Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Berchtold rozzářila ABBAcz

Lucka je součásti ABBAcz krátce, ale i tak válíZámek Berchtold má historii, sahající až do 14. století. Je historickým sídlem, které vzkvétalo a rozrůstalo se, příslušelo k různým obcím, patřilo různým pánům a majitelům, kteří zámeček přestavovali a upravovali. Během husitských válek pravděpodobně zcela zanikl, aby byl postaven znovu. Po roce 1993, vinou tehdejších majitelů, zpustl a stal se místem, které do daleka volalo SOS, Dej mi šanci! Rok 2004 se stal pro zámek zlomový: Panebože, zachránit tuhle krásu bude stát Prachy, prachy, prachy, ale když Dám je, dám, je, dám je, tak to snad nebude moje Waterloo, a jako Vítěz vezmu vše - řekl si tehdy současný majitel p. Růžička a zámek koupil a začal opravovat.

Zámek Berchtold je rekonstrukci opět krásnýPo celkové opravě - od základů až po střechu - byl v roce 2010 zámeček i park zpřístupněn veřejnosti a od té doby se zde pořádají různé kulturní akce. Již třináctiletou tradici má koncert kapely ABBAcz, která zatím nevynechala žádný rok. A tak jsme zde mohli slyšet hity, které jako by popisovaly průběh celé rekonstrukce: SOS, Take a Chance on Me, Mamma Mia!, Money, money, money, Gimme! Gimme! Gimme!, Waterloo, The Winner Takes It All. A k nim samozřejmě i mnoho dalších.

Sólistky i vokalistky přispěly k výbornému zážitkuV kapele ABBAcz hrají a zpívají zpěvačky Gábina a Lucka, hlasovou podporu jim poskytují dvě vokalistky Kristýna a Markéta, na bicí hraje Jirka, kytaru prohání Tomáš, muziku tvrdí na basu hrající Filip a po klaviatuře prsty v rytmu skladeb brouzdá Martin. Zpěvačky v průběhu večera vyzkoušely několik zajímavých kostýmů, které podtrhly skvělou choreografii, kdy využily celého prostoru jeviště, občas si zazpívali hned vedle kluků, kteří jim dobře sekundovali.

V kotli pod pódiem to vřelo, jak máNěkteří diváci, unešení výkony jednotlivých interpretů se brzy soustředili pod pódiem, kde svým tancem, blikáním telefonů, a mocnými sbory (ať už falešných, tak i čistých hlasů) doprovázeli zpěváky a zpěvačky celým večerem. Jedním z "kotelníků" byl i pan Růžička, současný majitel zámku a pořadatel koncertu, který byl mezi prvními, kdo se pod pódium vypravil, a se svojí manželkou si pak v rytmu hitů ABBY zatancoval.

ABBAcz v plné sestavě, s oběma Gábinami :-)Koncert skupiny ABBAcz se na tomto zámku konal již po třinácté, a přesně tolikrát jej navštívila také divačka Gábina Milošová - která ráda na kulturní akce chodí - a jak nám sdělila, pokaždé si ho velmi užívala. A tak je logické, že když Gábin a je zde po třinácté, a stejnou dobu zde vystupuje i Gábina, staly se tyto dvě ženy kamarádkami. A obě se již těší na příští koncert.
ABBA se stala legendou, a ABBAcz se snaží jí teprve stát. Přijďte se sami za rok v červnu přesvědčit, jak se jim to daří.

Galerie koncertu ABBAcz na zámku Berchtold 17. června 2023
Kytarista Tomáš písně také prožíval Kristýna s Markétou také pěly z plna hrdla Gábina a Lucka - tedy pardon, Agnetha a Anni-Frid Filip tvrdí muziku
Za tmy více vyniklo svícení Dancing Queen na Berchtoldu Martin tančil prsty po klávesách ABBAcz se pro letošek s Kunicemi loučí

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.