Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Naháči pokřtili své 2CD a představili Sáru Bigelow

Jarek Šimek a Slávek Boura ukazují nasprejované 2CDNic není takové, jak se zdá je mottem multimediálního muzikálu Naháči. První podzimní den se přibližoval, ale ani to nezabránilo Naháčům vysvléknout se. No dobrá, uveďme alespoň zde věci na pravou míru. Naháči se zase o kousek víc poodhalili. Pokřtili své 2CD a my jsme pro vás připravili krátký článeček.

Premiéra tohoto muzikálu se nezadržitelně blíží. Někdo ji očekává více, někdo méně, ale všichni se nejspíš shodneme na tom, že vlastně stále nemáme úplnou představu o tom, jak představení bude probíhat, nebo spíše jak bude vypadat, a tím pádem jsme zvědaví. Na křtu 2CD se toho moc nového neřeklo, autoři si jistě chtějí nechat nějaké to překvapení.

Oldřich Kříž, Petra Pudová a David GránskýAkce se konala v restauraci U Mušketýra a dorazil jak tvůrčí tým, tak tým herců a hereček. Mohli jsme proto zahlédnou například Slávka Bouru, Jarka Šimka, režiséra Tomáše Váňu, z obsazení Sisu Sklovskou, Zbyňka Drdu, Oldřicha Kříže, Martina Maxu, atd. 

Kmotry 2CD byli jmenováni Agáta Hanychová a JUDr. František Janeček, který se bohužel nemohl dostavit kvůli nemoci. Petra Pudová se odhaluje...Ale to by nebyli Naháči, kdyby si s panem Janečkem nepopovídali alespoň přes telefon. Pan Janeček tudíž mohl všem přítomným poblahopřát k úspěchu a zdaru a vyjádřit své nadšení k tomuto projektu.

Agáta Hanychová se dostavila, a tak ji herci z připravovaného muzikálu (a zároveň moderátoři této akce) Tereza Aster Vágnerová a David Gránský mohli pozvat mezi sebe. Modelka popřála Naháčům stejnou slávu jako síti Facebook.

Kmotra Agáta Hanychová a moderátorka Tereza Aster VágnerováVyvrcholením křtu ale byla tajemstvím zahalená Sara Bigelow z USA, držitelka Grammy, spoluautorka a skladatelka hudby k tomuto projektu. Ta ovšem nechtěla vystoupit před fotografy, a proto poprosila Jarka Šimka, aby s odhalením udělal krátký proces. Jednoduše řekl, že Sara Bigelow je vymyšlená a její sdělení fotografům prezentoval vlastními slovy a svým jménem. Řekl, že když dostal nabídku podílet se na interaktivním muzikálu, váhal, protože s tímto žánrem doposud neměl zkušenosti. Nakonec se ale odhodlal a začala realizace. Na křtu řekl, že první noty se zrodily v listopadu, škrtalo se v únoru a ve skutečnosti se tedy začalo až v březnu. Mimo jiné prohlásil, že „není důležité, jak člověk vypadá zvenčí, ale co má uvnitř, a jak to umí předat ostatním, těm kteří čekají, co zajímavého zazní.“ 

Exkluzivní momentka Sary BigelowNepochybujeme o tom, že téměř všichni považují Saru Bigelow za smyšlenou. Skutečně tomu ale tak není. Nám se ji totiž jako jediným podařilo po skončení akce  vyfotografovat.

Režisér Tomáš Váňa také promluvil k zúčastněným, poté, co ho moderátorská dvojice oslovila s tím, že vypadá unaveně: „Ač se to nezdá, my vám všem vytřem zrak. Proto jsem unavenej, protože makáme.“ Bylo také zmíněno, že účinkující bude v průběhu představení snímat čtrnáct webových kamer.

Netradiční křest právě začíná...Samotný křest 2CD probíhal jak jinak, než odlišně. Autoři totiž vysvětlovali, že „internet jsou vlákna,“ a proto bylo nejdříve ze všech stran 2CD nasprejováno „vlákny“ a šampaňské bylo poté už jen symbolické. Při křtu zazněla titulní píseň muzikálu Naháči přicházejí“.

Naháči budou mít premiéru 4. října v GOJA Music Hall na Výstavišti.

Režisér Tomáš Váňa přítomné ujišťoval, že se mají na co těšit

Uvedeno bude třicet exkluzivních představení v divadle. Představení bude také dostupné na internetu, kde si ho bude moci divák sám „moderovat“ a vybírat si úhel pohledu, nebo se dívat na předem sestříhané představení, kde jsou úhly pohledu nastaveny vždy tak, aby mu neunikla žádná zásadní věc.

Muzikál má premiéru 4. října, ale již 2. října se bude konat první předpremiéra, den poté druhá, obě dvě od 11 hodin. Na svých stránkách Naháči avizují, že lístky pro zájemce budou k dostání kolem 10 hodiny (2. a 3. října) na pokladně divadla GOJA Music Hall na pražském Výstavišti v Holešovicích v Praze 7. Cena vstupenky je 200kč.

I Michal Kavalčík se křtu zúčastnil...Na závěr lze říci, že muzikál vypadá opravdu zajímavě: „Je konec staré éry muzikálů, do divadel vstupuje akční internetový muzikál. Akční v tom smyslu, že nebudete již pasivně sedět a z dálky sledovat, co to je asi za celebritu, a jak prožívá roli. V muzikálu Naháči vidíte i duši herce na velkoplošných obrazovkách prostřednictvím netových kamer. Svou diskuzí v sociální síti Naháčů můžete ovlivnit přímo děj muzikálu,“ říká o díle Slávek Boura.

Pro více informací navštivte webové stránky muzikálu ww.muzikalnahaci.cz

Komentáře k článku

avatar Romča
0
 
 
A zazvonil zvonec a (tragické) pohádce je (předčasně) konec:)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.