Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Vojta Dyk představil koncerty v Lucerně Dyk sou Vánoce!

Vojta Dyk představil vizuál ke třem koncertům v LucerněV kavárně Pauseteria nedaleko Staroměstského náměstí na Praze 1 v ulici U Radnice 2 se 1. prosince 2023 v 10 hodin konala tisková konference k připravovaným třem koncertům ve velkém sále Lucerny s názvem DYK SOU VÁNOCE. Program koncertů novinářům představili zpěvák a autor Vojtěch Dyk, producent Tomáš Ságl, režisér Michal Caban a dirigent a aranžér skladeb Jan Kučera. Vojtu Dyka doprovodí Epoque Quartet, pěvecký sbor Pueri Gaudentes a Vánoční band. Odtajněn byl i tajný host, kterým není nikdo jiný než manželka Vojty, herečka Tatiana Dyková.

Vojta si jako hosta na koncerty pozval svou manželku, herečku Tatianu DykovouKoncerty se uskuteční ve dnech 20., 21. a 22. prosince 2023, a v tuto chvíli jsou již téměř vyprodané, ale nezoufejte, když si pospíšíte, pár vstupenek ještě zbývá. Slavnostní večery budou mít čtyři části, kde mimo jiné zazní také Vojtova autorská hudba dokonce i poezie, kterou píše a věnuje své ženě. Chybět nebudou písně Leonarda Bernsteina, dua Petr Hapka – Michal Horáček, nebo slavná „Pie Jesu“ od Andrew Lloyd Webera. Celý program bude složený z písní, které Vojtěch Dyk zpívá pouze zřídka či premiérově. Jak se vyjádřil Tomáš Ságl, scénář ke koncertům vznikal v poklidné, oduševnělé atmosféře.

Realizační tým tří chystaných koncertů odpovídal na otázky novinářůVojtěch Dyk k tomu dodal, v čem budou koncerty jiné. Vycházejí z Vojtova dětství a z období, kdy poslouchal Nirvánu. S kapelníkem Janem Kučerou došlo k energetickému propojení, který vnesl  do projektu spojení hned několika žánrů, od klasiky, jazzu, šansonu až po pop. Zajímavým doplněním bude i vystoupení Tatiany Dykové a recitace Vojtovy autorské poezie v jeho osobním podání. Kučera spolupracoval s Dykem již na několika projektech, například Wanted, nebo Bernsteinova mše. Režisér Michal Caban pozval diváky na návrat k dřívějším dobám, atmosféru intimity, bez pozlátka a předvánoční uspěchanosti.

Kavárna Pauseteria vítala návštěvníky tiskovky už před vchodem tímto poutačemPotom dostali novináři prostor pro dotazy. Na otázku, na co se nejvíc všichni těší o Vánocích, odpověděl Tomáš Ságl, že pro něj mají největší hodnotu rodinná setkání, Michal Caban se těší na Betlém, Jan Kučera bude poslouchat krásnou hudbu, hlavně klasickou, a Vojta Dyk uzavřel toto téma stručně: „My budeme mít stromeček.“ Tím samozřejmě všechny přítomné pobavil a rozesmál. Potom byl dán prostor pro individuální rozhovory a focení, a všichni byli pozváni na raut a vynikající zákusky, na které se můžete v kavárně Pauseteria samozřejmě zastavit i vy, až se budete toulat předvánoční Prahou. Ale hlavně si nenechte ujít některý ze tří koncertů Dyk sou Vánoce Vojtěcha Dyka a pěkně se na nejkrásnější svátky v roce naladit. Poslední vstupenky je možné koupit v síti ticketportal.cz.

Dyk sou Vánoce 
Producent Tomáš Ságl je s prodejem vstupenek spokojen Vojta Dyk se na koncerty v Lucerně těší Režie koncertů se ujal Michal Caban Živý orchestr bude v Lucerně řídit Jan Kučera
Vojta Dyk měl dobrou náladu a stále vtipkoval Režisér Michal Caban, Vojta Dyk a Jan Kučera Producent koncertů Tomáš Ságl, Michal Caban a Vojta Dyk Vojta Dyk a Jan Kučera před vizuálem Dyk sou Vánoce

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.