Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Nastal pro Michala Davida Čas vítězství?

Michal David se představil ve vynikající formě, LED obrazovka nad jeho hlavou dodávala akci velkolepý nádechRestaurace El Emir v pasáži Koruna na Václavském náměstí se ve středu 19. října v 17 hodin stala hostitelem významné události v kariéře Michala Davida, a to slavnostního křtu nového CD „Čas vítězství“, které vychází u příležitosti zpěvákova velkého podzimního turné. Pro novináře byl připravený nejen zajímavý program, ale CD přišly pokřtít ty „nej“ celebrity, jaké si dokážete představit. A u toho samozřejmě Musicalnet nemohl chybět!

Když dorazili hvězdní kmotři Karel Gott a Lucie Bílá, mohla akce začítUž samotné uvítání vypadalo velkolepě. Středová část pasáže byla uzavřena a prostor vyhrazen pouze pro tuto slavností akci. Uprostřed stálo malé pódium a nad ním se klenula velká LED obrazovka. Usměvaví číšníci roznášeli jednohubky, napětí houstlo, celebrity postupně přicházely, vítali se se známými a narůstající napětí chvíle dokreslovalo nezbytné cvakání fotoaparátů a kulomety desítek blesků.

Producenta a majitele Divadla Broadway Oldřicha Lichtenberga doprovodila na křest CD i jeho žena a společně s Michalem ochutnali nabízené jednohubkySamotný oslavenec ani nestačil zapózovat fotografům se svým novým CD, a už přicházeli další hosté. Mezi prvními dorazil Jiří Vondráček s manželkou Hanou Sörrösovou, která Michalovo nové CD kompletně otextovala. Jejich dcera Lucie Vondráčková s Michalem nazpívala duet „Byla to láska“. Lucie však na křest CD a klipu osobně nedorazila, pravděpodobně se věnuje svým nadcházejícím mateřským povinnostem a je mimo republiku u svého manžela hokejisty Tomáše Plekance.

Na křtu nechyběli ani textaři Davidových největších hitů Jaroslav Machek a Richard BergmanJako další se dostavil producent a majitel Divadla Broadway a Hybernia Oldřich Lichtenberg s manželkou. V Divadle Broadway se s velkým úspěchem hraje Davidův muzikál Kat Mydlář, o kterém vás na našich stránkách pravidelně informujeme. Mezi hosty nemohli chybět ani textaři Davidových hitů Jaroslav Machek („Chtěl bych žít tak, jak se má“, „Líbezná“, „Poupata“) a Richard Bergman („Decibely lásky“, „To se oslaví“, Každý mi tě, lásko, závidí“ nebo „To je naše věc“ – společně s J. Machkem).

Pódium patřilo dvojici Michal David a Martin Hájek z rádia KissKdyž v záři blesků dorazili i dva vzácní kmotři Lucie Bílá a Karel Gott, akce mohla začít. Michal David se osobně ujal mikrofonu, poděkoval všem novinářům a příznivcům, že se dostavili v tak hojném počtu, a s vervou sobě vlastní se pustil do prvního bloku písní z právě vycházejícího CD „Čas vítězství“. A byl to pořádný diskotékový nářez, jak jsme u Michala zvyklí. Na jevišti ho doprovázel jeho moderátorský kolega z Rádia Kiss Martin Hájek.

Za vydavatelství Sony Music se dostavil osobně ředitel české pobočky Martin MoravecPoté Michal vyzval svého prvního hosta, aby přišel k němu na pódium – a nebyl jím nikdo jiný, než čerstvý držitel titulu „moderátor roku“ Jiří Pomeje. Ten se ujal mikrofonu a pozval na jeviště textařku celého alba Hanou Sörrösovou. Na dotaz, jak se jí s Michalem spolupracovalo, trochu zaskočená Hana podotkla, že dobře, že Michal je „velmi pracovitý člověk“. Vzápětí Jiří Pomeje pozval na jeviště ředitele vydavatelství Sony Music Martina Moravce a nakonec hlavní hvězdy večera a kmotry CD – Lucii Bílou a Karla Gotta.

