Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Včera tě zabijí pouze v HDK

Herecký týmHudební divadlo Karlín opět překvapilo. Po představení připravovaného detektivního muzikálu Vražda za oponou uplynuly necelé dva měsíce a je tu představení dalšího díla, tentokrát činohry! A ještě k tomu se bude hrát pouze v pondělí a úterý, kdy je jediný čas, kdy v divadle je volno. A její název není žádnou chybou při přepisu: Včera tě zabiju!

Václav Vydra (obchodník Reece) a Veronika Freimanová (jeho druhá žena Ruella)A o čem že tato dle autorů výjimečná činohra pojednává? Je to kombinace salónního thrilleru a komedie o souboji tří žen se šíleným vrahem za pomoci stroje času.

Včera tě zabiju! (v originále Communicating doors) je brilantní komedie mistra svého žánru, Druhý obchodník Reece Miroslav Vladykatentokrát s prvky napětí. Jako vždy u Alana Ayckbourna, i zde hrají na jevišti významnou roli četné dveře, kterými jednotlivé postavy v přesně načasovaných momentech přicházejí, odcházejí, míjejí se a někdy se i srazí.

Tentokrát mají však jedny z těch dveří výsadní, prominentní postavení - přímo hlavní roli. Režisérka Jana Kališová Tyto dveře fungují jako stroj času. Dávají postavám možnost procházet do minulosti. Jak již název napovídá, jde v této napínavé komedii o životy některých protagonistů. A v situaci, kdy je třeba zabránit vraždě, může být i včera pozdě.

Jak vidno, námět sám dává velké možnosti pro různé zápletky, nedorozumění a žertovné scény. Co byste třeba dělali, pokud byste se v takových dveřích srazili sami se sebou? A jenom vy byste věděli, co se příští den stane?

Světová premiéra hry Communicating doors byla 2. února 1994 ve Stephen Joseph Theatre In The Round, Scarborough, česká premiéra v HDK je naplánována na pondělí 7. resp. úterý 8. listopadu 2011.

 

TVŮRČÍ TÝM
Režie Jana Kališová
Scéna Martin Černý
Kostýmy Jana Zbořilová
Překlad Adam Novák

 

OSOBY A OBSAZENÍ

REECE
obchodník
Václav Vydra
Miroslav Vladyka
JULIAN
jeho obchodní partner
Marek Vašut
Filip Blažek
PHOEBE
prostitutka
Nela Boudová
Mirka Pleštilová
JESSICA
první žena obchodníka Reece
Jana Bernášková
Betka Stanková
RUELLA
druhá žena obchodníka Reece
Veronika Freimanová
Ilona Svobodová
HAROLD
hotelový detektiv
Mojmír Maděrič
Martin Sobotka

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.