Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Nová Angelika přichází...

Producenti mají k úsměvu důvodAngelika, markýza andělů se vrací na muzikálová prkna. Po dlouhých šesti letech se tento muzikál vrací na scénu Divadla Broadway. Poté, co se musela v roce 2010 stáhnout z důvodu razantního zvýšení licenčních poplatků, započala postupně nová jednání, prováděná přes prostředníky, jejichž cílem bylo uzavření smlouvy, která by umožnila nové uvedení. To se nakonec podařilo.

Michal David občas nevěří vlastním uším...Premiéra je ohlášena na 18. února 2016. Jak však uvedli producenti i režisér, dílo dozná změn. Ač nejsou jasné ještě všechny změny, na jedné se shodli hned: původní Angelika byla příliš dlouhá. Budou tak vypuštěny scény, které neovlivní příběh. Otázkou zůstává, zda nedojde také k redukci hudebních čísel. Režijně ho povede Libor Vaculík, který s Bednárikem a jeho asistentem Ľubo Fritzem spolupracoval již na původní Angelice.

Oba noví NicolasovéJiné bude i jevištní ztvárnění - jak moc bude odlišné od původní verze, není však v tuto chvíli úplně jasné. Koncept stále vzniká, mění se a vyvíjí. Věřím, že nás Šimon Caban příjemně překvapí. Kostýmy také doznají změn, nikoliv však jejich autor - Roman Šolc je zárukou krásných a elegantních kostýmů. Další změnou je vypuštění tří menších rolí - v muzikálu se již nesetkáme s Filipem, Lorrainem a otcem Angeliky.

Nová Madame ContoireV hlavních rolích uvidíme i nové tváře - v roli Angeliky s Alžbetou Bartošovou a Michaelou Gemrotovou, Contoire bude Yvetta Blanarovičová a Olga Lounová, Montespan prožije Lucia Jagerčíková a Alžbeta Bartošová, v mužských rolích uvidíme Nicolase Josefa Vágnera a Jana Kopečného, Bachtiary Bej bude nově Martin Šemík.

Jsem opravdu zvědav, jak nová Angelika osloví diváky. To zjistíme po 18. únoru…

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.