Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Robin Hood představil nejen scénu

Tvůrci a umělci po představení scény na scéněMuzikál Robin Hood žije v podvědomí diváků již dlouho díky TV show Cesta ke slávě, kde se před zraky diváků vybírá jedna z alternací na role Robina a Mariany. O této show se dočtete v našich článcích z přímých přenosů, které nejsou "opisovány" z TV obrazovky. Ty další byly až do nedávna skryté v divadle Kalich. Dnes však byly odtajněny, a tak se na ně pojďme podívat.

Robin Hood představil své účinkujícíNa tiskové konferenci bylo odtajněno obsazení, o němž se sice již dlouhou dobu spekulovalo, ale nic nebylo jisté. Největší pozornost novinářů přitáhly známé hvězdy jako Noid či brněnský Ján Jackuliak (Robin), Leona Machálková (čarodějnice), Kamil Střihavka či Martin Pošta (Šerif z Nottinghamu), nebo Malý John v podání Jiřího Zonygy. Další představitelé nebyli z pracovních důvodů přítomni, takže na setkání s nimi si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Lucia Šoralová zpívá píseň MarianyJako první zazpívala Lucia Šoralová píseň "Ten javor", která dobře vystihla vnitřní rozervanost Mariany. Leona s Martinem Poštou představili spíše rockovější duet "Pravda je vřed", ve kterém si zlá čarodějnice pěkně notuje s prohnilým šerifem z Nottinghamu, a společně kují pikle na pomstu. Tato malá ochutnávka je potvrzením, že hudba Ondřeje Soukupa a text Gábiny Osvaldové jsou zajímavě vystavěné, zaujmou a divák se má na co těšit.

Leona Machálková a Martin Pošta zpívají svůj duetNa otázku Jaroslava Panenky jak si roli Čarodějnice užije, odpověděla Leona: "Já se na ni těším. Ta Čarodějnice je zlá, protože ji lidé zklamali. Ona je takový puchejř plný zloby, a já se fakt těším, až tady na jevišti divadla Kalich prasknu, a vyteče ze mě ta žluč. Myslím, že moje soukromé zkušenosti, kterých mám bohužel dost, mi pomohou, aby to bylo velmi věrohodné. Ale sama nejsem zatrpklá."

Ján Ďurovčík představuje ztvárnění scényNásledně Ján Ďurovčík představil scénu Martina Černého a všem vysvětloval, jak obtížné je na 20 m2 vměstnat tolik různých prostředí. Zda se vše podařilo, může divák posoudit na předpremiérách, které jsou plánovány na 31. 8. 2010. Kostýmy Romana Šolce byly představeny ve formě návrhů, i tak přítomné novináře zaujaly. Dobře vyjadřují, z jaké společenské vrstvy nositel pochází, jaké má postavení. Kostýmy jsou navrženy tak, aby svou koncepcí, střihem a výzdobou napověděly, o koho jde a zda je to padouch nebo hrdina.

Ján Jackuliak bude Robin HoodPak jednotliví umělci seznámili novináře se svými pocity, když jim daná role byla nabídnuta.

Dalšími zajímavými hosty byli všichni účinkující castingové show Cesta ke slávě, kteří se přišli také podívat. Jeden pár pak vstoupí na tato prkna, aby zde ztvárnil Robina a Marianu v příběhu dobrodružství z lesa a dob dávno minulých. Slavnostní křest vstupenky zahájil prodejKterý pár to bude, můžete tipovat v naší jedinečné soutěži, kterou pořádáme ve spolupráci s divadlem Kalich.

Poté došlo na společné foto tvůrců, herců a finalistů soutěže o hlavní roli. Při této příležitosti otevřel slavnostním pokřtěním první vstupenky Michal Kocourek prodej vstupenek na muzikál, který bude mít premiéru 1. 9. 2010.

Leona střílet umíNakonec jednotliví umělci poskytovali rozhovory, fotili se dle přání fotografů nebo ochutnávali z malého pohoštění. Kamil Střihavka krátce zapózoval, aby následně rychle zmizel, zatímco Leona Machálková ochotně pracovala s šípy a zúročovala své znalosti z lukostřelby. Šípy byly velmi oblíbeným doplňkem, pouze nebylo jasné, zda mění svůj charakter podle toho, kdo je drží v ruce. Zda mohou být šípy Amorovými, střelami zrady či nástrojem pomsty. Kamil Střihavka bude Šerif z NottinghamuTo se dozvíme nejpozději na premiéře v září.

hudba: Ondřej Soukup
libreto a texty písní: Gabriela Osvaldová
spolupráce na libretu: Miroslav Mirčev
režie a choreografie: Ján Ďurovčík
scéna: Martin Černý
Ján Jackuliak a Václav Noid Bárta se stanou Robiny Hoodykostýmy: Roman Šolc

Robin z Loxley - Václav Noid Bárta, Ján Jackuliak
Lady Mariana - Lucia Šoralová, Nela Pocisková
Šerif z Nottinghamu - Kamil Střihavka, Martin Pošta
Čarodějnice - Leona Machálková, Jana Fabiánová
Herne / Biskup z Nottinghamu - Petr Dopita, Petr Opava
Leona Machálková bude ČarodějniceMalý John - Jiří Zonyga
Guy z Gisburnu / Král Richard Lví srdce - David Suchařípa, Zdeněk Podhůrský
Komorná: Alžběta Stanková, Jana Fabiánová
Asiat: Jan Karásek, Bedřich Levy
Mnich Tuck: Henrich Šiška, Michal Pleskot

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.