Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Pro koho bylo osmé kolo šťastné?

Moderátoři Martina Kociánová a Petr VondráčekOsmé kolo reality show Robin Hood – Cesta ke slávě se mělo odehrát ve znamení duetů soutěžících s muzikálovými hvězdami Divadla Kalich, což už samo o sobě slibovalo mimořádnou podívanou a zážitek. Moderátoři pořadu Martina Kociánová a Petr Vondráček představili poslední tři Robiny a tři Mariany, kteří ještě zůstávají v soutěži. Atmosféra houstne, a tak se pojďme společně podívat, pro koho z této šestice soutěžících bylo osmé kolo šťastné.

Šest finalistů zahájilo osmý soutěžní večer společnou písní „Touha“ ze stejnojmenného muzikálu Daniela Landy. Píseň Touha v podání šesti posledních finalistůPíseň tanečně i pěvecky velmi zdařilá, leč celkový dojem mi trochu kazily různorodé kostýmy všech účinkujících, kteří už byli připraveni na své soutěžní duety. Uvědomuji si, že převleky by nebylo možné technicky stihnout, a tak jsme si „Touhu“ mohli užít v podání orientálního Aladina, v kombinaci s éterickou Ofélií, s Raulem v žaketu a do temného pláště zakukleného Krysaře, a tak dále. Vizuálně to trochu připomínalo dort Pejska a Kočičky.

Míša Doubravová to se svým profesorem Tomášem Traplem pěkně rozjelaMíša Doubravová a Tomáš Trapl se publiku i porotě představili se soutěžní písní „Dotýkat se hvězd“ z muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Úkol vyrovnat se fenomenálnímu podání původních interpretů Karla Gotta a Evy Pilarové to vskutku nebyl lehký, ale Míša s Tomášem se písně chopili po svém a předvedli divákům opravdovou originální show prošpikovanou velkým množstvím hravých sketchů. Míša vydatně podpořená svým profesorem se tentokrát pěvecky opravdu překonala.

Míša bývá tradičně zasypávána plyšákyPři závěrečném hodnocení poroty se Ján Ďurovčík podivoval, že Míša vystupuje konečně oblečená, ale pochválil ji, že to zazpívala v jiné poloze, než jak jsme u ní byli zvyklí. Gábina Osvaldová si neodpustila poznámku, že ačkoliv Míša zpívala perfektně, pro roli Mariany se jí zdá příliš mladá.

David Weingärtner a Lucia Šoralová se společně zhostili duetu „Agnes a Krysař“ ze známého muzikálu Krysař. Lucia Šoralová tvoří s Davidem krásný párPřestože porota Davidovi (možná i právem), vyčítá technické herecké nedostatky, David má pro mne takové charisma, že mu tyto „nedostatky“ ráda odpustím. Je přesvědčivý, opravdový, má něco navíc, dar upoutat pozornost. Lucie Šoralová byla pro tuto píseň zvolena skvěle, má ji zažitou z mnoha odehraných představení. Přesně vycítila Davidovo fluidum a svým projevem ho dokázala ještě umocnit. Davidův chraplák nádherně kontrastoval s Luciinou něhou a přitom spolu krásně ladili. U duetu Agnes a Krysaře mi poprvé v této soutěži přeběhl mráz po zádech. Jako pár si tuto dvojici dovedu v Robinovi Hoodovi představit, výborně se k sobě hodí.

Publikum vždy napjatě poslouchá hodnocení porotyPorota hodnotila Davidův výkon v superlativech, jen Ján Ďurovčík opět upozornil na Davidovy rezervy, co se týče techniky hereckého projevu. Ondřej Soukup se vyjádřil ve smyslu, že autor skladby Daniel Landa by byl Davidovým podáním nadšen. Nejsem si jen jistá Davidovou sebevědomou odpovědí na otázku, jakou roli by chtěl zpívat. David totiž odpověděl, že by chtěl zpívat Davida Weingärtnera. Romantická Martina s Romanem VojtkemPatrně tím myslel svou vlastní tvorbu, o které ještě neměl šanci nás přesvědčit. Možná skutečně napsal něco geniálního, ale zatím jsem neměla možnost udělat si o celé záležitosti náležitý úsudek, proto se k tomu nemohu vyjadřovat. Vtipnou glosou o nejslavnějším deratizérovi všem dob uzavřela Martina Kociánová druhé soutěžní číslo.

