Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Fan Angelika měla úspěch

Pavlínka Hanáková, Věra Novotná a Míša Šlejmarová - „Já povím to líp“Dne 7. února již podruhé v divadle Broadway zazněly hlasy fanklubáků v doprovodu známých písní, ty ovšem tentokrát nebyly z představení Kleopatra, ale z představení Angelika, kterou měli možnost ve svém provedení opět předvést před očekávajícím publikem.

Zvuková zkouška Sofie Polcaro a Ladislava JunkaPředstavení bylo tentokrát převedeno do koncertní verze, která zahrnovala sólové a sborové písně z tohoto díla. Tentokrát jsme na jevišti mohli vidět již známé příznivce tohoto divadla, kteří měli možnost účinkovat v Kleopatře, ale také ty, kterým se poprvé nepoštěstilo, a tohle byla jejich první velká zkušenost.

Představení začínalo ve tři hodiny odpoledne a zájem byl opět velký. Hlediště se postupně zaplňovalo Roman Janouch a Jan Kuželkapříbuznými účinkujících, jejich kamarády a zvědavci, kteří byli zvědaví, jak se dílo těmto zapáleným lidičkám povede. Podívat se přišli i Eduard Klezla a Tomáš Beroun, kteří pomáhali mladým zpěvákům se zdokonalením jejich pěveckých technik.

Do realizace představení se zapojilo mnoho lidí, Nicolas Roland Minks a Angelika Terka Kolaříkovákteří na jevišti nebyli vidět, přesto byli nepostradatelnou součástí a bez nich by se představení neuskutečnilo. Patřili mezi mě osvětlovači, maskéři, kostyméři, inspice, samozřejmě producent Oldřich Lichtenberg, vedoucí fanklubu Roman Janouch a mnoho dalších.

Účast na představení dokonce přislíbili i někteří zpěváci tohoto muzikálu, konkrétně Kamila Nývltová, Josef Vojtek, Ali Amiri, Jan Kuželka a Robert Kryl, což osobně považuji za velmi dobrý nápad a určitě bych ho znovu uvítala v případných následujících akcích.Nicolas Roland Minks umírá

A teď k samému představení. Protože to byla koncertní verze, jeviště bylo tentokrát strnulé, kulisy zůstávaly stejné od začátku do konce, točny se netočily a propadla nevyjížděly. Nedočkali jsme se tedy různorodých způsobů, jak se dostat na scénu, ale nikomu to určitě nevadilo, protože hlavní byly výkony účinkujících, kteří se nám představovali ve vypůjčených kostýmech a parukách umělců a jaksepatří nalíčení.

„Doufám, že mi bůh sílu dá“ - Michaela Haniaková (Angelika) a Monika Kněžková (tanec)První písně Já povím to líp se dobře zhostila Pavlína Hanáková, která nás neošidila ani o taneční složku písničky. Od uvádění Kleopatry, kde si zahrála roli Oktávie, tentokrát zpívala více nahlas, a proto jsme si mohli více užít její pěknou barvu hlasu.

V další písni se po jejím boku představil Roland Minks, hrdý Caesar z Kleopatry, který hlavně při písni Snad měl bych jít dokázal, že umí velmi dobře zpívat a podle mě předvedl nejlepší mužský výkon.„Náhodná známost“ v podání Lenky Marošové a Jan Höniga

Michaela Haniaková, druhá představitelka ze sedmi Angelik, nám svůj hlas naservírovala v písni Zásnubní terčet a za svůj výkon se určitě nemusí stydět, ba naopak. Jako její rivalka, madam Contoire, zazářila Jitka Heřmánková, která neměla se zpěvem vůbec problém a byla jí opravdovou rivalkou. A jako poslední se do této písně vložil de Peyrac Martin Paldus.Radovan Vrablec (Filip, Lorraine), Vítek Bečvář (Špína)- „Vitriol“

Představením nás svými výstupy pro pobavení prováděli Roman Janouch a Jan Kuželka, Roman si připravil některé hlášky navíc, s jinými mu zase musel pomáhat kolega a o to víc byly výstupy zábavnéHelena Michaniklová (Angelika) - „A tak bože přání mám“ a vždy se v hledišti ozýval smích.

