Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Dracula se vrací na česká jeviště - tentokrát do Karlína

Společná fotografie všech přítomnýchNejúspěšnější český muzikál od autorů Karla Svobody, Zdeňka Borovce a Richarda Hese se opět objeví na českém jevišti. Jeho druhé znovuuvedení bude odlišné především hracím prostorem. Muzikál se totiž nevrátí do Divadla Hybernia, nýbrž se objeví v Hudebním divadle Karlín. Karlínský ředitel Egon Kulhánek a producent Oldřich Lichtenberg se rozhodli dílo na tomto jevišti odehrát (zatím) dvacet osmkrát.

Renč, Lichtenberg, Polák a KulhánekDracula bude vzkříšen ve „starém“ konceptu a desingu z Divadla Hybernia, se scénou Daniela Dvořáka a kostýmy Romana Šolce. Inscenační tým ovšem nepopírá, že inscenace dozná jistých změn. Protože Divadlo Karlín disponuje živým orchestrem, muzikál o upírském hraběti bude poprvé hrán s živou hudbou, v hudebním nastudování Kryštofa Marka. Orchestr by měl čítat patnáct nebo šestnáct hudebníků. Sound desing zajistí Petr Košař a light desing má na starosti Pavel Dautovský.

Představitelky Nymf s LorraineInscenační tým nepopírá ani změny ve výpravě – scéna a dekorace budou upraveny a modifikovány, objeví se nové projekce. Textová, potažmo hudební složka díla se také dočká úprav. V soupisce postav se (alespoň zatím) vůbec neobjevuje role bratra Lorraine, Stevena. Je tedy nejspíš pravděpodobné, že v nové verzi se této postavy již nedočkáme, nebo bude zkráceno její působení. Ačkoli škrty ještě nejsou definitivní, režisér  Filip Renč potvrdil, že Dracula bude trvat přibližně dvě hodiny.

Daniel Hůlka a Josef VojtekPodstatnou změnou prošlo obsazení jednotlivých rolí. Producenti se rozhodli tým účinkujících více přiblížit původnímu obsazení, než tomu bylo v Divadle Hybernia. Někteří diváci tedy budou mít poprvé možnost zhlédnout v Draculovi některé původní účinkující. Do určitých rolí byl zatím obsazen pouze jeden interpret, dá se tedy očekávat, že se inscenační tým ještě rozroste. Tanečníci do company nebyli zatím zveřejněni, jisté ale je, že budou tančit na choreografie Pavla Strouhala. Kompletní známé obsazení zatím vypadá následovně:

                                        Dracula: Daniel Hůlka, Josef Vojtek

Lorraine: Leona Machálková, Magda Malá

Adriana: Kamila Nývltová, Daniela Šinkorová

Šašek, sluha, profesor: Jiří Korn

Nick: Richard Genzer, Martin Pošta

Kněz: Tomáš Trapl

Nymfa ohnivá: Hana Křížková

Nymfa hodinová: Renata Drössler

Nymfa větrná: Sylva Podkonická Schneiderová

Leona Machálková a Magda MaláHudební divadlo Karlín před nedávnem slavilo deset let inscenování Noci na Karlštejně, dvacet let Jesus Christ Superstar na české scéně a do třetice vstoupí do oslav s Draculou, také s kulatou dvacítkou. První představení bude speciální. Odehraje se totiž v lednu ve Španělském sále Pražského hradu a kromě Divadla Karlín se ještě objeví v pár "arénách", jejichž přesnější lokace v tuto chvíli zůstává tajemstvím (kromě termínu 21. 2. 2015 v Pardubicích). Premiéra v Hudebním divadle Karlín je plánována na přelom února a března 2015.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.