Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Atlantida vydala své první tajemství

Nový muzikál představili Martin Černý, Ján Ďurovčík, Miro Žbirka a Michal KocourekV pondělí 9. března 2015 Divadlo Kalich poprvé představilo novinářům chystaný muzikál Atlantida. Tvůrčí tým usedl na jevišti ve složení – autor scény Martin Černý, režisér a choreograf Ján Ďurovčík, autor písní Miro Žbirka a ředitel a producent Divadla Kalich Michal Kocourek. V první řadě se usadili čerství vítězové konkurzů a v dalších řadách byli připraveni novináři a fotografové, zvědaví, co nového produkce Divadla Kalich připravila tentokrát. Samozřejmě jsme u toho nechyběli ani my, takže vám přinášíme první informace o tomto chystaném muzikálu.

Martin Černý byl dobře naladěn a o svém návrhu scény vtipkovalCastingovými koly jako vítězové prošly samé známé tváře, jako jsou Jan Kříž, Tomáš Savka, Michaela Doubravová, Markéta Procházková, Alžbeta Bartošová, Roman Tomeš, Tomáš Löbl a Marie Blahynková. Všichni se již klidní a spokojení usmívali v první řadě hlediště. V představení je doplní ještě další úspěšní kolegové z castingu Petr Novotný, Oldřich Smysl a Věra Vodičková, kteří ovšem an tiskové konferenci přítomni nebyli.

Režisér a choreograf Ján Ďurovčík dá jistě účinkujícím zase pořádně zabratV Divadle Kalich již mnohokrát osvědčený autor scény Martin Černý hýřil vtipem, když prozradil, že původním nápadem bylo napustit divadlo až po balkóny vodou, ale to nakonec neprošlo, protože pod vodou by nefungovaly mikrofony… Pobavil tím nejen novináře, ale především kolegy herce. Směrem ke zpěvákům v první řadě vzápětí pohotově podotkl, že se těší, až se role otočí, až budou zpěváci dřít na jevišti a smát se jim bude z první řady on.

Miro Žbirka zcela důvěřuje tvůrcům muzikálu a nechá vše na nichDobře naladěný režisér a choreograf Ján Ďurovčík nezůstal za scénografem Černým vůbec pozadu, když zavtipkoval, že Miro to psal v době, kdy ještě Atlantida existovala…  Písničky Mira Žbirky budou doprovázet napínavý příběh několika mladých lidí na cestě za dobrodružstvím, která, jak už to bývá, bude také jejich cestou k poznání sebe sama. Každý z účastníků se vydává hledat něco jiného, během děje se však místo objevování bájně civilizace začnou odkrývat jejich pečlivě střežená tajemství...

Novinářům se představili vítězové castinguAutor písní Miro Žbirka prozradil, že od prvního nápadu k realizaci to trvalo téměř dva roky. Vyjádřil se ve smyslu, že viděl předchozí představení Michala Kocourka a Jána Ďurovčíka a že jim plně důvěřuje a do přípravy muzikálu nebude mluvit, nechá se překvapit výsledkem. Bude zajímavé vidět své písně na jevišti z jiného úhlu pohledu. „Žijeme v muzikálové době, tak konečně došlo i na mě, asi to vybírali podle abecedy,“ dodal Miro Žbirka s úsměvem sobě vlastním. Atlantida se začne zkoušet 25. a 26. července, premiéra je naplánována na 10. září 2015, předprodej vstupenek byl již zahájen.

 

Hudba a texty písní: Miro Žbirka
Producent: Michal Kocourek
Režie a choreografie: Ján Ďurovčík
Texty písní: Kamil Peteraj
Libreto: Ján Ďurovčík a Peter Pavlac
Scéna: Martin Černý
Kostýmy: Zuzana Straková
Hudební aranžmá: Lubomír Dolný