Romantické a zamilované songy nejsou zrovna silnou stránkou Martiny Bártové, a tak jsem byla zvědavá, jak se Martina s písničkou „O něčem sním“ z muzikálu Jack Rozparovač popasuje. Neústupná Martina BártováV úvodu jsem se skutečně nemohla ubránit dojmu, že první tóny vycházející z Martinina hrdla nejsou tak čisté, jak jsme u ní zvyklí. S nástupem svého pěveckého partnera Romana Vojtka Martina získala jistotu a oba spolu pěkně ladili. Předvedli krásný a profesionálně zazpívaný duet.

Gábině Osvaldové se Martina zdála „neústupná“, ale zároveň dodala, že i takovou Marianu by si dovedla představit. Tomuto názoru naopak oponoval Ján Ďurovčík a pochválil Martinu, že od generálky si dala říct, ustoupila, a proto její píseň vyzněla daleko přirozeněji.

Dasha vypadala s Lacem skutečně pohádkověLaco Hudec se svou partnerkou Dashou nám v písni „A Whole New World“ z muzikálu Aladin předvedli vyrovnaný výkon, jejich barvy hlasů k sobě dokonale ladily a celkově jim skladba oběma sedla. Je vidět, že v tomto stylu hudby se Laco cítí jako ryba ve vodě a bravurně ji zvládnul jak po stránce pěvecké, tak i pohybové. Celou pohádkovou atmosféru dokreslily překrásné orientální kostýmy obou aktérů.

Janek Ledecký s Radkou - OféliíPorota hodnotila tento výkon v samých superlativech, Kocourek vyzdvihl i výborné výrazové pojetí.

Radka Pavlovčinová se představila se svým kolegou Jankem Ledeckým v písni „Neztrácej čas“ z muzikálu Hamlet. Radce to v krásných šatech Ofélie velice slušelo, byla křehká, éterická a něžná, jak slíbila ve svém předchozím medailonku. Také Radka dostala od fanoušků dárkyPěvecky, výrazově i herecky se s Jankem krásně shodli a jejich barvy hlasu dobře ladily.

Zatímco režisér Ďurovčík Radčin výkon pochválil s tím, že tam bylo všechno, Ondřej Soukup Radce neustále vyčítá její altovou polohu hlasu. Gábina Osvaldová se však k tomu vyjádřila zcela jasně: To není problém Radky, ale skladatele, že part Mariany napsal pro soprán. V závěru nejen mě rozesmála Gábiny poznámka, že kdyby Hamlet poslal do kláštera takovouhle ženskou, tak by byl padlý na hlavičku.

Závěr tohoto kola patřil dvojici Jan Kříž a Petra Janů. Galantní Fantom opery Honza KřížV písni „Párkrát mlčet“ z muzikálu Fantom opery předvedli oba excelentní výkon, nádherně ladili a v krásných kostýmech dotvářeli noblesní dojem z celé árie. Jan Kříž opět potvrdil svoji profesionalitu, všestrannost a mnohotvárnost. Dovede bravurně zazpívat a zahrát opravdu cokoli, a do svých rolí se převtěluje s lehkostí chameleona. Také Honza Kříž si vyslechl hodnocení porotyOd zombieho v minulém kole se proměnil v elegána v žaketu tak dokonale, že by se skoro nechtělo věřit, že se jedná stále o téhož zpěváka.

Při závěrečném hodnocení poroty Honza rozesmál všechny v sále, protože na Soukupovu otázku, kolik mu je let, si dlouho nemohl vzpomenout. Gábina Osvaldová Honzu také pochválila pro jeho komplexnost, ale neodpustila si poznámku, že pro ni je tento Robin takový „libovější“. Producenta Kocourka Honza nezklamal a Ján Ďurovčík hodnocení poroty uzavřel větou: „Máš všechny polohy a dnes jsi byl ták slaďoulinký…“ Pro mne osobně je Jan Kříž horkým favoritem celé soutěže.

Nastal čas osmého vyřazováníRozcestí

Když soutěžící nastoupili k závěrečnému verdiktu tohoto kola, dostal každý k dispozici deset vteřin. Většina jich využila k přáním k narozeninám svým příbuzným. Aby ani jako poslední, kdo dostal slovo, Laco neporušil tradici, popřál k zítřejším devatenáctým narozeninám spolusoutěžící Míše Doubravové.

Martina postupuje přímo do velkého fináleModerátoři Martina Kociánová a Petr Vondráček chvíli publikum napínali a pak poslali dle hlasování diváků do finálového kola Martinu Bártovou a Jana Kříže. Poté porota dostala pět minut na to, aby se rozhodla, koho pošle do finálových duelů a kdo soutěž opustí.

