Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Popelka na ledě přijíždí...

Úsměv, prosím jako z pohádky!Muzikál Popelka na ledě může mít právem přídomek kouzelný. A to nejen proto, že se v něm vyskytují kouzelné oříšky. Ale hlavně proto, že vznikal dlouhou dobu, snaží se být propracovaný do detailů, účinkují v něm vynikající herci a zpěváci, ale také proto, že kostýmy všech postav, které uvidíme na ledu, jsou prostě… k neuvěření.

Hanka Křížková se svou chutnou róbouMalou ochutnávku jsme zažili 12. září v Parkhotelu Praha. Kromě uvítání sličné asistentky (někteří se domnívali, že je to Popelka, která se ještě neproměnila v krásku) jsme viděli také několik kostýmů, ale především mnoho zpěváků. Potkat jsme mohli krále, královnu, macechu, její dvě dcery, sluhy a mnohé další - zatím však pouze v civilu.

V kostýmu byla pouze Popelka se svým princem v podání Anette Dytrt a David Vincour, mistrů světa v krasobruslení. Pohádkový pár Popelka Anette Dytrt a princ David VincourKrásná tvář, nádherný kostým a pohádkový pohyb na ledu - to je to, na co se můžete těšit, když budete mít štěstí a seženete lístky na tuto show.

Jednou ze zajímavostí je i fakt, že autor textů Václav Kopta se režisérovi Jindřichu Šimkovi (zrealizoval i Mrazíka na ledě (1998) a Romea a Julii na ledě (2001)) jevil i jako herec, a tak ho přesvědčil k roli komořího. 

Tiskovka v plném proudu

A tak si myslím, že komoří v jeho podání bude mírně střelený, ale zato maximálně komediální. Hudbu k této podívané stvořil Petr Malásek, a to je samozřejmě záruka kvalitní hudby.

Kateřina Routková (na obrázku) by spolu s Zuzanou Pokornou měla v muzikálu ztvárnit úlohu labutěProdukce připravila pro přítomné novináře zajímavou soutěž - a jelikož jsme v muzikálu Popelka, v čem by to tak mohlo spočívat? Správně, šlo o přebírání hrachu a čočky. Dlouholeté přebírání a třídění fotografií mi pomohlo získat titul Nejrychlejšího přebírače a tím pádem jsem byl poslán k ledu. Tomu pohádkovému. V sobotu 1. 10. 2011 na světovou premiéru.

Díky za tu možnost. A vám přeji hodně zdaru při shánění lístků - podle zatím přiznaných náznaků to bude stát za to! Uvidíme jak sólisty světových ledních show, tak artisty na ledě, nebo i dětské hvězdy.

Dana Morávková se svým princem Petrem MaláskemBylo mám také odhaleno několik zajímavých faktů, jako například že mezinárodní obsazení bude skutečně různorodé - můžeme očekávat krasobluslaře z České republiky, Německa, Ukrajiny, Ruska, Polska, Chorvatska nebo Slovenska. Během představení uvidíme 296 nádherných kostýmů. Nahlédneme i do světa kouzel - což není v pohádce neobvyklé. Při celém představení budou přítomné (i speciálně pro tento projekt vyrobené) animované filmové projekce. Popelka navštíví dvanáct měst České republiky. Děti do 5 let včetně budou mít lístek zadarmo (bez nároku na sedadlo).

Tito cvičení holubi budou v představení létat Popelce do ošatkyMezi další zajímavosti patří například i to, že v každém českém městě, kde se bude muzikál konat, budou zadarmo zvány děti z dětských domovů, či jiných ústavů, nebo že probíhá celorepubliková soutěž o 600 lístků (mateřské a základní školy soutěží se svými uměleckými výtvory o lístky pro celou třídu). Cílem turné muzikálu je přijet za divákem do co nejvíce českých měst.

Komentáře k článku

avatar Markéta
0
 
 
Milí tvůrci Popelky na ledě,
viděla jsem včera představení a mohu jedním slovem říci: NÁDHERA!! Musím se přiznat, že nepatřím mezi časté návštěvníky muzikálů, protože jsou pro mě finančně nedostupné a většinou v Praze. Popelka k nám do Liberce ale přijela sama a za docela slušné vstupné, a tak jsme se s rodinou rozhodli jít. Udělali jsme dobře! Celou dobu jsme vydrželi v němém úžasu a sledovali výpravnou krásnou romantickou pohádku , navíc s krásnými melodiemi , s nádhernými představiteli hlavních rolí a Lucka Bílá neryla na hlas, jak je jejím zvykem a mé obavy rozčísla překrásnými romanticky zabarvenými tóny , tak jak se na Popelku sluší a patří a vážně při písni : Maminko, vrať se-se mi oči blýštily slzami. Pan Korn charismaticky vyprávěl a jeho čarování za svitu padajících hvězd byla vážně hodně silná scéna!!!
Všichni byli výteční-srandu jakou dělal pan Dejdar , zvířátka -nezapomenutelné ! Všichni krasobruslaři se na ledě jen vznášeli. Celou dobu jsem se ale šíleně strachovala, zdali někdo nespadne...Takže kdo má rád romantiku, klasiku,bruslení ,krásnou muziku -tak si rozhodně přijde na své!!!!! A já jsem si uvědomila, že těch pár peněz, které jsem za to dala je rozhodně hodně málo,
nato, kolik jsem viděla ! ***** Jen technická: V liberecké aréně se šíleně špatně sedí-málo místa na nohy!-a starý kmen ve kterém seděl pan Korn hrozně vrzal když jezdil po ledě, ale to jsou úplné prkotiny...všem z celého srdce díky!!!!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Anna
0
 
 
Milí herci a bruslaři..prostě tvůrci,
dnes 3.12.2011..jsem viděla popelku na ledě ve Zlíně..byla jsem tam z děckama z Dětského Domova ze Zašové těšila jsem se na to už delší dobu,byla ta nádhera ..obdivuju vás strašně moc všechny jak jste to dokázali ! ..obdivuju krasobruslaře..vás herce ..kdo tu popelku stvořil taky obdivuju prostě všechno ..bylo to ůchvatné..Nádherné !!..sice tam jeden krasobruslař spadnul..ale to je jedno to se dá přehlédnout...jste Úžasní..vy všichni !!!..Všem přeju ať zvládnete další a další představení..tak jak jste ho zvládly ve Zlíně ..zasloužili jste víc potlesku !!! :))..všem strašně moc Děkuji za nádhernou Popelku kterou jsem v životě takhle neviděla !..Jste nejlepšíí !!!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.