Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Šampióna Apolla v muzikálu Rocky česky zazpívá herec ze Lvího krále

Rocky je v plných přípraváchOscarem oceněný příběh o životní šanci a osudové lásce má v Praze mezinárodní obsazení. Roli boxerského šampióna Apolla Creeda v muzikálu Rocky vytvoří Američan Luther Raphael Simon. Zkušený herec, který účinkoval ve světových hitech jako Lví král, Bídníci, Rent nebo Hairspray!DreamGirls, nebo Motown se kvůli angažmá naučí zpívat česky. „Mám soukromou učitelku a piluju češtinu každý den,“ uvedl Simon, který se na jevišti Kongresového centra Praha utká s dvojnásobným držitelem Ceny Thálie Janem Křížem, představitelem Rockyho.

Tréning je velmi tvrdýLuther Raphael Simon pochází z Miami a postavu Apolla vytvořil už v německé verzi muzikálu Rocky. Pro Stuttgart se naučil německy, a teď kvůli roli studuje češtinu. „Znám charakter postavy, vím, co říká a je pro mě výzva se slova naučit v několika jazycích,“ vysvětlil Simon. „Beru lekce přes skype, učitelka mě učí česky, já ji zase anglicky,“ směje se absolvent muzikálového herectví kalifornské university. Najal si kvůli pražskému angažmá kouče fonetiky a věří, že nejvíc správného akcentu pochytá na každodenních zkouškách muzikálu Rocky. Za nejtěžší moment představení přitom nepovažuje zpěv nebo herectví v jakémkoli jazyce, ale box. „Apollo je světový šampión a diváci musí věřit, že v ringu stojí opravdový mistr. Musíte mít energii, sílu a přesvědčivost vítěze. Zároveň jde o divadlo, takže prostředky, kterými bojujete, jsou v náznaku, ale musí vypadat jako skutečný souboj,“ uzavřel Luther.

Jan Kříž už se začíná podobat Silvestru StalonemuOscarový příběh outsidera na motivy filmu se Sylvesterem Stallonem vstoupí na scénu Kongresového centra Praha 3. března 2017. Legendární příběh o životní šanci a osudové lásce produkuje tým úspěšné české verze Mamma Mia! ve spolupráci se Stage Entertainment. V hlavní roli se alternují Kryštof Michal, Jan Kříž a Peter O. Pecha. V dalších úlohách hrají Hana Holišová, Milan Šteindler, Vojtěch Bernatský, Robert Záruba, Markéta Procházková, Roman Vojtek, Petra Vraspírová, Petr Svěcený nebo Michaela Nosková.

Zkoušky jsou v plném prouduInspirující příběh o odvaze a vytrvalosti umocňuje originální hudba včetně hitparádových hitů „Eye of the Tiger“, „Fight from the Heart“ a „Gonna Fly Now“. Velkolepou podívanou graduje vedle světelných efektů především unikátní scénografie Martina Černého, jaká v českých muzikálech dosud nebyla k vidění. Muzikál Rocky měl světovou premiéru 18. listopadu 2012 v hamburském Operettenhaus a sklidil pozitivní recenze. Na základě německého úspěchu byl v dubnu 2014 uveden na newyorské Broadwayi, kde získal 4 nominace na cenu Tony, z nichž jednu – za originální scénografii – vyhrál. Tři ocenění obdržel také v rámci prestižních Drama Desk Award a Outer Critics Circle Award, na dalších 14 trofejí byl nominován.

Premiéra se blíží, a tak jdou do toho všichni s plným nasazenímPůvodní hudbu muzikálu Rocky zkomponoval Stephen Flaherty, texty napsala Lynn Ahrens, slavný tandem oceněný cenou Tony a 2x nominovaný na Oscara. Autorem libreta je Thomas Meehan, který mimo jiné napsal předlohy k muzikálům The Producers a Hairspray. Autorem českých textů je Michael Prostějovský, známý z domácích verzí muzikálů Jesus Christ Superstar nebo Evita. Režií českého zpracování je pověřen německý režisér Christoph Drewitz, který se podílel také na verzích muzikálu Rocky pro Broadway a Hamburk. Předprodej vstupenek je v sítích Ticket Art a Ticketportal po celé ČR.

Osoby a obsazení

Rocky – Kryštof Michal / Jan Kříž / Peter Pecha
Mickey – Milan Šteindler / Luděk Walter
Paulie – Roman Vojtek / Henrich Heňo Šiška
Apollo – Luther Raphael Simon
Adrian – Markéta Procházková / Hana Holišová
Gloria – Michaela Nosková / Dáša Zázvůrková
Gazzo – Martin Sobotka / Jaromír Adamec
Jergens – Ernesto Čekan / Oldřich Kříž
Apollův manager – Jaromír Holub / Jan Urban
Buddy – Martin Steiner / Radim Flender
Watchman / Mike – Juraj Bernáth / Jiří Daniel
Wysocki – Petr Kutheil / Petr Ryšavý
Spider Roco – Aleš Vogel
Bob Dunphy – Robert Záruba / Vojtěch Bernatský / Petr Svěcený / Ondřej Novotný
Angie – Pavlína Matiová / Zuzana Gamboa
Joanne – Marie Křížová / Vendula Příhodová
Lina McKenna – Zorka Hejdová / Hana Mašlíková
Apollo Girls – Daniela Lebedová / Tereza Prucková / Petra Vraspírová / Tereza Machová / Veronika Morávková / Zuzana Ďurdinová
Shirley – Kateřina Klausová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.