Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Nový muzikál přináší Čas růží do Hudebního divadla Karlín!

Část inscenačního a hereckého týmuV úterý, 15. listopadu, se uskutečnila druhá tisková konference k muzikálu Čas růží, jenž bude mít premiéru 16. a 17. března 2017 v Hudebním divadle Karlín (kde si ho exkluzivně přál uvádět Karel Gott, který vznik díla nadšeně sleduje a zavítal i na všechna kola konkurzů). Pojďte se s námi podívat na jeho obsazení, tvůrčí tým, kostýmní a scénografické návrhy a několik odkrytých informací.

Autor scénáře Sagvan Tofi a kostýmní návrhář Roman ŠolcNa začátku je třeba podotknout, že muzikál s písněmi Karla Gotta si neklade za cíl být muzikálem mapujícím a popisujícím životní příběh zpěváka. Jeho písně jsou propojeny s novým příběhem, který vznikl v myšlenkách Sagvana Tofiho a byl převeden do scénáře. Příběh bude o muži, který potkal osudovou ženu na celý život – tedy hlavně o lásce. Muzikál zrežíruje Petr Novotný.

Eva Burešová a Jan Kopečný zazpívali duet z připravovaného muzikáluSagvan Tofi zmínil, že do užšího předvýběru se dostalo čtyřicet písní, z nichž ve finálním výběru zazní třicet čtyři. Již teď víme, že uslyšíme hity „Když jsem já byl tenkrát kluk“, „Svět má ty chvíle rád“, „Když muž se ženou snídá“, „Jdi za štěstím“, „Nápoj lásky č. 10“, „Je jaká je“, „Jen hádej“, „Korunou si hodím“. Oldřich Lichtenberg ve spolupráci s Jiřím Paulů za ProVox music publishing s. r. o. sháněl autorská práva k písním.

Petr Dopita a Josef Vojtek budou ztvárňovat postavu StarceTvůrčí tým také zmínil, že tento muzikál je prvním dílem, kde bude na jevišti HDK vystupovat více dětí. Dětské role zde budou čtyři - Honzík, Anetka, Bohoušek a malý Zrzek - a všechny tyto postavy se v muzikálu objeví i v dospělé verzi. Mnoho dalších dětí se objeví v company. I s těmi bude secvičovat choreografie Petra Parvoničová, která má s prací s dětmi zkušenosti (např. z muzikálu Alenka v kraji zázraků, Kapka Medu pro Verunku).

Ing. Arch. Daniel Dvořák a režisér Petr NovotnýPodle Ing. Arch. Daniela Dvořáka má muzikál dost změn prostředí, neboť obrazová fantazie Sagvana Tofiho je velká, a klade tak vyšší nároky na vizuální podobu jednotlivých scén. Během příběhu se tak podíváme do tajuplného lesa, na pouť, na hospodské veselky nebo koncertní jeviště, ale bude toho mnohem víc. Jako jediní jsme si ověřili, že konstrukce postavená před portály viditelná na scénografických návrzích ve finální podobě nebude, příliš by rušila. Svislé sloupy se objeví jen při koncertních scénách.

Návrh kostýmu BarnabášeDěj se bude odehrávat v časovém rozmezí od doby poválečné, přes padesátá., sedmdesátá léta až po začátek osmdesátých. Tomu bude přizpůsobovat kostýmy Roman Šolc, který se bude snažit zachovat věrnost a dobovost oděvů.

Těšíte se na tento nový muzikál v HDK?

 

Tvůrčí tým
Scénář Sangvan Tofi
Režie Petr Novotný
Scéna Ing. Arch. Daniel Dvořák
Hudební nastudování Martin Kumžák
Choreografie Petra Parvoničová
Sbormistr Jiří Březík
Hudební dramaturgie Ondřej Soukup
Sound desing Petr Ackermann
Light desing Pavel Dautovský

 

Osoby a obsazení
Honza Jan Kopečný, Roman Tomeš
Danny Ondřej Bábor, Peter Pecha
Bohouš Ladislav Korbel, Martin Písařík
Zrzek Jaromír Nosek, Petr Ryšavý
Aneta Eva Burešová, Markéta Procházková
Stařec Petr Dopita, Josef Vojtek
Barnabáš Sagvan Tofi, Jiří Langmajer
Hortenzie Adéla Gondíková, Ivana Jirešová
Otec Honzy Milan Malinovský, Josef Štágr
Wronsky Vladislav Beneš, Vlastimil Zavřel

 

Dětské role
Honzík Filip Antonio, Matouš Klíma
Anetka Ines Ben Ahmed, Natálie Němcová, Agáta Tandlerová
Bohoušek Mikuláš Matoušek, Filip Vlastník
malý Zrzek Tomáš Ringel, Lukáš Veřlák
 Dále hrají (děti)  Josef Fečo, Petr Cemper, Samuel Gertyák, Dominik Timár, Ondřej Routa,
   Daniel Žižka, Jasmínka Adamcová, David Maamri, Kristýna Mandousová,
   Natálie Kožušníková, Vladimír Nový a Yasin Svoboda

 

Lesní příbytek Starce Pestrobarevný návrh pouťové scény Můžeme hádat, co tato scéna symbolizuje. Honosnější zákoutí v baru/klubu, nebo apartmá s výhledem? Návrh jedné z koncertních scén
Návrhy kostýmů Bohouše a Honzy do roku 1956 Kostýmy pouťové obsluhy Oděvy návštěvníků pouti v roce 1956 Dva kostýmní návrhy Zrzka

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.