Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikál Pomáda slaví letos 40 let... i v Praze

Takto pohromadě je už neuvidíte...Muzikál Pomáda slaví letos 40 let a k oslavám tohoto výročí se přidává i Divadlo Kalich, které od 6. září exkluzivně uvede 100 představení tohoto legendárního muzikálu. Po zhlédnutí malé ukázky, musím říct, že to budou představení plná energie, nadšení a dobré nálady. Prostě je na co se těšit.

Když se řekne Pomáda a Ján Ďurovčík, tak každý, kdo o muzikál třeba jen někdy trošku zavadil, okamžitě zbystří a začne se zajímat o novinky. A toto spojení má skutečně co nabídnout.  Už obsazení nově uváděné Pomády říká, že to bude zážitek. Uznejte sami:

Sandy Nela Pocisková, Kateřina Steinerová, Veronika Gidová
Dannny Roman Tomeš, Jan Kříž, Přemysl Pálek
Kenickie Tomáš Savka, Petr Novotný
Rizzo Michaela Doubravová, Markéta Procházková
V. Fontaine / J. Casino / Anděl Zbyněk Fric, Jan Kříž
Doody Tomáš Löbl, David Gránský
Frenchy Nina Horáková, Marie Blahynková
Roger Michal Pleskot, Juraj Bernáth
Marty Veronika Veselá, Veronika Bošjaková
Sonny Petr Šudoma, Peter Veslár
Jane Ivana Korolová, Kateřina Herčíková
Eugene Martin Bačkovský, Jan Tenkrát
Patty Kateřina Šildová, Charlotte Doubravová
Miss Lynch Gloria Fricová, Lucie Novotná

Pomáda v Ďurovčíkově pojetíMuzikál se zkouší šest týdnů, a za tuhle krátkou dobu musí být všichni stoprocentně připraveni předvést to nejlepší. Že připraveni jsou, dokázali už na tiskové konferenci 28. srpna, kde předvedli 12-ti minutové medley, které doslova bralo dech přítomným novinářům.

I když malá ukázka trvala jen pár minut, přesto v ní zazářil, kdo mohl. V první řadě to byl určitě Roman Tomeš a jeho „Sandy“. A svoje sólovky předvedli i Nela Pocisková, Tomáš Savka nebo Míša Doubravová. Zaslouženě sklidili velký potlesk.

Bad boys & Bad girlNejvětší poklonu si zaslouží Zbyněk Fric. Je vidět, že on zvládne cokoliv. Zbyněk hrál už v první Pomádě a to Dannyho. Takže nová Pomáda pro něho určitě byla nová výzva. A ve své trojroli si to celé rozhodně užije. Užíval si i tohle krátké medley, kde zářil jak pěvecky, tak tanečně.

Když už mluvíme o tanci, tak choreografie a tanec je vlastně základ celé Pomády. A tady můžeme vidět tu skutečnou špičku, nejenom tanečníky, ale i tancující zpěváky, prostě kdo umí, ten umí… Tanec a pohyb byl plný energie, hodně bylo vidět třeba Tomáše Löbla, Přemka Pálka, Tomáše Savku, Honzu Kříže i Nelu Pociskovu nebo Míšu Doubravovu. Prostě každý ukázal to nejlepší.

Pink ladies k Pomádě neodmyslitelně patříCelých těch šest týdnů všichni Pomádou doslova žili a tolik se jim vryla do podvědomí a do srdce, že teď můžou předvést to, co jde přímo z každého z nich. Tolik nadšení a energie na jednom jevišti, přesně tohle je Pomáda.

Je mi jasné, že takto bude vypadat všech 100 představení. Takže každé představení bude skutečný zážitek pro každého návštěvníka muzikálu. A víme, že přenos energie a dobré nálady funguje i směrem z hlediště na jeviště. Tak buďme vstřícným a veselým publikem, které si užije každou notu a krok.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.