Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Do Prahy míří broadwayský muzikál Frankenstein

Zkouška na muzikál je v plném prouduV neděli 11. 2. 2024 v 10 hodin se stal malý zázrak, alespoň pro mne. Představte si partu mladých sympatických lidí, kteří netráví víkend u počítačových her, ale sejdou se ve zkušebně a s nadšením nacvičují muzikál Frankenstein. Na jednu zkoušku jsme byli pozváni, a tak vám z ní přinášíme malou reportáž. Už od začátku panovala ve zkušebně dobrá nálada a ze všech přítomných čišelo nadšení a zapálení pro věc. Všichni nám byli představeni včetně postav, které budou ztvárňovat. Byli jsme přítomni nácviku sborových pasáží, uslyšeli jsme několik sólových písní, a potom jsme se přesunuli dolů do kaple, kde se bude odehrávat zatím poslední z osmidílné série uvedení muzikálu. Zde jsme slyšeli duet Viktora Frankensteina a jeho snoubenky Elizabeth. Někteří již měli na sobě kostýmy, ale i ty teprve vznikají a zdaleka nejsou všechny hotové.

Adéla a Linda si prohlížejí návrh plakátu představeníDivadelní soubor Studia Dendrion, který se schází dvakrát týdně, nacvičuje muzikál Frankenstein. Muzikál si sami přeložili, mají už zakoupenou licenci na představení od Broadway Licensing, zastupující původní autory. Soubor již obdržel noty a základy hudby pro halplaybacky. Premiéra je naplánována na 4. duben 2024 v 19 hodin v Divadle Na Prádle v Praze 1. Vstupenky jsou již v předprodeji na platformě GoOut: goout.net/cs/frankenstein/szktuww. Neváhejte, protože licence je zakoupena zatím jen na osm repríz, takže nebude moc možností, jak představení a tento ojedinělý počin, plný ambicí, zhlédnout. Zakoupením vstupenky navíc podpoříte mladé muzikálové naděje. Po premiéře 4. dubna se další představení budou konat 5. 4., 11. 4., 12. 4. a 14. 4. Poslední představení z nabídnutých termínů se nebude odehrávat v Divadle Na Prádle, ale v Modrém domě Na Špejcharu 291/3, Praha – Letná, kde soubor v současné době zkouší.

Korepetitorkou představení je Luisa Dudáková Producentkou a režisérkou projektu je Linda Keegi Lopatková. Keegi se věnuje hudbě a zejména zpěvu už od školky. Už tou dobou měla potřebu svět kolem sebe režírovat a měnit k lepšímu. Nyní je jejím plánem uvést muzikál, který s přáteli přeložila, na scénu. Založením Studia Dendrion a tímto projektem, který je doposud největší a nejodvážnější z jejích šílených nápadů, si plní svůj dávný sen. Role koproducenta se ujala Adéla Kusáková. Adéla je studentkou sociální a humanitární práce. K muzikálu se dostala jako slepý stařík k houslím, ale jakožto koproducentka se také podílela na založení Studia Dendrion z. s., a momentálně pracuje na projektu ze svého detašovaného pracoviště v Olomouci.

Koproducentka Adéla s režisérkou Lindou třídí notové party pro zpěvákyFrankensteinovo Stvoření si zahraje Štěpán Bohumil Horák. Štěpán je studentem ochrany životního prostředí na Karlově univerzitě, s Keegi se potkali na střední škole a uskutečnili spolu již několik uměleckých počinů, není tedy náhodou, že se stal i jedním ze zakládajících členů Studia Dendrion. Hlavní role Viktora Frankensteina se ujal Jan Čížek. Jenda vystudoval matematiku se zaměřením na šifrování, ale ve volném čase se celý život věnoval hudbě. Po mnoha letech hry na klarinet objevil lásku ke zpěvu. Když se ho Štěpán zeptal, jestli se chce podílet na vznikajícím muzikálovém projektu, odpověď byla jasná… Krom pomoci s překladem se ujal hlavní role celého muzikálu. Krom výše zmíněných však za projektem stojí i řada dalších nadšených a talentovaných lidí, kteří sdílejí lásku k hudbě a ochotu věnovat projektu nejen svůj volný čas a energii, ale také část sebe sama. Ze zkoušky jsme odcházeli nakaženi entuziazmem celého souboru a na premiéru se moc těšíme. Přispět na projekt můžete na: donio.cz/muzikal-frankenstein.

 
Režisérka Keegi dohlíží na vše, samozřejmě i na kostýmy, syna Viktora Frankensteina si zahraje Tomáš Bartůněk Průběžná porada korepetitorky Luisy Dudákové s představitelem Frankensteina Janem Čížkem V roli Viktorovy snoubenky Elizabeth se budou alternovat Kateřina Hájková a Johana Svobodová, dceru slepého starce Agáthu si zahraje Jana Pandulová a nad nimi dohlíží na zkoušku režisérka Keegi Keegi má přesnou představu, co od každého chce, nadšenec Brožík dojíždí na zkoušky až ze Zlína
Viktor Frankenstein v podání Jana Čížka a Stvoření ztvárněném Štěpánem Horákem si spolu samozřejmě zazpívají i nějaký ten duet Viktora Frankensteina ztvární Jan Čížek, který nemá alternaci Stvoření si zahraje bez alternace Štěpán Horák, prý se musí naučit chodit na chůdách, aby působil mohutnějším dojmem Na závěr jsme si poslechli již v kapli duet Frankensteina a jeho Elizabeth v podání Štěpána Horáka a Johany Svobodové

 

 

Postavy (v pořadí, v jakém se objeví v muzikálu)
ROBERT WALTON, námořní kapitán a průzkumník Ondřej Mančík
VIKTOR FRANKENSTEIN, geniální mladý vědec Jan Čížek
VIKTORŮV OTEC, Alphonse Frankenstein Jiří Jung / Alex Roth
VIKTOROVA MATKA, Caroline Frankenstein Luisa Dudáková 
WILLIAM, Viktorův desetiletý bratr Viktorie Marešová / Tomáš Bartůněk / Ema Fialová
JUSTINE MORITZ, Williamova chůva Adéla Formánková
HENRY CLERVAL, Viktorův celoživotní přítel Marek Novák / Brožík
ELIZABETH LAVENZA, Viktorova snoubenka Johana Svobodová / Kateřina Hájková / Ema Fialová (Elizabeth v dětství)
STVOŘENÍ, předmět Viktorova velkého experimentu Štěpán Bohumil Horák
SLEPÝ MUŽ, chudý stařec z chatrče Pavel Švestka
AGATHA, dcera slepého starce Jana Pandulová / Karolína Švejdová / Luisa Dudáková

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.