Karel Gott by Českého slavíka Michalovi upřímně přálMistr Michalovi a novému CD popřál do života vše nejlepší. Vtipně se zeptal, proč se CD jmenuje "Čas vítězství“… A po krátké pauze, kdy se všichni přítomní upřímně zasmáli, řekl, že by mu toho Slavíka ze srdce přál, že by si ho zasloužil. A pak ještě dodal, že Michalovi jednoho svého Slavíka dokonce už věnoval k padesátinám. Nechal z něj smazat své jméno a dal tam místo něj vyrýt jméno Michala. Michal potvrdil, že je to pravda a Gott sklidil obrovský potlesk. Bylo to až dojemné.

I kmotra Lucie Bílá popřála novému CD do života hodně úspěchuRozpovídala se i kmotra Lucie Bílá, která se vyjádřila, že desku ani nemusí slyšet a ví, že je dobrá, čím všechny přítomné pobavila. Hned na to však dodala, že ji jistě od Michala dostane, a že si ji ráda poslechne. Oba naši Slavíci potvrdili svou přítomností a tím, že se ujali rolí kmotrů, jak si Michalovy tvorby a jeho samotného váží. Lucie dodala, že takovou příležitost si samozřejmě nemohla nechat ujít, třebaže už za hodinu z ní bude Carmen v Hudebním divadle Karlín.

Otevření sektu se ujal Jiří PomejePak už se Jiří Pomeje ujal lahve sektu, která měla etiketu speciálně vyrobenou pro tuto příležitost – byl na ní vizuál Davidova nového CD. Pomeje nejprve naznačil, že vystřelí špunt do řad fotografů, což se setkalo s ohromným zděšením. Moderátor naštěstí vše v zápětí obrátil v žert, a tak špunt nikam daleko nevylétl. Šampaňské však teklo proudem a správným směrem – na nově narozené CD „Čas vítězství“. Dokonce ani samotný Michal David neodolal a po vzoru kmotrů CD také zkropil proudem šumivého moku.

Alžběta Bartošová je objevem Michala Davida a novou posilou muzikálu Kat MydlářPo křtu a hromadném fotografování mohli všichni přítomní shlédnout i nový klip „Byla to láska“, který David natočil s Lucií Vondráčkovou, a který v současné době boduje v hitparádách snad na všech rádiích. Po zaslouženém potlesku pozval na jeviště svůj objev Alžbětu Bartošovou, která exceluje v roli Bětušky v muzikálu Kat Mydlář. Bětce to dnes opravdu moc slušelo. Společně s Davidem zazpívali duet, který samozřejmě na novém CD také najdete.

Michal David může být se křtem svého nového CD nanejvýš spokojenPosledním vstupem Michala Davida byla pozvánka na velké turné, které s velkým úspěchem zahájil 18. října v Českých Budějovicích, se kterým navštíví řadu českých i slovenských měst, a které zakončí dvěma koncerty v pražské Lucerně, kde bude mít jako hosty Helenu Vondráčkovou a Ricchi e Poveri. Nenechte si tedy tuto příležitost ujít. Přehled koncertů najdete pod článkem.

K samotnému CD se zatím vyjádřit nemůžeme, neboť pro novináře nebylo na křtu k dispozici. Ale, jak řekla Lucie Bílá: „Nemusím to ani slyšet, a vím, že to bude dobré!“

 

Mistra Gotta doprovodil na křest jeho manažer Jan Adam Ani půvabná Petra Švábová, nerozlučně spojená s Divadlem Broadway, na křtu Michalova CD nemohla chybět Alžběta Bartošová zazpívala s Michalem duet, který najdete i na CD Čas vítězství Lucie Bílá byla představena i majitelům hostitelské restaurace El Emir

MEGA TOUR MICHAL DAVID 2011

18. 10 České Budějovice
27. 10. Košice
29. 10. Pardubice
02. 11. Plzeň
09. 11. Karlovy Vary
12. 11. Olomouc
15. 11. Brno
17. 11. Zlín
23. 11. Ostrava – Poruba
13. 12. Bratislava
21. a 22. 12. Praha

 

 

 

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.