Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

V Ambassadoru křtili kalendář Společně proti rakovině

Večerem provázela Eva DecasteloSpolečnost ATP AGENCY s.r.o. uspořádala ve středu 1. 12. 2010 v 17.17 hodin v salonku Bridge hotelu Ambassador ve prospěch Nadačního fondu Janele křest kalendáře Společně proti rakovině – Osobnosti 2011 od fotografa Martina Vobořila. Křest kalendáře je součástí 17. ročníku akce Společně proti rakovině – dražba 2011, která se bude konat 24. 3. 2011 v 19.00 hodin rovněž v hotelu Ambassador v Praze za účasti Simony Krainové, Romana Vojtka, Beaty Rajské, Moniky Bagárové a dalších.

Doc. MUDr. Tomáš Kozák, Ph.D. zdůraznil význam a přínos této akce pro pacientyVečer velmi vtipně a se šarmem moderovala Eva Decastelo. V úvodu poděkovala všem, kteří dorazili přesto, že venku hustě padal sníh. Poté všichni přítomní zhlédli film z Oddělení klinické hematologie FN Královské Vinohrady Praha, kterým provázel profesor Doc. MUDr. Tomáš Kozák, Ph.D. Ten si po skončení filmu vzal slovo a krátce promluvil k přítomným.

Beata Rajská věnovala do aukce exkluzivní kabelkuPotom byla na pódium přizvána módní návrhářka Beata Rajská, aby kalendář společně s ostatními slavnostně pokřtila v přítomnosti osobností nadačního kalendáře: Ivana Haška, Olbrama Zoubka, Jiřího Anderleho, Oldřicha Kulhánka, Kristiana Kodeta, Michaela Rittsteina, Jiřího Slívy, Petra Zlamala, Josefa Zlamala, Tomáše Bíma, Borise Jirků a dalších pozvaných hostů. Součástí křtu bude také výstava obrazů, litografií, soch a dalších věnovaných předmětů, které jsou nedílnou součástí zmíněného kalendáře.

Nadační kalendář vytvořil fotograf Martin VobořilVýtěžek z prodeje nadačního kalendáře a březnové dražby bude osobně předán zástupcem generálního partnera společnosti Amgen do rukou Doc. MUDr. Tomáše Kozáka, Ph.D., MBA, předsedy správní rady NF, ve čtvrtek 24. 3. 2011 v hotelu Ambassador v průběhu společenského večera 17. ročníku Společně proti rakovině. Výtěžek bude použit pro účely jednotky intenzivní péče s aseptickým prostředím.

Nadační fond Janele vznikl 26. října 1998 s posláním shromažďovat finanční a hmotné zdroje Kalendář byl za potlesku všem přítomných pokřtěn šampaňskýmurčené na podporu výzkumných a osvětových programů zaměřených zejména na prevenci, diagnostiku a léčení onemocnění krve a krvetvorných orgánů, podpory osvětové činnosti, podpory léčby pacientů s krevními chorobami, vzdělávání lékařů, vzdělávání a stabilizace nelékařského personálu na Oddělení klinické hematologie FN Královské Vinohrady.

Hodinky Gocci věnoval do aukce JUDr. Ivan HašekNadační fond Janele úzce spolupracuje s Oddělením klinické hematologie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, maximálně podporuje své pacienty, podílí se na nákupu vybavení pro lůžková oddělení, přístrojů, zdravotnických pomůcek či studijních materiálů pro lékaře a na další potřeby spojené se zvyšováním úrovně poskytované péče v rámci celého oddělení. Zakladatelem oddělení byl doc. MUDr. Jiří Janele, CSc. Náplní činnosti Oddělení klinické hematologie FNKV je diagnostika a léčba zhoubných i nezhoubných onemocnění krve a krvetvorných orgánů (mízních uzlin).

Kalendář si mohli nechat zájemci od přítomných umělců podepsat, autogram od Olbrama Zoubka patří k nejvzácnějším úlovkůmSpolečenský večer SpoIečně proti rakovině — Dražba je tradiční akcí pořádanou již od roku 2000. Akce je svou podstatou v České republice ojedinělá. Projekt je mimořádný svým specifickým pojetím, kde kultura pomáhá zdravotnictví. Organizátoři doufají, že i další akce budou prostředkem, jak přimět veřejnost k tomu, aby nepodceňovala svůj zdravotní stav.

Svou plastiku s názvem Evo věnoval do aukce také sochař Olbram ZoubekAkce je založena na dražbě dárků českých osobností, které také chtějí přispět v boji proti rakovině. Jsou natočeny filmové spoty s věnováním umělců, každý dárek má vlastnoručně podepsaný certifikát. V roce 2010 osobnosti, které věnovaly své dárky do dražby, nafotily také nadační kalendář Společně proti rakovině — Osobnosti 2011. Výtěžky z dražeb již přesáhly celkovou částku 7.000.000 Kč. V posledních dvou letech byly předány finanční šeky v hodnotě 1.700.000 Kč.

Na křtu kalendáře byla přítomna celá řada umělců, výtvarníků i zpěváků, např. Ladislav Kerndl, Jan Kříž, nAkci svou přítomností podpořil i zpěvák Jan Křížebo třeba moderátor Pavel Anděl. V minulosti akci svou účastí podpořili Zdeněk Troška, Sisa Sklovská, Monika Absolonová, Jan Saudek, Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Adolf Born, Jindřich Štreit, Michaela Kuklová, Jaromír Jágr, František Ringo Čech, Martin Zounar, Květa Fialová, Ilona Csáková, Nad’a Konvalinková, Petr Kolář a další umělci.

Oddělení klinické hematologie FN Královské Vinohrady Praha je akreditovaným centrem Křtu kalendáře se zúčastnila celá řada významných osobnostíintenzivní hematologické lůžkové péče s akreditovanou transplantační jednotkou. V posledních letech si stoupající počet pacientů vyžádal rekonstrukci ambulantní části Oddělení a jednotky intenzivní péče. Součástí ambulantního traktu je i velký denní stacionář, který umožňuje ambulantní podávání chemoterapie i krevních transfuzí. Tito ambulantní pacienti nemusí ležet na lůžku v nemocnici, jsou v kontaktu se svými rodinami, zlepšuje se jejich kvalita života.

Diváci dorazili i přes nepřízeň počasí, je vidět, že lidem ještě není osud nemocných lhostejnýNa lůžkovém Oddělení tohoto pracoviště se provádějí náročné léčebné výkony jako je léčba akutních leukémií a autologní transplantace kostní dřeně. Ke zvýšení komfortu těchto pacientů, kteří nezřídka tráví v nemocnici řadu týdnů a měsíců, se snaží nadační fond také zajistit lepší přístrojové vybavení a pohodlnější nábytek. Výukové pracoviště prošlo rovněž výraznou rekonstrukcí, na které se nadační fond významně finančně podílel. K důstojnému vybavení oddělení bude třeba dalších finančních prostředků, které nemocnice ani lékařská fakulta nejsou t. č. schopny poskytnout.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.