Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

První jevištní zkouška Heleny Vondráčkové v Baronu Prášilovi

Nová posila v muzikálu Baron Prášil - Helena VondráčkováHelena Vondráčková bude novou posilou muzikálu Baron Prášil. Dostala nabídku na roli Evelíny, kterou bude alternovat spolu s Kateřinou Brožovou, Martou Jandovou a Hankou Křížkovou. My jsme byli v pátek 1. října exkluzivně pozváni na její focení do programu a první jevištní zkoušky. Vondráčková přišla dobře naladěná, i když s malým zpožděním. Byla oblečena v kostýmu Kateřiny Veliké, ve kterém se objevuje hned v úvodní scéně. Na jevišti jí ještě nasadili klobouk v podobě lodi. Vondráčková se zprvu bála, aby jí loď nespadla, ale velmi rychle si na tuto „zátěž“ zvykla.

Na jevišti Vondráčkové nasazovali na hlavu loďZdeněk Fencl, osobní vizážista Vondráčkové, ještě doladil make up a mohlo se začít s fotografováním. To trvalo asi 45 minut a hned po něm následovala první zkouška. Režisér Filip Renč ji zahájil podle původního plánu ve 14 hodin. Vondráčková ještě měla v ruce scénář. Šlo o zkoušku poziční, na místa. Tzn., že se zkoušelo kde, kdo bude stát, odkud přijde, kam odejde, apod. Celková choreografie se bude zkoušet až později. Filip Renč Vondráčkovou vedl, ukazoval herecké etudy, tančil. Dokázal přesně vysvětlit, co žádá. Vondráčková působila na jevišti zpočátku hodně nejistě, přesto se snažila a maximálně soustředila.

Zkoušky v plném prouduPrvní výstup se opakoval nejméně 4krát. Postupně se zkoušeli i další scény, takže bylo celé odpoledne co dělat. Spolu s Vondráčkovou byli v divadle ještě přítomni Tomáš Trapl, Zdenka Trvalcová, Tomáš Savka, Ivo Pešák, Milan Pitkin, Eva Burešová a Pepa Vojtek. Ten atmosféru zpestřoval vtipy a dobrou náladou.

Helenu Vondráčkovou čeká opravdu hektické období plné intenzivní práce. Skoro každý den bude zkoušet na jevišti Divadla Hybernia. Premiéru v nové roli by měla mít  21. října, a to je skoro za dveřmi. Možná to však bude ještě o týden dřív. To nám sama Vondráčková prozradila v kratičkém rozhovoru během pauzy.

 

Bleskový rozhovor s Helenou Vondráčkovou: "Cítím se úžasně"

Carevna Kateřina Veliká v podání Heleny VondráčkovéPrávě jste nafotila fotky do programu. Jak se cítíte v novém kostýmu?
No úžasně. Skoro jako Kateřina Veliká.

Co říkáte na loď, kterou máte na hlavě?
Loď je zatím velký nezvyk. Je to velmi těžká záležitost. Budu si muset na ni zvyknout a hlavně být opatrná, abych někoho z herců kolemjdoucích na jevišti a nebo z diváků nezranila. Kdyby to náhodou odlítlo, nebo kdyby odplula.

Heleny Vondráčkové se ptala Petra GregorováMěla jste na sobě už i ostatní kostýmy?
Ne, tohle je první kostým, který jsem měla, protože je univerzální a může ho obléknout kdokoliv.

Myslím, že máte docela šibeniční termín na premiéru.
Mám, já teď vůbec mám šibeniční termíny. Už teď z toho začínám být nervózní, protože původní termín měl být 21. října. Teď se ale změnil na 15., tak pevně věřím, že to zvládnu.

V penziónu U PrášilaJak se připravujete na zkoušky?
Já už se připravuju prakticky každý den.

Máte půjčené DVD?
Ano, mám půjčené DVD, mám half playbacky, mám CD, které vyšlo. V pondělí mám zkoušku s Eduardem Klezlou, hudební nastudování. No, a ode dneška začínáme první zkoušky s režisérem Filipem Renčem.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.