Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Benefiční koncert Nadace Anežka pomohl

Michaela Gemrotová-Štiková a Jiří Štika připravili skvělý hudební zážitekNadace Anežka pořádá už 4. ledna 2024 benefiční koncert v Divadle Broadway. A dlouhý seznam skvělých účinkujících. Strohá informace, ale nevšední příběh, který za ním stojí. Nadace Anežka je nadací, kterou založili manželé Michaela Stiková Gemrotová a Jiří Štika. Je pojmenována podle jejich dcery Anežky, u níž se bohužel již v prenatálním věku potvrdilo onemocnění. Už od narození je Anežka velkou bojovnicí, a se svou nemocí se rve lví silou. Manželé Štikovi se snažili dělat vše. co by jí život usnadnilo a vrátilo alespoň trochu do normálních kolejí. V tom by mohla pomoci  kromě dalších lidí a mnoha odborníků – i Cortex Neuro Centre. A lidem, kteří jeho specifickou pomoc pohybového aparátu potřebují, může zase pomoci vibrační plošina Galileo MED 25 TT. A tak se Nadace Anežka rozhodla, že se pokusí pomoci všem dětem, které to potřebují, a pro Cortex tuto plošinu zakoupit. 

Radka Fišarová skvěle večer moderovala i zazpívala s francouzským šarmemA tak Nadace Anežka uspořádala tento charitativní koncert, na kterém se pokusila vybrat potřebnou částku na vibrační plošinu. Každý, kdo zakoupil vstupenku, pomohl. A krásné bylo, že Divadlo Broadway bylo plné lidí, kteří tím přispěli na potřebnou věc. Kromě toho také diváci mohli zakoupit lístky do tomboly – které nabízeli finalisté soutěže Muž roku 2023 Jan Koželuh, Jan Černohorský a Rostislav Procházka, nebo zakoupením dalších charitativních předmětů s vědomím, že výtěžek z prodeje půjde na rehabilitační pobyty dětí, které se uskuteční na jaře tohoto roku.

Výborné ztvárnění Pie Jesu bylo vrcholem večeraModerace večera se ujala Radka Fišarová, která zastoupila na poslední chvíli Libora Boučka, kterému se právě narodil potomek. Na úvod koncertu zazněla píseň „The Winner Takes It All“ v podání Alžběty Bartošové, která naznačila, že vítězové jsou všichni, kteří jsou dnes večer v Divadle Broadway. Následně uvítali diváky i oba manželé Štikovi, představili nadaci a její cíle, aby Michaela následně pozvala na jeviště synovce Honzíka Penka, se kterým zazpívala krásnou a dojemnou píseň „Pie Jesu“. Tu měl původně zazpívat na vánočním koncertě Vojty Dyka, ale pro nemoc nakonec nemohl. A tak si ji zapíval s Míšou zde.

Podařilo se získat beneficí peníze na pořízení vibrační plošiny Galileo MED 25 TTNadace Anežka představila společnost Cortex Neuro Centre, které předala spolu s dalšími sponzory - majitelkou Levandulového údolí Helenou Neumanovou, a také prodejcem vibrační plošiny Galileo MED 25 TT, zastoupené Matějem Čejkou ze společnosti Madesa Care – šek, kterým tomuto terapeutickému centru věnovala výše uvedený přístroj, který poslouží mnoha nemocným dětem i dospělým. Pak už Josef Vágner přivedl na jeviště Jitku Boho, se kterou zazpívali píseň „Díky letu motýlů“, Radka Fišarová zase francouzský šanson „Voilá“. Do přestávky ještě zazpívali nádherné písně Veronika Stýblová, Pavlína Ďuriačová, Veronika Krejzová, Lukáš Randák a Vojta Drahokoupil.

Vojta Drahokoupil přinesl drajv a ležérní stylO přestávce si mohli návštěvníci zakoupit třeba kalendář nadace, dobré víno, dřevěné doplňky ke společenským róbám a oblekům pro pány i dámy, levandulové tinktury a mnohé další předměty. Nebo si jen tak popovídat, seznámit se se zajímavými lidmi, nebo získat informace, jak je možno Nadaci Anežka dále pomáhat. Ti odvážnější si mohli zkusit zahrát na jedinečné rustikální, ručně vyřezávané piano s ornamenty v předsálí, které i s mistrovským koncertním křídlem na pódiu firmy Steinway & Sons zapůjčila společnost Piana Drnek.

Pavlína Ďuriačová ovládla pódium svým energetickým zpěvem a výtečně rozjela druhou polovinu večeraPo skončení přestávky následoval další blok krásných písniček. „Simply The Best“ byla Pavlína Ďuriačová, Josef Vágner nám sdělil, že „Jen ty budeš dál mou láskou snů“, Felicita Prokešová měla „Think“. Následovalo vylosování tomboly - Lukáš Petříček pak předal jednu z cen tomboly - sadu dřevěného motýlka s manžetovými knoflíčky, a broží s náušnicemi pro dámský doprovod. Další výherce obdržel přípravky ImunoWord, a poslední výherce bylinné preparáty z Levandulového údolí. Pak Míša Gemrotová zazpívala s Robertem Urbanem „Can´t Help Falling In Love“, aby pak Robert mohl všem divákům říci (a zazpívat) „Dívám se, dívám“.

Václav Noid Bárta roztančil divákyNa závěr celého večera vystoupil Václav Noid Bárta a nejdříve přítomné rozpálil písní „Dotknu se ohně“, hitu od skupiny Lucie, aby nám následně sdělil, že má doma „Trezor“. Na úplný závěr všichni účinkující společně zapívali píseň Michaela Jacksona „Heal The World“, a tak se krásně rozloučili jak s tímto koncertem, tak i s přítomnými diváky. Za skvělou energii i náladu všichni posluchači odměnili kapelu, která celý večer naživo doprovázela všechny účinkující, kteří samozřejmě vystoupili bez nároku na honorář. Přejeme, aby se jejich nadační motto: „Dáváme sílu do pohybu“ beze zbytku naplnilo.

 

Galerie z koncertu
Zpěv Josefa Vágnera vynikajícím způsobem vévodil a potěšil i přítomné fanynky Lukáš Randák s Veronikou Stýblovou se zhostili výtečně efektní Elephant Medley z filmu Moulin Rouge Velkou pochvalu si zaslouží kapela, která zněla fantasticky Felicita Prokešová to výborně pěvecky i tanečně rozjela v písni Think
Dechberoucím zážitkem byla i píseň Dívám se, dívám v podání Roberta Urbana a Alžbětou Bartošovou Heal the World byla skvělým zakončením večera Poděkování patří všem účinkujícím za skvostný zážitek Diváci jistě nezapomenou na živelné Proud Mary od čtveřice vynikajících zpěvaček

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.