotografové dva :-)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Milý Romane,
jako milovník hudebního žánru chodím do divadla velmi často, časteji privátně než pracovně. Jelikož si ráda užívám divadelního kousku hodně zblízka, tak většinou sedávám v předních řadách, kde mívám často štěstí nebo smůlu (nevím, nepřemýšlela jsem o tom nikdy předtím) i na různé pány fotografy. Některé znám od vidění, některé vůbec. Předpokládám logicky, že všichni fotí s povolením produkce, neb fotit celé představení např. z prvé řady a předpokládat, že si toho nikdo nevšimne - by bylo buď hodně odvážné nebo hodně hloupé, neboť v sále většinou někdo ze zaměstnnaců divadla, vždy setrvává. Tvrdíte, že aparát Michala má odlišný zvuk než u ostatních fotoaparátů, to už je docela argument ze zoufalství, nezdá se Vám? Jistě, že každý aparát vydává zvuk v trochu odlišných niancích, dokonce ani zvuk motoru u stejného typu auta nezní "nachlup" totožně! To je přece jako argument úplně směšné. Tím, že sama nefotím a vnímám zmińovaný zvuk jen jako divák a laik, říkám zcela objektivně, že tento zvuk zní ve velmi podobné intenzitě - ať už vedle mne fotil kdokoli z těchto profesionálů.

Nyní ke kauze srovnání divadelní hlediště a pracoviště - přečtěte si můj příspěvek znova, nešlo o srovnání, nýbrž o příklad - ale hlavně šlo o myšlenku schopnosti eliminovat nežádoucí zvuky, než o jakékoli prostředí. Jinak řečeno prostředí uvedené jako příklad bylo naprosto podružné.
Říkáte, že tím fotograf ruší i účinkující - zeptal jste se jich na to někdy? Koncentrovaný účinkující nevnímá z hlediště naprosto nic, do doby než nastane čas děkovačky. Jinak totiž ani nemůže - ačkoli se občas zdá, že pohled herce z jeviště padne i mezi diváky v průběhu představení, ve vetšině případů je to jen optický klam - protože účinkující upírají pohled nad hlavy diváků a nevnímají, co se tam děje - aby to nenarušilo jejich koncentraci. A navíc téměř každý z nich používá vzniklý fotografický materiál pro své profesní prezentace a na své webové stránky. Nejen ze studiových fotografií je umělec živ. A to nemluvím o různých recenzích, které by se v určitých případech staly pro čtenáře naprosto nezajímavými. Jinak řečeno, Vaše vize zakázat focení při představení by se asi nepotkala s tím správným ohlasem na více stranách barikády.

Ptáte se s kým spolupracujeme v Brně a kdo nám dává povolení? Proč bychom Vám měli odpovídat - to je naše know-how a jména bussines partnerů se přece nikdy veřejně neprezentují, to byste měl vědět. Ale pokud Vás tahle otázka tolik trápí - zeptejte se v divadle - ačkoli upřímně si myslím, že jejich reakce bude hodně podobná té naší. Ani my a určitě ani divadlo nemá potřebu skládat účty ze svého obchodního rozhodnutí.

A na závěr glosa k zamyšlení. Jelikož nemám pocit, že můj názor je ten jediný a správný, pročítám pravidelně příspěvky i veškeré konkurence. Nikdy jsem tam nenarazila na nějakou Vaší podobnou reakci, kde byste kritizoval nejakého jiného fotografa než je Michal Škvor. Jestli mi teď odpovíte, že jste jiného nepotkal - tak pak se zasměju, to raději nedělejte. Takže se nabízí naprosto logická myšlenka - nejsou tyhle Vaše příspěvky ryze účelové ? Takový novodobý "hon na čarodějnice" - řekla bych.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.