Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Šok v šestém kole

Osm statečnýchV šestém kole reality show Robin Hood – Cesta ke slávě se porota v závěru vysílání postarala o pořádné překvapení. Už celá koncepce tohoto dílu byla předzvěstí něčeho mimořádného. Soutěžící byli rozděleni do dvou skupin po čtyřech, zvlášť chlapci a zvlášť děvčata. V kvartetech měli ukázat, jak dovedou spolupracovat s ostatními kolegy v souboru tak, aby číslo působilo uceleně, aby nikdo ze skupiny nevyčníval a neprosazoval se na úkor druhých. Úkol věru nelehký! Pojďme se tedy na věc podívat podrobněji.

Soutěžící se postarali o pěkně svižný úvodV tomto duchu nastoupilo všech osm soutěžících k první písničce a ve svižném tanečním tempu otevřeli večer písní „Jsme parta správná“ z muzikálu Pomáda. Nutno přiznat, že se úkolu zhostili s mladistvou vervou a se ctí. Za jediný týden se jim podařilo secvičit pěkné číslo, museli zvládnout společný zpěv i složitou choreografii. Svou rozverností se jim však podařilo hned v úvodu roztleskat publikum a nadchnout i porotu. V závěru tohoto bloku moderátoři s účinkujícími popřáli porotci Ondřeji Soukupovi k narozeninám sborovým zpěvem „Hodně štěstí zdraví“.

Efektní nástup Boy BanduModerátorka pořadu Martina Kociánová tento večer překvapila zcela novým účesem a společně s kolegou Petrem Vondráčkem uvedli Boy Band ve složení Jan Kříž, Viktor Polášek, David Weingärtner a Laco Hudec, kteří se představili šlágrem „Tragedy“ z muzikálu Horečka sobotní noci. Každý z kluků začínal zpívat na jiné straně jeviště, a přestože zpočátku nebyli díky nápadité choreografii ani v očním kontaktu, ve společných pasážích krásně ladili, nastupovali stejně a nikdo nevyčníval. V sólových partech vynikly především barvy jednotlivých hlasů, hlasové polohy si chlapci rozdělili tak, že každý měl dostatek prostoru předvést své přednosti. Procítěnou a emocemi nabitou skladbou připravili kluci divákům po všech stránkách vynikající zážitek. Režisér Ján Ďurovčík se dokonce nechal slyšet, že jejich výkon byl tím nejlepším, co zatím v soutěži slyšel.

S první písní dívek vtrhlo na jeviště pořádné tornádoPo krátkém medailonku se vzápětí nenechal zahanbit ani Girl Band, ve složení Michaela Doubravová, Radka Pavlovčinová, Martina Bártová a Eliška Ochmanová. S písničkou „Oh My God You Guys“ z muzikálu Pravá blondýnka vtrhl na jeviště malý uragán. Nutno přiznat, že děvčatům to nejen pěkně zpívalo a tančilo, ale diváky muselo zaujmout i vyvážené a vtipné vyladění kostýmů. Vzhledem k tomu, že děvčata měla na nacvičení písně i s celou choreografií pouhý týden, zhostila se svého úkolu na jedničku. Sklidila nejen bouřlivý potlesk, ale i pochvalu od všech členů poroty.

Děvčatům smysl pro humor rozhodně nechybíOndřej Soukup s nadsázkou podotkl, že takovýto „zvěřinec“ by si jistě každý muž přál mít doma. Porota ocenila nasazení děvčat, celkovou pohybovou souhru, pěvecké kvality i pěknou operní parodii uprostřed, herecký projev a nadhled, s jakým děvčata dokázala píseň prodat. Mile překvapila v předchozích kolech poněkud nevýrazná Martina, která se v této komediální kreaci našla a s ostatními děvčaty to pořádně rozjela.

V neposlední řadě je nutné ocenit i celou řadu milých fórků, počínaje fotografií Jána Ďurovčíka v rukou Míši až po vytažení maxi obřích dámských kalhotek… Svůj první soutěžní song si kandidátky na Mariany na sto procent užily, a s nimi i diváci v sále a u televizních obrazovek.

Chlapcům v bílém to náramně slušeloPo neúměrně dlouhých blocích reklam zahájil konečně Boy Band druhou půlku soutěžního kola baladou „Everything I Do, I Do It For You“ z filmu Robin Hood, kterou v originále posluchači znají v osobitém podání Bryana Adamse. Pánové Honza, Viktor, David a Laco už svým příchodem v noblesních bílých oblecích předznamenali další nevšední hudební zážitek.

