Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Fanklub na Ježkárně

Členové fanklubu divadel Broadway a Hybernia se sešli na JežkárněJiž podruhé měl fanklub divadel Broadway a Hybernia možnost poznat prostředí muzikálového oddělení Konzervatoře Jaroslav Ježka. Čekala je více než tříhodinové exkurze s ukázkami hodin stepu, moderního tance, herectví a zpěvu.

Profesor Pilecký předvedl fanklubákům, jak by měl step vypadat a co vše se naučíV pátek 9. 4. 2010 se díky ochotě a nadšení pana profesora Klezly s úderem jedenácté hodiny otevřely pro fanklub dveře do míst, odkud vycházejí možné budoucí muzikálové hvězdy. Oproti předloňsku byla účast mnohonásobně vyšší, prohlídku konzervatoře si nenechala ujít přibližně padesátka nadšenců.

Iniciátorem akce byl prof. KlezlaPo krátkém úvodu a představení samotného oddělení i jeho profesorů následovala první ukázková hodina, a to step s panem profesorem Zdeňkem Pileckým. Seznámil nás s historií stepu, literaturou, která se ho týká a se studenty čtvrtého ročníku předvedl ukázku toho, co je možné se za necelé dva roky studia (se stepem začínají studenti ve třeťáku) naučit.

Hodina moderního tanceZ jednoho tanečního sálu se přesouváme do druhého, na hodinu moderního tance pod vedením Daniela Biče. Nejprve nám pětice studentů třetího ročníku předvede několik „jednoduchých“ protahovacích a zahřívacích vazeb a poté choreografii na „Velkou píseň o Nilu“ z muzikálu Kleopatra.

Fanklubáci si zkouší choreografii na ''Velkou píseň o Nilu''Tady se dostává i na fanklubáky, kterým Dan Bič nabízí možnost naučit se refrén z této písně a zkusit si zatančit s nimi. I když za sebe přiznávám, že mě pohled na výborné schopnosti některých studentů zprvu vyděsil a odvaha postavit se k nim mě pomalu opouštěla, nakonec se přece jen pár lidí našlo.

Herecká etuda žáků 2. ročníku na téma ''Kam půjdeme dnes odpoledne?''Po tanci následovalo herectví, které měla na starost manželská dvojice Eva Dosedělová a Jaroslav Pížl. Přednost dostala dáma, která nám spolu se skupinkou druháků ukázala, jak vypadají herecké začátky. Popsala, jak se všichni musí nejprve naučit postřehu, reakce na hereckého partnera, soustředění a podobně, a to pomocí různých her, z nichž si jednu vyzkoušeli i fanklubáci. Prof. Pížl vede Tomáše Savku a Markétu Procházkovou tak, aby jejich výraz korespondoval s obsahem písněDále nám studenti předvedli herecké etudy, na kterých se učí, jak projevovat emoce a dokázat zaujmout pomocí neverbálních projevů.

Její manžel nám potom předvedl s dvojicí Markéta Procházková a Tomáš Savka, jak vypadá už pokročilejší jevištní ztvárnění písně „Meant to be“. I do herectví se zapojili dobrovolníci z řad fanklubáků. Edit Piaf v podání Vlaďky SkálovéZkusili si jak jednu z hereckých etud, tak pod vedením pana Pížla i herecké ztvárnění textu písničky. Musím uznat, že ačkoli je pan profesor velmi „svůj“, jak nám popsal pak Klezla, dokázal během chvíle dostat i z amatérů to, co chtěl.

Jako poslední přišel na řadu zpěv. Svá čísla nám předvedli studenti různých ročníků, takže jsme viděli například terčet studentů prvního až třetího ročníku nebo dvě maturitní práce. Znovu jsme slyšeli duet Tomáše a Markéty, Romana Tomeše s písní „Prázdný stůl i židle prázdné“ z muzikálu Bídníci, Terčet studentů prvního až třetího ročníkuFilipa Kotka se „Stevenovým monologem“, Kamilu Nývltovou s vlastní písní „Son Of A Preacherman“, Vlaďku Skalovou s árií z Edith Piaf a Radima Pátka s písní „Kdybych já byl Rothschild“ ze Šumaře na střeše“. Poslední dva jmenovaní mají tato čísla připravena k maturitě, takže se předvedli včetně skvělého hereckého provedení.

Po pěvecké hodině ještě společné fotoŽe studium muzikálového oboru není nic snadného, bylo jasné od začátku. A právě náročnost této disciplíny nám kladl na srdce pan Klezla. Bez zajímavosti není například fakt, že při posledních přijímacích zkouškách splňovalo požadavky pouhých sedm uchazečů z necelé stovky přihlášených. Že opravdu nestačí jen krásně zpívat, ale je nutné umět se hýbat i přesvědčivě zahrát svou postavu. A myslím, že většina z těch, kteří se nám předvedli, si zaslouží náš obdiv a nezbývá nám než jim popřát, aby se jim povedlo se na muzikálových prknech prosadit.

Nejmladší účastnice chtěla také stepovat Moderní tanec či akrobacie? Profesor Bič a jeho choreografie k písni ''Velká píseň o Nilu'' Takhle by se noha vytáčet neměla
''Seznámení v parku'' je zaměřeno na non-verbální komunikaci Malé pošťuchování navodilo tu správnou atmosféru... Michal si vyzkoušel vynadat fanklubákům za špínu na podlaze pomocí árie z muzikálu Dracula Pavlínka Hanáková pod vedením prof. Pížla si sáhla na dno svých duševních sil

Komentáře k článku

avatar Tom
0
 
 
Tohle fakt skvělej zážitek!! Krásně prožitej den na Ježkárně..
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Miri Nikolaj
0
 
 
Bylo to tam úžasný, strašně moc jsem si to užila :-))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Roman
0
 
 
Jsem rád, že Niki začala spolupracovat s profi muzikálovým serverem, protože psací talent rozhodně má. Jen technická poznámka. Letošní účast nebyla mnohonásobně vyšší, ale téměř srovnatelná. I v r. 2008 nás bylo přes 40... R.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.