Komentáře k článku

avatar Eva
0
 
 
OBJEVTE TAJEMSTVÍ BÁJNÉ ATLANTIDY

V pražském divadle Kalich měl ve čtvrtek 10.září letošního roku svou úspěšnou premiéru hit-muzikál složený z hitů,songů,skladatele,zpěváka hitmeikra Mira Žbirky ,nové muzikálové dílo úspěšného,uznávaného,charismatického režiséra,choreografa Jána Ďurovčíka ATLANTIDA a věřte,objevit tajemství bájné Atlantidy stojí za to...
Napínavý,tajemný,emocemi nabitý příběh líčí dobrodružnou,nebezpečnou,plnou překvapení cestu sedmi mladých lidí vydávajících se hledat tajemství prabájné Atlantidy,která se postupně mění v cestu k poznání sebe samého,sebe samé... Každý z účastníků výpravy se vydává hledat něco jiného,ale pozvolna,postupně se místo tajemna bájné civilizace odkrývají jejich vlastní,pečlivě střežená tajemství.
Představení plné silných emocí. Smích vykouzlí,pobaví diváka ,,holčičí rozjímání" o lásce Majky,Brejny a Sofie. Slzy v očích se vám objeví,když začnou vycházet najevo bolestná,temná traumata jednotlivých členů výpravy- Milanova ztráta ženy a syna,podrazem zmařený milostný vztah Sofie a Martina,až mrazivá,slzavá zpověď mladého milionáře Jerryho... Bez kapesníčku to nelze...
Krom hitů Mira Žbirky v novém,neobvyklém,moderním pojetí,které ortodoxní fanoušky Žbirky možná poněkud zaskočí,nabízí strhující,emotivní,energií nabitou podívanou tak typickou,pověstnou pro Ďurovčíka a jeho team toto nejnovější ,,dítko".
V roli mladého milionáře JERRYho exceluje bravurní JAN KŘÍŽ ( v alternaci s Petrem Novotným). Ztrátou ženy a syna trápícího se,zlomeného MILANa přesvědčivě ztvárňuje výtečný ZBYNĚK FRIC ( v alternaci s osobitým Michalem Pleskotem či Tomášem Savkou). ,,Padouchem" ANDREJem se v představení stává přesvědčivý,výborný PŘEMYSL PÁLEK ( v alternaci se Zbyňkem Fricem nebo Oldřichem Smyslem). Sympatický je MARTIN v podání ROMANa TOMEŠe ( alternuje Tomáš Löbel). naprosto odzbrojující,okouzlující je MAJKA- MARIE BLAHYNKOVÁ ( v alternaci s Věrou Vodičkovou), sympatie diváků si získají zcela jistě i SOFIE osobitá MICHAELA DOUBRAVOVÁ ( alternace Alžběta Bartošová) a sympatická BREJNY MARKÉTA PROCHÁZKOVÁ (v alternaci výbornou Kateřinou Steiner Pileckou). V Dámské víceroly září Veronika Bošjaková či Charlotte Doubravová,v té pánské Juraj Bernáth nebo Martin Bačkovský.
Tahle sympatická parta si dokonale rozumí,,,slyšejí" na sebe a diváka doslova dokáží vtáhnout do děje. Nelze si nepovšimnout atraktivních kostýmů z dílny Zuzany Strakové. Zaujme i neotřelé,zdařilé scénografické řešení scény,jejímž autorem je Martin Černý.
Vyzdvihnout musím i profesionalitu,ochotu lidí zůstávajících v pozadí,kteří také svým způsobem přispívají k příjemnému diváckému zážitku- Dámy pokladní,uvaděčky,šatnářky....
A tak mohu jen doporučit navštívit Divadlo KALICH Praha a objevit tajemství bájné ATLANTIDY.

Atlantida
hity Mira Žbirky poprvé na divadelním jevišti


Hudba a texty písní: Miro Žbirka
režie a choreografie: Ján Ďurovčík
texty písní: Kamil Peteraj
libreto: Ján Ďurovčík a Peter Pavlac
scéna: Martin Černý
kostýmy: Zuzana Straková
hudební aranžmá: Lubomír Dolný
Délka představení: 180 minut
( S přestávkou)

Termíny
pá 25.09. 19:00 Atlantida Muzikál
so 26.09. 14:30 Atlantida Muzikál
so 26.09. 19:00 Atlantida Muzikál
ne 27.09. 14:30 Atlantida Muzikál
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.