Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Konkuz do muzikálu Beetlejuice

HDK vyhlašuje konkrz do muzikáluHudební divadlo Karlín vyhlašuje konkurz na jednotlivé role do nového duchařského muzikálu BEETLEJUICE, které složil Eddie Perfect, libreto napsal Scott Brown & Anthony King a režie se ujme Gabriel Barre.

Místo konkurzu: Hudební divadlo Karlín, Křižíkova 10, Praha 8 - konkurz bude probíhat od 8:00, přesný čas zašle produkce přihlášeným do 9.2. 2024.

I. kolo: 11. 2. a 12. 2. 2024

II. kolo: 25. 2. a 26. 2. 2024

ODKAZ NA NOTOVÉ MATERIÁLY A BLIŽŠÍ INFORMACE K ROLÍM ZDE

Dispozice: Všichni přihlášení zájemci si připraví píseň dle zvolené role. Při konkurzu vás doprovodí divadelní korepetitor/ka.
Pozor: součástí konkurzu je choreografie, které se účastní všichni uchazeči. S sebou taneční oblečení a obuv, děvčata i boty na podpatku.
Každý, kdo se uchází o jakoukoli roli, se nazpaměť naučí její píseň (V INFORMACÍCH K JEDNOTLIVÝM ROLÍM).
Uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek 8. února 2024, v 11:00, po té vám zašleme přesný čas příchodu na konkurz ve vámi zvolený den

Režijní zkoušky proběhnou v období od 15. července 2024 do 6. září 2024, premiéra listopad 2024.

 

Pěvecko - herecké a taneční role

BEETLEJUICE - věk 30 - 50 - od basu až po ženský soprán,
Píseň: The Whole Being Dead Thing, do taktu 74.
- excentrický démon se slabostí pro deviace všeho druhu se sklony k cynismu, sexismu a šovinismu, poznamenaný frustrací z matčina odmítnutí, který se doslova přes mrtvoly snaží dostat do světa živých.

ADAM A BARBARA - věk 30 - 45 - tenor a mezzosoprán, píseň: Ready, Set, Not Yet
- zdánlivě nudný za to srdečný posmrtný manželský pár sklíčený krizí středního věku, v jejichž srdci plápolá plamínek vzdoru vůči stereotypům a společenským konvencím. Zoufale touží ochránit svůj dům před nastěhováním nových majitelů.

LYDIA - věk 15 - 25 (ale raději mezi 15-19) mezzosoprán, píseň: Dead Mom
- pubertální dívka s jasnými filozofickými názory na život, módu i globální sebedevastaci lidstva. Po smrti matky složitě hledá cestu ke svému otci, který se proti její vůli po rodinné tragédii až příliš rychle upnul na nový život po boku jeho asistentky Delie, kterou Lydie nemůže vystát.

CHARLES - věk 40 - 55 - Baryton – píseň: Jump in the line
- charismatický čerstvý vdovec a otec mladé Lydie. Chce zapomenout na minulost po boku jeho zesnulé ženy, a tak hledá útočiště v náručí jeho ambiciózní asistentky Delie a v projektu rekonstrukce nového domu (zesnulých Adama a Barbary), který chce zrekonstruovat a vydělat na jeho prodeji balík.

DELIA - věk 35 - 50 - alt/mezzosoprán, píseň: No Reason
- exaltovaná žena středního věku, upnutá na karieru budoucí ženy bohatého Charlese, jejíž image doplňuje záliba v biozenospiritualistických praktikách, které z ní na povrch dělají zajímavější osobnost, než kterou se v hloubi své duše cítí skutečně být.

SKAUTKA – věk 15 – 25, mezzosoprán/soprán, píseň: Girl Scout
- mladinká naivní slečna trpící nevyléčitelnou chorobou, při které ji může při sebemenším rozrušení prasknout srdce. Chystá se na svůj velký skautský úkol pro získání dalšího z bobříků, jde prodávat sušenky, neboli cookies. Naneštěstí však zazvoní u domu, které je pod démonickou nadvládou Beetlejuice, který se samozřejmě netěší na nic jiného, než na to, kdy mladinkou naivní skautku vyděsí k smrti.

MISS ARGENTINA - věk 25 - 50 - mezzosoprán/soprán, píseň: What I Know Now
- v podsvětí uvězněná duše bývalé miss, která dnes už ví, že kdyby svůj život žila mnohem zodpovědněji, nemusela by mrtvolně hnít v podsvětí s pocitem promarněného života.

PĚVECKÁ COMPANY A OFF STAGE
Pro všechny ostatní, tedy do sboru, se naučte píseň: What I Know Now od taktu 110

TANEČNÍ COMPANY
na konkurzu se naučíte připravenou choreografii, sebou taneční oblečení a obuv, děvčata i boty na podpatku

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.