Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Tři mušketýři se vracejí

Tři mušketýři se vracejí na BroadwayDo Divadla Broadway se po dvouleté pauze, vrací úspěšný muzikál z pera Michala Davida Tři mušketýři. Libreto napsali Lou Fanánek Hagen a Libor Vaculík. Celé dílo zrežíroval Libor Vaculík. Tento muzikál prošel od své premiéry velký kus cesty. Dvě sezony úspěšně bavil diváky v Praze, poté se přesunul do Divadla Nová scéna v Bratislavě a v roce 2009 odletěl až do Jihokorejského Soulu. A nyní se vrací zpět do Divadla Broadway, kde znovu ožije romantický příběh plný lásky, přátelství, ale i intrik a nenávisti.

Královna AnnaV hlavních rolích se představí Josef Vojtek v roli Athose, Stanislav Hložek jako Porthos. Zamilovanou Královnu Annu ztvárňují Radka Fišarová nebo Linda Finková. Roli mladého D´Artagnana si zazpívá Tomáš Beroun a nově také Jan Kopečný. Jako Aramise uvidíte Juraje Bernátha. Roli Mylady, intrikářky a ženy plné zloby a nenávisti se zhostí Alžbeta Bartošová nebo Sylva Schneiderová. Velkou lásku D´Artagnana, krásnou Constanc ztvární Markéta Procházková nebo Zdenka Trvalcová. Role Buckinghama, tajné lásky Královny Anny, se zhostí Josef Vágner. Třešničkou na dortu bude komediální dvojice Michal Suchánek a Richard Genzer v rolích Plancheta a Bonacieuxe. Těšit se můžete i na nádherné dobové kostýmy z tvorby návrháře Romana Šolce.

Kardinál Richelieu opět spřádá své intrikyPojďme se nyní podívat na děj muzikálu. Romantický příběh o přátelství, lásce, ale také o intrikách a nenávisti se odehrává v první polovině 17. století, kdy vládl Francii Ludvík XIII. Ten se však více než o stát zajímá organizování plesů, honů a jiných světských radovánek. Vládu nad státem držel tedy pevně v rukou kardinál Richelieu – člověk vzdělaný, inteligentní, zrozený pro politické machinace. Nad Francií visela hrozba války s Anglií. Ve snaze zkompromitovat královnu Annu povolá Richelieu falešným dopisem anglického lorda – vévodu z Buckinghamu do Paříže. Zde má být překvapen v náručí Anny a ta má být svědčena z vlastizrady. Lordovi Buckinghamovi se díky důmyslnému přestrojení podaří navštívit královnu. Jako zástavu lásky mu Anna předá přívěsky, které dostala od svého manžela Ludvíka.

Opět zazáří dvojce Genzer-SuchánekRozzlobený Richelieu degraduje šéfa policie Rocheforta. Vymyslí lest. Přemluví krále, aby na počet Anny uspořádal ples, na který si královna musí vzít přívěsky. Zoufalá královna prosí o pomoc svoji důvěrnici Constance. Do vysoké politické hry vstupuje náhodně mladý Gaskoněc – D´Artagnan. Miluje Constance, rád by se stal mušketýrem. Je tedy připraven splnit pro svou lásku i pro královnu nemožné. Za doprovodu svých přátel Athose, Porthose a Aramise cestuje do Anglie. Úkol je jasný – přivézt co nejrychleji zpět přívěsky pro královnu. Ty musí včas ozdobit její plesovou toaletu.

D´Artagnan se opět zamilujeRichelieu pověří Mylady, aby na cestě do Anglie předhonila mušketýry a zmocnila se tak přívěsků. Mylady využije všech svých ženských prostředků, vláká lorda Buckinghama do pasti – vžene ho do náruče smrti. I Constance umírá její rukou, Mylady je však odhalena a ve spravedlivém soudu, kterému předsedá její bývalý manžel – Athos, popravena. D´Artagnan vrací královně Anně přívěsky. V náhodném souboji za Rocheforta a Richelieu mu nabízí právě po něm uvolněné místo šéfa ve své gardě. D´Artagnan však odmítá. Chce sloužit ve službách krále, chce se stát mušketýrem. Královna plní přání svého manžela – přichází na ples ozdobena přívěsky. Slavnostně předává d´Artagnanovi mušketýrský stejnokroj a plní mu tak jeho přání – stát se mušketýrem.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.