Jako další na řadu přišli v písni Je to zázrak Petra Sofie Polcaro a Ladislav Junek, kteří byli na začátku možná trošku nervózní, nicméně ke konci písničky už byli celkem dobře sladění.

Peyrac je prý čaroděj nám zazpíval Vítek Bečvář spolu s Pavlínkou Hanákovou. Vítek opět obsadil roli,Robert Kryl jako Gendére kterou ztvárňuje Tomáš Trapl a Bohouš Josef, stejně jako v Kleopatře a opět předvedl slušný herecký a pěvecký výkon, stejně jako v písni Jsem vlastním pánem, kterou odzpíval suverénně.

Duet Naše láska trvá dál zazpívali Terka Kolaříková a Michal Beránek. Terka poté zpívala po bokuHelena Michaniklová (Angelika), Radovan Vrablec (Filip, Lorraine), Vítek Bečvář (Špína) - „Vitriol“ Vítka Bečváře árii „Svítá“.

V pár písních dostala prostor i taneční složka, kterou předvedla company Monika Kněžková, Věra Novotná, Míša Šlejmarová, Katka Novotná a Natálie Vondráková. Všechny si výstupy určitě užívaly a patřičně je zpestřily.

Natálie Vondráková a Robert Kryl - „Na příchod Antikrista chystání“Lenka Marošová a Jan Honig si spolu zapěli duet Náhodná známost. Byli dobře sehraní a duet se povedl, stejně tak se povedla píseň Ať slova jen dál zní opět v podání rozdováděného Jana, při kterém se hlediště roztleskalo do rytmu.

Lenka FialováJako další Angelika se na jevišti objevila Helena Michaniklová v písničce „Vitriol“, kde uzavřela výhodný sňatek s Filipem Radovanem Vrablecem, který zprostředkoval Desgrez Vítek Bečvář. Protagonistům se píseň moc povedla. Helena se pak ještě objevila z písni A tak bože přání mám, kde zazářila.

Na příchod Antikrista chystání nám zazpívala Lenka Fialová přezdívaná „Fijalka“ která patří mezi ty, kteří si nezahráli v Kleopatře, a předvedla suverénní výkon, který patřil k těm nejlepším.

Tomáš Fiala (Ludvík XIV.), tanec - Monika Kněžková, Věra Novotná, Míša ŠlejmarováTomáš Fiala ztvárnil krále slunce Ludvíka XIV. v árii Ne a ne, stále říká ne. V první půlce byl v refrénu rytmicky napřed, ale v druhé půlce vše napravil.

„Lůza“ - Věrka NovotnáPo Janu Kuželkovi a Robertu Krylovi se jako další objevil na jevišti Ali Amiri, který s hrdou a nezlomnou Angelikou Lenkou Marošovou zazpíval Den jako den v doprovodu company a poté ještě zapěl árii Sultane Džahan, ke které sám složil text.

Jako poslední Angelika nám zazpívala Kamila Nývltová, kterou mnozí možná viděli poprvé a mohli si tak o ní a její Angelice utvořit úsudek, jestli ji zhlédnout v celém představení. Podle mě by určitě měli.

Ladislav Junek - „Lásko má, nech mne dál spát“Poslední happyendovku zazpívali opět Lenka Marošová a Roland Minks, který sice ztvárnil postavu Nicolase, nicméně tato závěrečná píseň byla přidělena jeho a oba se postarali o sladké zakončení tohoto neobvyklého představení.