Jednotlivé pasáže zpívali sólově, a každý měl možnost nechat vyniknout barvě i rozsahu svého hlasu. Viktor s DavidemHonza zaujal svými sytými a jistými tóny, Laco překvapil čistými výškami, Viktor stále se zlepšujícím sebevědomím a výrazem potvrdil, že do finále soutěže patří. Davidova momentální hlasová indispozice kupodivu zabodovala pro něj a dodala jeho projevu expresivitu a naléhavost. Různorodost hlasů i pojetí každého jednotlivce se tak zdařile skloubily do výsledného uchu lahodícímu dojmu. V tomto kole společných písní se začaly stírat rozdíly mezi favority a outsidery soutěže a výkony chlapců začaly být velmi vyrovnané. Jak se porotci vyjádřili, teď už vše závisí spíše na vkusu a sympatiích diváků, jak se který Robin bude líbit a komu budou ochotni poslat své hlasy.

Mariany při druhé písni byly opravdové dámyK poslední písni soutěžního večera nastoupily adeptky na Mariany v krásných večerních róbách a první tóny hitu Eltona Johna „Can You Feel The Love Tonight“ z muzikálu Lví král se staly předzvěstí dalšího nevšedního zážitku. Ačkoli tuto slavnou píseň u nás už interpretoval kde kdo, děvčata dokázala, že je možné se tohoto nelehkého úkolu zhostit nově, po svém, s noblesou, vkusem a citem, který dokázal závěrečným čtyřhlasým akordem zanechat posluchače dojaté a rozechvělé.

Kdo dnes vypadne?Až na malou připomínku k drobnému intonačnímu škobrtnutí jedné z aktérek, kterou Ondřej Soukup taktně odmítl jmenovat, hodnotila celá porota včetně Jána Ďurovčíka, Gábiny Osvaldové a Michala Kocourka celkový výkon děvčat v superlativech. Ondřej Soukup navíc ocenil, jak rychle a zdařile se dívky dokázaly z rozverných diblíků v první písni proměnit v dokonalé dámy v písni druhé.

Po závěrečné rekapitulaci a zopakování telefonních čísel jednotlivých soutěžících, odstartovali moderátoři divácké hlasování.

Nejen Laco měl nervy napnuté jak špagátyPorota měla tentokrát skutečně nelehký úkol, při zpěvu v kvartetech bylo velice těžké hodnotit každého jednotlivce zvlášť. Moderátoři poslali na základě hlasování diváků nahoru na schodiště, a tím i do dalšího kola Míšu, Martinu, Davida a Honzu a na pódiu zůstali s nejmenším počtem hlasů Viktor s Lacem a Radka s Eliškou. Atmosféra v sále zhoustla, nastal čas rozhodnutí.

Porotci se shodli na tom, že v této fázi soutěže jsou výkony účinkujících tak vyrovnané, že skutečně nevědí, koho vyřadit. After party - soutěžící s oslavencem Ondřejem SoukupemZávěrečné rozhodnutí tedy nechali na producentovi Michalu Kocourkovi. Ten nekonečné vteřiny mlčel a mlčel, až nakonec do ticha, které by se dalo krájet, pronesl spásnou větu, že dnes do příštího kola postupují všichni soutěžící. Hlasy od diváků budou přičteny k hlasům v příštím kole.

Naši Robinové a Mariany si mohou tedy do neděle oddechnout. Prozatím. Přesněji oddechnout si mohou pouze od vyřazování. Všechny totiž čeká dost práce, příště budou zpívat sólově s velkou company muzikálová čísla, kde budou muset předvést nejen souhru zpěvu a tance, ale nově bude kladen důraz i na herecký projev. Ondřej Soukup s originální kyticíMáme se tedy na co těšit a tentokrát bude zřejmě i co hodnotit.

Na následné after party mohli tedy oslavovat všichni soutěžící, večírek tentokrát a zcela výjimečně probíhal bez obvyklých slziček těch, co se jindy loučili. A protože porotce a autor hudby Ondřej Soukup zrovna slavil narozeniny, dostalo se mu od všech soutěžících i pěkné gratulace. Jako květinu obdržel oslavenec velký artyčok, kterému se skutečně velmi upřímně podivoval. Oslava byla příjemná, veselá, bujará a protáhla se až do ranních hodin...

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.