Ján Ďurovčík se vyjádřil, že víc chlapsky mu zní David, takže by poslal dál jeho. Ve finále se o roli Robina utká s Janem Křížem DavidLaca pozval na konkurz do jiného muzikálu a slíbil mu, že příště roli určitě dostane. Ondřej Soukup se přidal k soutěžícím a popřál k jednadevadesátým narozeninám své mamince. K soutěžícím se vyslovil, že to vnímá podobně a poslal dál Davida. Rovněž Gábina Osvaldová se vyslovila pro Davida s tím, že se pro roli Robina hodí více než Laco. Michal Kocourek si posteskl, že by chtěl mít v divadle oba, ale nakonec se rozhodl pro postup Davida. David se loučí a odchází na schody, Laco bere holky za ruce.

Porota si vyžádala minutu na poraduV případě děvčat Ján Ďurovčík natolik váhá, že se vzdává rozhodnutí a nechává ho zcela na Michalu Kocourkovi. Ondřej Soukup pokrčí rameny s tím, že každé rozhodnutí je špatně, obě děvčata jsou výborná. Gábina Osvaldová přiznává, že porota skutečně neví, jak se má rozhodnout. Ján Ďurovčík prosí režiséra přenosu o vypnutí mikrofonů a minutu time outu, aby se mohli s kolegy porotci poradit.

Minuta trvala celou věčnost, ale po ní přišlo rychlé rozhodnutí: Do finále jde Míša Doubravová, vypadává Radka Pavlovčinová. Do finále postupuje MíšaPotlesk a nekonečné objetí děvčat přerušil Petr Vondráček a poslal Míšu na schody za ostatními finalisty. Ticho však znovu přerušuje Michal Kocourek s tím, že v muzikálu Robin Hood jsou dvě hlavní ženské role: Mariana a čarodějnice. A právě roli čarodějnice tvůrci nabízejí Radce. Překvapená Radka s radostí přijímá! Je to poprvé v soutěži, kdy loučení neprovázejí slzičky smutku, ale slzičky štěstí. Trochu paradoxně se Radka stává první, kdo má v muzikálu roli jistou. Společné foto všech dnešních účinkujícíchTakové štěstí dívka, která příště skončí jako druhá, už mít jistě nebude.

Po překvapivém závěru osmého kola se od autorů dozvídáme, že v příštím kole uslyšíme duet Mariany a Robina z muzikálu Robin Hood „Já se zblázním“. Přednesou nám jej v závěrečném klání Jan Kříž, Martina Bártová, David Weingärtner a Michaela Doubravová.

Smutný Laco HudecNa after party se sešli, jako ostatně po každém castingovém kole, všichni soutěžící, hosté, autoři, televizní štáb… zkrátka všichni, kdož mají s Robinem Hoodem něco společného, a celebritami se to zde jen hemžilo.

Odstupující dvojice dostala tradičně prostor pro svou labutí píseň. Laco si vyžádal ticho a zazpíval bez hudebního doprovodu jen a capella. Svým nasazením během chvilky všechny okolo roztleskal. Radčina labutí píseň z JohankySkladba se moc líbila a diváci Laca odměnili dlouhým a mohutným potleskem.

Radka si pro své rozloučení se soutěží vybrala píseň „Nebe to ví“ z muzikálu Johanka z Arku. Publikum každou její novou frázi doprovázel povzbuzujícím potleskem a křikem a vyhecoval Radku k neuvěřitelnému výkonu.

A potom už se jenom oslavovalo, popíjelo, jedlo, povídalo a tancovalo.

Míša na party oslavila devatenácté narozeninyBujaré veselí přerušilo půlnoční překvapení – oslava Míšiných narozenin. Její přítel přinesl dort a na něm prskavku a svítící devatenáctku. Všichni finalisté včetně tiskové mluvčí Primy, která večírek moderovala, přišli Míše popřát a zazpívat „Hodně štěstí, zdraví“. Z publika přišel oslavenkyni obejmout i její kolega z Ordinace v růžové zahradě mladičký herec Martin Holec.

Krásná čarodějnice z Robina Hooda - Radka PavlovčinováPoložíme-li si na závěr úvodní otázku „Pro koho bylo osmé kolo šťastné?“, odpověď je jednoznačná: Pro Radku Pavlovčinovou. Porota tak kulantně vyřešila svůj (nikoliv Radky) problém, co s její altovou polohou hlasu. Jako jediná ze soutěžících má svou roli jistou! Role čarodějnice jí sedne jako ulitá a jistě si ji užije k libosti své a hlavně diváků na sto procent. Do závěrečného kola reality show může jít Radka naprosto klidná. Svým kolegům bude s úsměvem na rtech z hlediště jen držet palce.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.