„Sultane Džahan“ - Věrka Novotná a Ali AmiriPo standing ovations znovu jako přídavek zazněl Zásnubní terčet, ovšem jako de Peyrac se ukázal Josef Vojtek. Po přídavku se ještě znovu pořádně zatleskalo, rozdaly kytičky od nadšených diváků a provedlo se společné foto účinkujících. Pak se hlediště postupně vyprázdnilo a všichni se určitě odebrali za svými povinnostmi s dobrou náladou a skvělým zážitkem. Držme palce, aby se tyto akce každý rok uskutečňovaly.

Celkový přehled hudebních čísel a účinkujících:

Já povím to líp Pavlína Hanáková (Angelika), tanec - Věra Novotná,Míša Šlejmarová
Lásko já jsem zoufalá Pavlína Hanáková (Angelika), Roland Minks (Nicolas)
Zásnubní terčet Michaela Haniaková (Angelika), Jitka Heřmánková (Contoire), Martin Paldus (de Peyrac)
Krátká vášeň záhy odezní Jitka Heřmánková (Contoire)
Smutná svatební postel Michaela Haniaková (Angelika), Martin Paldus (de Peyrac)
Geno a Stelin I., II. Roman Janouch, Jan Kuželka (j.h.)
Je to zázrak Petra Sofie Polcaro (Angelika), Ladislav Junek (de Peyrac)
Peyrac je prý čaroděj Pavlína Hanáková (Angelika), Vítek Bečvář (Desgrez)
Naše láska trvá dál Terka Kolaříková (Angelika), Michal Beránek (de Peyrac)
Svítá Terka Kolaříková(Angelika), Vítek Bečvář (Desgrez)
Jak láska zdolá úskalí Terka Kolaříková (Angelika), Roland Minks (Nicolas)
Snad měl bych jít Roland Minks (Nicolas)
Doufám, že mi sílu Bůh dá Michaela Haniaková (Angelika), Monika Kněžková (tvorba choreografie a tanec)
Pařížská lůza (company) Monika Kněžková, Věra Novotná, Míša Šlejmarová, básník Špína - Roman Janouch
Náhodná známost Lenka Marošová (Angelika), Jan Honig (Špína)
Ať slova jen dál zní Robert Kryl (Gendére), Jan Honig (Špína)
Jsem vlastním pánem Vítek Bečvář (Desgrez)
Vitriol Helena Michaniklová (Angelika), Radovan Vrablec (Filip, Lorraine), Vítek Bečvář (Špína), Robert Kryl
Na příchod Antikrista chystání Lenka Fialová, Helena Michaniklová, Robert Kryl
company - Kateřina Novotná, Natálie Vondráková
A tak Bože přání mám Helena Michaniklová (Angelika)
Ne a ne, stále říká ne Tomáš Fiala (Ludvík XIV.), tanec - Monika Kněžková,
Věra Novotná, Míša Šlejmarová
Lásko má, nech dál mě spát Ladislav Junek ()
Den jako den Lenka Marošová (Angelika), Ali Amiri (Bachtiary Bej, j.h.)
tanec - Kateřina Novotná, Natálie Vondráková,Věra Novotná,
Míša Šlejmarová, nepoddajná dívka - Monika Kněžková
Sultane Džahan Ali Amiri (Bachtiary Bej, j.h.), Věrka Novotná ( Aisha - tanec)
Poušť Kamila Nývltová (Angelika, j.h.)
Mám skrýt pláč Lenka Marošová (Angelika), Roland Minks (de Peyrac)

Veronika Pacasová

 

FAN Angelika, pohled do zákulisí

Lenka Marošová (Angelika), Roland Minks (de Peyrac) - „Mám skrýt pláč“Je krátce před polednem, neděle 7.2.2010,. V Broadwayské pasáži v Praze na Příkopech je srocený dav lidí, od sotva čerstvě dospělých, až po ty ve středním věku. Na co čekají a proč nesedí doma u oběda? Všichni vypadají klidně a přátelsky, takže demonstrace to být nemůže Smějící se. A také že ne. Jedná se o skupinu členů FAN klubu divadel „Doufám, že mi sílu bůh dá“- Monika Kněžková, tanecBroadway a Hybernia a jejich hostů. Právě bijí poledne, dveře divadla se otevírají a všichni postupně vcházejí dovnitř. Proč vlastně?

