Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Voda, hlavní téma muzikálu Klíč králů

V muzikálu se mají objevit i fantasy bytosti. Kdo bude hrát elfa, kdo upíra? Můžete si dát soukromý typ.Rocková opera Daniela Landy Klíč králů není samoúčelným komerčním projektem, jehož snahou je pouze zisk. Autor hudby, libreta a textů Daniel Landa už prokázal, že tvořit umí a obliba jeho muzikálových a hudebních projektů mu již dávno zajistila nesmazatelné místo na výsluní české nejen hudební scény.

Tímto muzikálem se proto manželé Landovi a producent JUDr. Oldřich Lichtenberg snaží o cosi víc. Snaží se v neposlední řadě pomoci a poukázat na zásadní význam vody jako životadárné nezbytnosti. Snaží se "zachovat královsky", hledat klíč k hodnotnému a naplněnému životu v duchu poněkud poupraveného známého rčení "Voda nad zlato".

Tomáše Trapla, Mariana Vojtka, Petra Koláře a spoustu dalších uvidíte v tomto muzikáluVoda. Čtyři písmena, jedno slovo, a přece je v něm vyjádřeno vše. Že voda je dokonce víc i než ropa, dokládají stanoviska předních světových politologů a dalších vědeckých kapacit, kteří upozorňují na skutečnost, že právě voda se stane v brzké budoucnosti smyslem veškerého konání. A to nejen pozitivního... Prognóza, že aktuální války o ropu brzy nahradí války o vodu, je bohužel stále reálnější. Na Zemi žije přes sedm miliard lidí a už nyní tu není dostatek pitné vody pro všechny. Situace se přitom bude ještě zhoršovat. Bylo by tudíž laciné myslet si, že nás v ČR se to netýká... Zatím se nás to netýká. Radim Schwab tiskovku moderovalNicméně v globalizovaném světě se budou národy a etnika stěhovat čím dál tím víc nejen za prací a důstojnějším životem, ale hlavně za vodou! A pak už to bude problém i každého z nás.

Pojďme proto předběhnout čas a hledejme další a další zdroje oné životadárné tekutiny - objevujme studánky, dejme podnět i k širšímu úsilí opravovat kdysi funkční studny, pomáhejme nejen s dodávkami vody starým a potřebným lidem... A aby dokázali, že nemluví jen do větru, rozhodli se producenti Klíče králů z každé prodané vstupenky na akci "Studny" přispívat i finančně.

Josef Vojtek a Markéta Procházková - i ti budou podporovat VODUPrávě proto se sešli "broadwayští" ve středu 20. června na Vyšehradě u jedné takové symbolicky zelené studny. Právě tady začli uskutečňovat cenný záměr hledání vody. Právě proto nebude P. R. kampaň k rockové opeře Klíč králů tradiční, na které jste zvyklí, ale bude celá prostoupena vodou. Jistě v jejím rámci dojde k zastavení třeba i v aquaparku, ale daleko víc týmu půjde o niterní sepětí příštích diváků Landova díla s příběhem, který bude Klíč králů vyprávět.

Producent Lichtenberg se proto sešel i se zástupci Fanklubu Divadla Broadway, aby je požádal o spolupráci při hledání nejen dalších zapomenutých studní a studánek, při snaze o zjištění, kolik přibližně je takových "kouzelných míst" v Praze a jinde v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Jaká voda je nejlepší? I o tom mohli diskutovat účastníci tiskovkyale aby pomohli i při vymýšlení dalších možností, kde všude bude reálné uplatnit nosné téma Klíče králů - téma VODY.

Vody, která by neměla napříště lidi, ale ani skřítky, elfy či upíry a zombíky z Landovy rockové opery rozdělovat, nýbrž spojovat! Vody, která třeba i politiky změní a udělá z nich lepší bytosti, jež nebudou kašlat na hodnoty jako morálka a etika. Tak, aby se tuhle velikou divadelní fantasy pohádku, velkou podívanou s mnoha otázkami, podařilo usadit v našich srdcích.

Třeba po návštěvě Klíče králů změní své zatím odmítavé stanovisko ke zprovoznění vybrané vyšehradské studny i úředníci z úseku správy majetku PVS, a. s., Hlavního města Prahy. Muzikál Klíč králů bude možné vidět již v říjnu tohoto rokuProdukce nabídly k nahlédnutí souhrn jejich argumentů a obav, logických i nadbytečných, které vedou k zatimnímu poněkud alibistickému postoji. Chtějí vést P. R. kampaň jiným směrem, ale naráží na tyto překážky. Proto Daniel Landa a obě produkce díla, Cleopatra Musical a 2Landa, vyzývají pana primátora Hlavního města Prahy, lékaře doc. MUDr. Bohuslava Svobodu, aby k námětu zprovoznění studny v ulici V Pevnosti zaujal věcné stanovisko.

Tiskové konference se zúčastnili kromě zástupce tvůrců a režisérky Mirjam Landa také přední umělci projektu - Petr Kolář, Josef Vojtek, Marián Vojtko, Tomáš Trapl, Bohuš Matuš, Markéta Procházková, Iva Marešová, Vilém Čok, Ondřej Izdný, Henrich Šiška, Filip Gröger, Berenika Suchánková či zároveň moderátor netradičního setkání Radim Schwab.

I oni se přidávají ke společnému cíli, kdy během uvádění Klíče králů chtějí ukázat, že je spousta lidí, kteří mají otevřené srdce a jsou připraveni pomoci. Rádi by i vás přesvědčili, že naše dílo opravdu nebude jen prázdnou show, ale že bude oním pomyslným klíčem, který otevře dveře do lepší budoucnosti! 

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.