Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Eva Urbanová chystá Grande finále v O2 Aréně

Eva Urbanová zve na svůj koncertDíky fascinujícímu jevištnímu výrazu a hlasu se Eva Urbanová stala první dámou české operní scény. Již více jak třicet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a úspěchy sklízí také v zahraničí. V restauraci Pauseterie, U Radnice 4 v Praze 1 se ve středu 31. ledna 2024 v 11 hodin konala tisková konference, kde producent Tomáš Ságl představil hlavní aktéry připravovaného multižánrového koncertu operní divy, který se uskuteční v pražské O2 Aréně 29. února 2024 v 19:00 hodin. Tiskovky se kromě Evy Urbanové zúčastnili ještě režisér Michal Caban, dirigent a aranžér Epoque symphony orchestra Martin Kumžák a sbormistr a klavírista Jiří Škorpík. V restauraci usedl v řadách návštěvníků ještě jeden z hostů koncertu Ladislav Korbel. Tiskovou konferencí provázel moderátor Alexander Hemala.

Producent Tomáš Ságl, režisér Michal Caban, Eva Urbanová a dirigent Martin Kumžák představili chystaný projektRežisér Michal Caban prozradil, že scéna bude spolu s promítacími panely připomínat loď: „Jako velkolepá elegantní loď vplouvá scéna do diváckého moře zaplněné O2 Areny a na své palubě veze hudbou a zpěvem nabitý koncert, který ožívá pod rukama více než šedesáti hudebníků, zpěváků a hostů. Hudební zážitek, který rozkývají bohaté taneční scény v podání Jednotky Rychlého Nasazení, vzduch rozvíří vír akrobatického Dua Sunriders a dalších vzdušných mužů a žen, a to vše na horizontu stejně barevné, magické a vizuální vůní nabité scénické projekce. A na kapitánském můstku tomu všemu velí... Eva Urbanová...,“ popsal režisér vizualizaci scény. Chybět nebudou ani ohně a pyrotechnické efekty.

Režisér Michal Caban seznámil přítomné s pojetím scény a celého koncertuV přípravě jsou také kostýmy z výtvarné dílny Aleše Frýby, kterých během večera vystřídá Eva Urbanová hned několik. Pěvkyně představila také své hosty, kterými budou již zmíněný Ladislav Korbel, dále Marián Vojtko a Jan Toužimský. Operní árie prý čekat nemáme, Eva Urbanová si chce naopak splnit svůj sen a spojit a zazpívat si skladby z více žánrů, muzikálů, rocku i popu. Máme se tedy na co těšit! Martin Kumžák představil hudební těleso Epoque symphony orchestra, skládající se ze šedesáti nejlepších muzikantů v republice. Na hudebním nastudování se společně s Martinem Kumžákem podílel všestranný hudebník a sbormistr Jiří Škorpík, který tentokrát usedne i za klavírem. Jak s humorem dodal, největší trému bude mít z dirigenta Martina Kumžáka. Koncert Grande finále měl být uveden k životnímu jubileu Evy Urbanové, ale musel být odložen kvůli covidovým opatřením a zákazům, takže se ho dočkáme až nyní, o tři roky později. 

Martin Kumžák představil hudební těleso Epoque symphony orchestraV roce 2003 byla jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie. Zazářila v nejslavnějších světových operních domech – v newyorské Metropolitní opeře, v londýnské Royal Opera House v Covent Garden, v milánské La Scale. Svým výjimečným sopránem okouzlila publikum v newyorské Carnegie Hall, v Paříži, San Franciscu, Torontu, Montrealu, Vídni, Berlíně a v Los Angeles. Tam se seznámila se slavným španělským tenoristou Plácidem Domingem, který si Evu Urbanovou pozval v roce 2012 jako hosta na svůj koncert v pražské O2 Aréně.

Hudební nastudování a klavír – Jiří ŠkorpíkMimořádně úspěšná byla Evina spolupráce s Karlem Gottem. Absolvovali dvě beznadějně vyprodaná turné v Čechách, na Moravě a na Slovensku i koncert v Čajkovského síni v Moskvě. Nejen na společných koncertech s Karlem Gottem se Eva Urbanová představila jako operní diva se srdcem rockerky. Miluje, a kdykoli je to možné, zazpívá si písně své nejoblíbenější skupiny Queen. A také písně z repertoáru finské symfonicko-metalové skupiny Nightwish. S oblibou na svých koncertech uvádí i písně z repertoáru americké zpěvačky Jennifer Rush, italského tenoristy Andrei Bocelliho, řeckého klávesového mága Vangelise nebo mezinárodního nadžánrového mužského kvarteta Il divo.

Tvůrčí tým zleva, horní řada: Michal Caban, Martin Kumžák a Ladislav Korbel, spodní řada: Tomáš Ságl, Eva Urbanová a Jiří ŠkorpíkOpera a populární hudba jsou dva zcela odlišné světy, dvě lásky Evy Urbanové. „Poprvé vystoupím v samostatném koncertě v O2 Aréně. Musím říci, že mám stejnou trému, jako při premiéře v Metropolitní opeře v Lohengrinovi. Již několikrát jsem zde vystoupila, ale pouze jako host a převážně s operním repertoárem. Nyní budu mít možnost se předvést ve své srdeční poloze, kterou jsou rockové a popoperní písně od mých oblíbených zpěváků a skupin. Příprava je velmi náročná jak pro mne, tak pro celý tým a pevně věřím, že celý koncert bude pro všechny silným zážitkem a do jisté míry i překvapením. Věřím, že příjemným překvapením! Všechny milovníky hudby na koncert srdečně zvu,“ dodává Eva Urbanová. Neváhejte a nenechte si tento mimořádný hudební zážitek ujít, vstupenky jsou k mání v obvyklých předprodejích a rychle mizí.

 

Galerie z tiskové konference ke koncertu Evy Urbanové
Tiskovou konferenci moderoval Alexander Hemala Producent Tomáš Ságl se pustil do dalšího úžasného koncertu Tomáš Ságl přivítal operní divu velkou kyticí Eva Urbanová dávala jeden rozhovor za druhým
Každé ženě květiny sluší Eva Urbanová se na koncert v O2 Aréně velmi těší Do Pauseterie si můžete zajít na skvělé luxusní zákusky Eva Urbanová se nám pro Musicalnet i podepsala

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.