Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Napětí, euforie i něha v Retro Music Hall – koncert Mira Šmajdy

Věčně usměvavý Miro ŠmajdaBylo úterý 15. listopadu, krátce před dvacátou hodinou, a do klubu Retro Music Hall se pozvolna valila masa lidí natěšených na očekávaný koncert. Prostor pod pódiem se pomalu zaplňoval a publikum usrkávalo drink ze sklínek. A kdo, že měl být hrdinou večera? Nikdo jiný než slovenský zpěvák Miro Šmajda, který není neznámý ani českému publiku. Jenže ouha, bylo téměř o hodinu více, než měl původně koncert začít a na pódiu se stále nic nedělo. Netrpělivé publikum s otázkou v očích nervózně podupávalo a snažilo se zpěváka přivolat a vytleskat. Co se tedy vlastně stalo?

Kapela rozjela rockový nářez bez servítkůPokud vás v danou chvíli stejně jako mne napadlo, že si slovenský zpěvák rychle přivlastnil manýry některých světových hvězd, pak si buďte jisti, že se mýlíte. Sympatický zpěvák opravdu nechtěl své fanoušky potrápit, ale stal se, jak už to tak v životě bývá, obětí nemilé náhody. Před vystoupením snědl něco špatného, a místo aby si vychutnával atmosféru v čekajícím sále, trápily ho žaludeční problémy. Dá se tedy říci, že místo výtky si zaslouží pochvalu za zodpovědnost a respekt k čekajícím fanouškům, že koncert, byť s hodinovým zpožděním, vůbec odehrál. Jistě by mnohý na jeho místě raději vystoupení zrušil.

Miro v obležení svých fanynekTím spíše, že koncert nebyl rozhodně čajovým dýchánkem. Přítomní posluchači by jistě potvrdili, že se jednalo o rockový nářez beze zbytku, který doslova rozvibroval celé publikum. Nadšení posluchači poskakovali a tleskali spolu se zpěvákem a prozpěvovali si známe songy z umělcova alba - Čo sa týká lásky. Velmi zajímavý fakt je, že 90% skladeb je vytvořeno přímo zpěvákem, stejně tak i texty. U tak mladého umělce je to jistě obdivuhodný výkon. Mohli jsme tak postupně zaslechnout songy jako: „Last Forever“, „Čo sa týka lásky“, „Zabudnutí“, „Kvapky", „Vraždy", ale i třeba skladbu „C´est la vie“, která patří do repertoáru Karla Gotta.

Kytara a pódium, nic víc Miro ke štěstí nepotřebujeKaždý koncert má nějaké svoje překvapení a v případě tohoto koncertu bylo překvapeno nejen publikum, ale i zpěvák sám. V určité chvíli se mu totiž na pódium přihrnula půvabná dívka, velmi spoře odděná, a v ruce držela šlehačkový dort. Umělec byl evidentně tímto nečekaným dárkem natolik zmaten, že šlehačka skončila i v jeho nose. Vtipně to pak následně okomentoval, že se zase v bulváru objeví informace typu: „Miro Šmajda se rýpe během koncertu v nose.“

Ani autogramiáda nesměla chybětNutno podotknouti, že tento mladý muž je takový hudební chameleón. Na hudebním večeru pořadu Léto plné hvězd Olgy Černohorské předvedl publiku svoji romantickou – baladickou duši. Tuto část jeho projevu byste však v tento večer jen marně hledali, neboť právě na tomto koncertu na pódiu řádil rockový živel, který nespoutaně ovládl prostory hudebního klubu. Až když se koncert nachýlil ke svému konci a publikum si vyžádalo poslední přídavek, zazněla pro rozdováděné publikum skladba „Halelujah“, jakoby tím chtěl Miro svoje fanoušky uklidnit a ukonejšit na dobrou noc. Pak už jen podepisoval desítky fotografií a pózoval s fanoušky. To, že je nesporně miláčkem dam a dívek dokazoval fakt, že převážná většina přítomných slečen se ho snažila alespoň pohladit nebo obejmout v průběhu autogramiády. Popřejme mu tedy, ať mu tato přízeň vydrží!

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.