Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Hudební divadlo Karlín představilo obsazení muzikálu Sestra v akci

V hlavní roli uvidí diváci Lucii BílouV úterý 4. dubna Hudební divadlo Karlín představilo na tiskové konferenci novou chystanou hudební komedii Sestra v akci, jejíž premiéry jsou naplánovány na 19. a 20. října 2017. Vedení divadla odtajnilo i obsazení muzikálu, ve kterém se jako hlavní představitelka objeví Lucie Bílá. Jak je všeobecně známo z filmové předlohy, hlavní postavu ztvárňuje černoška Whoopi Goldberg. HDK vyjednalo pro Lucii výjimku, aby ji mohlo obsadit. Jako alternace bude pro roli připravena Markéta Procházková.

Lucie s Noidem jsou dnes velcí přátelé a často se na jevišti Hudebního divadla Karlín potkávajíPředlohou pro muzikál Sestra v akci, byl stejnojmenný film z roku 1992, v němž se odehrává příběh Deloris Van Cartierové. Deloris se musí v rámci programu ochrany svědků skrýt do kláštera u řádových sester, což ve stereotypním běhu kláštera způsobí malou pohromu, zapříčiní to řadu nečekaných a komických situací. Muzikál je ověnčen celou řadou nominací na prestižní divadelní ceny, slavil úspěchy na londýnském West Endu, na americké Broadwayi, v Hamburku, Miláně a ve Vídni. Nyní se konečně chystá dobýt také českou metropoli.

Vedení divadlo prozradilo novinářům vskutku exkluzivní obsazení muzikáluHudbu k muzikálu složil osminásobný držitel Oscara a stálý spolupracovník filmového Studia Walt Disney Alan Menken. Je autorem i hudby k animované pohádce Kráska a zvíře, k Aladinovi a Malé mořské víle. Od roku 2010 má svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Libreto k muzikálu napsali Bill a Cheri Steinkellnerovi, texty původních písní vytvořil Glenn Slater. Českého překladu se ujal v Hudebním divadle Karlín již osvědčený Adam Novák.

Režie se ujme osvědčený Antonín ProcházkaRežii české verze Sestry v akci svěřila produkce Antonínu Procházkovi, který se k této skutečnosti vyjádřil slovy: „Je to výborný komediální muzikál se skvělou hudbou. A jsem velmi rád, že se potkám s lidmi, se kterými pracovat je potěšení.” Měl na mysli především Lucii Bílou, které hlavní role energické Deloris jistě sedle jak ulitá. Kromě již zmíněné Markéty Procházkové se mohou diváci těšit ještě na Václava Noida Bártu, Světlanu Nálepkovou, Ivu Pazderkovou, Martina Písaříka, Romana Tomeše, Václava Vydru a celou řadu dalších umělců zvučných jmen.

 

Diváci se mohou těšit na Světlanu Nálepkovou, Ivu Pazderkovou, Lucii Bílou, Pavlu Břínkovou, čerstvou majitelku Ceny Thálie za celoživotní přínos v oboru opereta a muzikál, Markétu Procházkovou a řadu dalších

Tvůrčí tým
hudba Alan Menken
texty Glenn Slater
libreto Bill Steinkellner a Cheri Steinkellner
český překlad a texty Adam Novák
režie Antonín Procházka
choreografie Pavel Strouhal
hudební nastudování Kryštof Marek
sbormistr Sára Bukovská
scéna Martin Černý
kostýmy Linda Boráros
sound desing Petr Ackermann
light desing Pavel Dautovský

 

Na tiskové konferenci bylo patrné, jak moc se všichni na realizaci nového projektu těší

Obsazení
Deloris Van Cartier /
Sestra Mary Clerence
Lucie Bílá / Markéta Procházková
Matka představená Světlana Nálepková / Iva Pazderková
Curtis Shank Václav Noid Bárta
Poručík Eddie Souther Martin Písařík / Roman Tomeš
Sestra Mary Lazarus Pavla Břínková
Monsignor O´Hara Jaromír Dulava / Václav Vydra
Sestra Mary Patrick Markéta Procházková / Barbora Šampalíková
Sestra Mary Robert Vendula Příhodová / Veronika Vyoralová
Sestra Mary Theresa Helena Dytrtová / Hana Seidlová
TJ Petr Ryšavý / Jan Urban
Joey Ivo Hrbáč / Martin Sobotka
Pablo Lukáš Kellner
V dalších rolích

Pavlína Ďuriačová, Eliška Grabcová, Andrea Holá,
Lucie Chlumská, Kateřina Klečková, Petra Kosková,
Kateřina Nováková, Kateřina Sedláková,
Barbora Skočdopolová a Veronika Veselá

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.