Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

CD Robin Hood potěší

K Robinu Hoodovi patří bojové scénySpolu s divadelní premiérou muzikálu Robin Hood spatřilo světlo světa i CD s jeho hudbou. To jistě potěší všechny, kteří mají při poslechu rádi rozmanitost v alternacích. Jsou zde totiž zastoupeni všichni představitelé hlavních rolí i většina z těch, kteří se objevují v rolích vedlejších. Někoho slyšíme ve více písních, někoho třeba jen v jedné, ale hlavně, že zde vůbec jsou. Taková interpretační pestrost nebývá u nás na CD tohoto typu obvyklá.

Že by budoucí muzikálová hvězda Martina Bártová?Autorská dvojice Ondřej Soukup (hudba) a Gábina Osvaldová (texty) opět nezklamala. Texty jsou vtipné a originální, hudba melodická a dobře zapamatovatelná. CD obsahuje 18 písní a jeden bonus v podobě radio verze. Už při prvním poslechu si určitě některé z nich oblíbíte a budete se k nim rádi vracet. Oproti divadelnímu představení působí hudba na CD méně živě. Je jakoby „učesanější“. Kdybych měla zmínit píseň, u které je to nejvíc znát, je to jistě „Hu ha“. Když ji slyšíte přímo v divadle, má daleko větší drajv a šmrnc. Podobně je na tom i „Tanec čarodějnice“. V obou případech je to určitě i proto, že důležitou roli pro jejich vyznění má jejich vizuální podoba.

Až se zblázním…Pokud jde o jednotlivé interprety, největší zastoupení má Robin v podání Václava Noida Bárty, který zde má 4 písně. Jana Kříže a Jána Jackuliaka uslyšíme dvakrát. Po dvou písních mají Mariany Lucia Šoralová a Martina Bártová a jednu Nela Pocisková. Kdybych měla hodnotit, tak nejméně mě oslovila dvojice Ján Jackuliak a Nela Pocisková. Jackuliak působí nevýrazně. Jeho zpěvu sice nelze nic vytknout, ale přesto nezaujme tak, jako zbylí dva Robinové. Nela Pocisková mě doslova zklamala. Její hlas je slabý a nejistý. Ostatní Mariany a Robiny nezbývá než chválit. Kladně bych ohodnotila také finalistky soutěže Cesta ke slávě Michaelu Doubravovou a Radku Pavlovčinovou, které mají sytý hlas a zpívají bez sebemenších problémů. Standardně dobrý výkon pak podávají Kamil Střihavka, Martin Pošta nebo Leona Machálková.

CD Robin Hood je kvalitní, dobře nahrané a určitě stojí za poslech.

Playlist

1. Slova jsou jako kameny (Petr Opava)
2. Bla, bla a tak dál (Jan Kříž)
3. Pravda je vřed, aneb oslavná píseň o lži (Leona Machálková, Martin Pošta)
4. Co čekáš, slzy štěstí? (Martina Bártová, Václav Noid Bárta)
5. Hu ha (Ján Jackuliak, Bedřich Lévi, Petr Opava, sbor)
6. Jsem tichý jak myška (Michal Pleskot)
7. Smeť prach (Ján Jackuliak, sbor)
8. Ten javor (Lucia Šoralová)
9. Bůh ochraňuj krále (Kamil Střihavka, sbor)
10. Mary a Ann (Václav Noid Bárta)
11. Až se zblázním (Nela Pocisková, Jan Kříž)
12. Nebudu s vámi jíst a pít (Kamil Střihavka, Martina Bártová)
13. Tanec čarodějnice
14. Lístky čaje (Bedřich Lévi, Michaela Doubravová)
15. Kdopak je rytíř (Jiří Zonyga, sbor)
16. Pomsta bude sladká (Radka Pavlovčinová)
17. Poprat se s tmou (Václav Noid Bárta)
18. Skřeti (Petr Pečený, Richard Tesařík)
19. Až se zblázním – radio verze (Lucia Šoralová, Václav Noid Bárta)

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.