Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

5 dní do premiéry Casanovy

''... a jenom zíráte!''Přináším vám nejčerstvější zprávy ze závěrečného finiše před premiérou muzikálu Casanova na zámku Hluboká, která proběhne 6. července 2012. Atmosféra se dá v této chvíli doslova krájet. Každý ze zainteresovaných dýchá, myslí a tvoří pro Casanovu. A tak i Musicalnet je v pohotovosti. Na nedělní večer byl náš fotograf Michal Škvor – člen realizačního týmu Casanovy vyzván producentem Zdeňkem Piklem k fotografování protagonistů do programu muzikálu.

''... tři, čtyři, tlapička Lady Gaga, pět, šest, ...''V odpoledních hodinách před fotografováním jsme se ještě vydali do tělocvičny na Hluboké, kde se dolaďovaly poslední pohybové nuance. Company odstraňovala nepřesnosti k písničce "Nebezpečný chlap". Po té se přidali i ostatní na procvičování děkovačky.

Po uzavření bran zámku pro veřejnost začalo nádvoří patřit týmu zvukařů, osvětlovačů a kulisáků. Všechny kostymérky pohromadě dolaďují své dílo přímo na místěSnad vám můžeme už teď prozradit letošní novinku - obrazové projekce přímo na zdi zámku. Švadleny přivezly svá díla a tak mnozí z nás poprvé spatřili kostýmy, které letos budou zdobit postavy herců. Nastal frmol a cvrkot velkých rozměrů. Kdo z něj vyšel vítězně a byl uznán za dostatečně reprezentativního, předstoupil k fotografování.

Kde se ale vzala, tu se vzala průtrž jihočeských mračen. Snesla se nemilosrdně na zámek a nabourala tak pečlivě připravený itinerář nedělního večera a noci. V hlavách i duších, na nádvoří i v šatně nastal zmatek a neklid.

Daniela Bartáka (hudebního režiséra) za zvukovou aparaturou často neuvidíte...Bohužel ani „Piklovina“ (nadpřirozený zázrak Z. Pikla, který loni v srpnu hodinu před derniérou Romea a Julie přemluvil přírodu, aby se umoudřila a přestalo pršet) nezabrala. Vyčkávalo se a nakonec bylo rozhodnuto, že se první hlavní zkouška ruší a mění na zkoušku zvukovou, která se ukázala jako méně nebezpečná, než zapojení deštěm zasažených světel. První červencová nedělní noc tedy nakonec nebyla promarněna. Do velmi pozdních hodin se zkoušelo zpívání, některé choreografické kousky a fotily se dál portréty do programu.

Luďkovi coby Bednovi paruka velmi sluší...Pondělní dopoledne Michal věnoval výběru fotografií z noci a úpravě portrétů, které se stihly nafotit a producentem byly uznány za reprezentativní. Při podrobném prohlížení se přišlo na nutnost některého přefocení kvůli parukám, nepřesnostem na kostýmech nebo na výrazu jednotlivých postav.
V odpoledních hodinách využil Honza Kopečný (letošní Casanova v nejlepších letech) Michalových zkušeností a nechal si od něj nafotit v zahrádkách zámku Hluboká své podpis karty pro fanynky. To byla zdánlivě nejklidnější čas celého dne.

Nebezpečnej chlap Bednář a sloužící hraběnky Karolíny z BubnaPátou hodinou, opět po uzavření zámecké brány (to byste nevěřili jak je těžká) začaly Casanovovy přípravy na další hlavní zkoušku. Dofocovalo se a přefocovalo na program. Herci (hlavně dámy) mnohem vážněji přistoupili k úpravě svého zevnějšku a tím jednoznačně potvrdili svou profesionalitu a rozhodnost nedělní skrečovanou zkoušku nahradit na sto procent. Všichni tušili, co bude následovat. Zkoušení jednotlivých obrazů s plnou choreografií, světly a živým zpěvem a vracečky nejistých pasáží s připomínkami režiséra i choreografky.

Dvacátou první hodinou 2. července 2012 započala tedy druhá hlavní zkouška muzikálu Casanova. ''Já vás prostě žeru!'' říká hraběnka Karolína Giacomovi Girolamovi Casanovovi de SeingaltMuzikálu, který určitě výběrem skvělých pěveckých a hereckých osobností, díky zkušeným členům realizačního týmu a neopakovatelnou lidskou a přírodní atmosféru opět rozbuší srdce svých obdivovatelů. Letošní novinkou je kromě již tradičních pátečních a sobotních představení také přidané úterní představení, aby se mohli Casanovy nabažit i ti, kteří by se o víkendu neměli šanci na vyprodané představení dostat.

A aby nezůstalo jenom u jednoho bonusu, Musicalnet má pro vás pozvánku, exkluzivně pro náš server vytvořenou Danem Bartákem. Zaposlouchejte se tedy a ochutnejte ukázku hudby z Casanovy, kterou jinde nenajdete.

Exkluzivní megamix z muzikálu Casanova pro náš server

Vydejte se spolu s námi ochutnávat dál na Hlubokou. Slibuji vám bombastickou hostinu s mnoha třešničkami na dortu - melodickými, choreografickými i hereckými.

Galerie z příprav muzikálu Casanova
Před dílem choreografky všichni smekáme Casanova - muzikál plný krásných, roztančených, milých, inteligentních dívek a žen Casanova - muzikál plný šaramantních, vtipných, chytrých, šikovných hochů a mužů Během děje šermují i ženy a veřte, že vědí, kam mířít...
Být na okamžik hraběnkou... kdo by odolal Projekce v pozadí scény, přímo na zdi zámku, se objeví během představení několikrát v různých obrazech Je mu osm let a težko by jste hledali konkurenci Stínový efekt - jeden z moha nových nápadů
Osm úsměvů ze zámecké zahrady Choregrafie s provázky dotváří myšlenku prostředí pařížšské tkalcovské dílny Zleva: elév představení s ostříleným hercem několika muzikálů Historický záběr: po premiéře 6. 7. 2012 - najdi 10 rozdílů

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.