Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Divadlo Broadway vyhlásilo konkurz na role do muzikálu Casanova - známe podrobnosti

Slavný Casanova se vrací...Začátkem prázdnin léta 2012 se na nádvoří zámku Hluboká nad Vltavou konala světová premiéra muzikálu Casanova z pera autorů Zdeňka Bartáka a Petra Markova. Úspěch tohoto díla byl obrovský, o čemž svědčí fakt, že se průměrně nedostávalo přibližně 27 míst na jedno představení. A také velký počet představení a dalších souvisejících akcí, na kterých byl i náš server. První logickou otázkou na konci sezony bylo, zda se muzikál objeví v Praze. Pracovalo se na tom půl roku, a nyní se tedy Casanova připravuje i v Praze. A tak produkce divadla Broadway vyhlašuje konkurz.
A my vám jako první přinášíme podrobnosti.

Petra Parvoničová dá všem pořádně zabrat!Produkce muzikálu Casanova od skladatele Zdeňka Bartáka a textaře a libretisty Petra Markova, vyhlásila konkurz na role do tohoto muzikálu, především vedlejší a tanečně-pěveckou company. Konkurz se bude konat 25. a 26. února v Divadle Broadway (Na Příkopě 31, Praha 1) a to vždy od 14:30 do 21 hodin (a dle potřeby i déle). Producent Oldřich Lichtenberg zve všechny zájemce, šanci dostane každý uchazeč, neboť autorskému týmu záleží na tom, aby do vedlejších rolí a company byli vybráni ti nejlepší a diváci si skutečně přišli na své.

Upozorňujeme, že company v tomto muzikále bude zpívat živě a k tomu tančit poměrně náročné choreografie, a proto hledáme kromě sólistů hlavně zpívající tanečníky/tanečnice.

Porota bude přísná, ale spravedliváKonkurzy se budou skládat celkem klasicky ze tří částí:

Taneční: přineste si, prosím, náležitý oděv a obuv.

Pěvecká: pro všechny účastníky pěveckého konkurzu je povinná jedna skladba z muzikálu Casanova (k jednotlivým rolím ke stažení níže) a druhá dle vlastního výběru s hudebním podkladem (nebude k dispozici piano) – prosím, připravte si obě!

Herecká: viz přiložený soubor s monology

Důležité je také správně odhadnout, pro jakou pěveckou roli se účastník konkurzu rozhodne, a proto naleznete velmi stručný popis jednotlivých (povinných) pěveckých partů v následující tabulce. Vzhledem k možnému upřesňování či doplňování informací sledujte tento článek, abyste byli v obraze.

Role
(s podklady)
Monolog
(texty)
Popis Věk
Giacomo Giacomo Malý zpívající kluk do 13-ti let
Komtesa Adéla Komtesa Adéla Popovější nádech celé této role – energická, krásná a emancipovaná americká neteř 20 – 30 let
Hrabě z Valdštejna Hrabě z Valdštejna Operně založený – starší mužský hlas 40 – 60 let
Hraběnka Karolína Hraběnka Karolína Rozverná dáma středního věku – může mít i operní nádech 35 – 50 let
Správce Bednář Správce Bednář Komická postava i role – záleží na výrazu věk nerozhoduje
Komorná Líza Komorná Líza Komorná. Nutná operní průprava s uměním zpívat i neoperně a energicky dravě. U této role je nutné si připravit obě povinné písně v příloze! (nemusí být píseň dle výběru) 20 – 40 let
Company
páni i dámy
  Tanečně-pěvecká company. Uvítáme rozličné barvy hlasů - BAS, BARYTON, TENOR, ALT, SOPRÁN věk nerozhoduje
Company -
starší dáma
  Company - role služebné se sólovou písní starší žena

V případě zájmu účasti na konkurzu je nutné se nahlásit s uvedením role na email:
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript   (Standa Běle, company manager Divadla Broadway)

Premiéra muzikálu Casanova - 23. května 2013 v Divadle Broadway

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.