U schodů se skupina zastavuje a Roman Janouch, hlava místního fanklubu se ujímá slova “takže, kdo byli loni na Kleopatře již vědí a seznámí nováčky. Herecké šatny máte k dispozici, udržujte v nich pořádek. Přibližně za hodinu přijde technik a vizážistky s paní kostymérkou. Nejdříve budou mít jeviště k dispozici tanečníci, pak bude zvuková zkouška, postupně, podle toho, jak „Zásnubní terčet“ - Michalela Haniaková a Jitka Heřmánkovábudete dostávat porty. Tak jdeme.“ Všichni scházíme dolů a míříme do šaten. My tanečnice, otrkané z loňské fanklubácké Kleopatry, již víme kam jít a usazujeme se v šatně č.3, která patří místní taneční company.

Rychle se převlékáme do tréninkového a svištíme na jeviště. Rychlé rozhýbání a vrháme se na jednotlivé tanečky. Mezitím dorazil i dvorní fotograf divadla Martin J. Polák, který se ujal režie dnešního koncertního představení. Postupně probírá s jednotlivými účinkujícími režijní připomínky, odchody, Přestávkové focení s přáteli a fanouškypříchody a vůbec celkový pohyb po jevišti během představení. Navíc komunikuje s dorazivším technikem, domlouvá světla a nazvučení jednotlivých výstupů. Díky němu nemusíme své tance zkoušet podle notebooku.

Mezitím se v zákulisí postupně řeší kostýmy, účesy, líčení tak, aby bylo vše perfektně sladěné a odpovídající muzikálu Angelika, jehož koncertní verzi fanklub dnes chystá. Oddych o přestávceMenší potíž mám s kostýmem na píseň „Doufám, že mi sílu bůh dá“, protože u ní se v originálním muzikálu netančí a já dostala tu báječnou příležitost, pokusit se na tuhle krásnou citovou píseň postavit choreografii. Paní kostymérka však nezaváhala a z fundusu vylovila přesně se hodící kostým, který mi navíc seděl jak ulitý. Horečné přípravy nabírají obrátky a zvuková zkouška na jevišti pomalu vrcholí. Petra Sofie Polcaro (Angelika) o přestávcePatnáctá hodina, kdy máme vypuknout se nezadržitelně blíží.

Všichni jsou již v kostýmech a připravení, rozcvičení, rozezpívaní. Poslední domluva s technikem… hovor ze sálu značící, že opravdu nějací diváci přišli, utichá… zazní první tóny úvodní písně muzikálu Angelika a …

Děkovačka na   závěr...jedem. Kupodivu se nedějí žádné zádrhely. Dokonce i hosté z hvězdných řad: Kamila Nývltová, Ali Amiri a Pepa Vojtek dorazili. Všichni jsou soustředění a pokud nejsou právě na jevišti, tak sledují jevištní dění na obrazovce u inspice. Čas ubíhá, každý ví kde má být a skutečně tam je, najednou je tu poslední píseň a nástup na děkovačku. Opět se slova ujímá Roman Janouch a vyslovuje poděkování lidem tzv. za jevištěm, bez nichž by představení nefungovalo. Následuje přídavek a po něm chvilka pro květiny od přátel a společné focení. Diváci se rozcházejí domů a my se z postav muzikálu Angelika převtělujeme zpět do civilu, balíme se, odcházíme s pocitem z fajnového zážitku a chodbami zní „ahoj, tak zase za rok“.

Monika Kněžková

Komentáře k článku

avatar Romča
0
 
 
Dík za článek, jen drobná oprava. Ani já ani Vítek jsme nedělali Špínu - tím byl jen Honza:)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.